Σάββατο, Μαΐου 11

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Ανέκτησε το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, 8-6 το Ν.Ο. Βουλιαγμένης στο Λαιμό

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΘΑΝΕΙ" Ο ΘΡΥΛΟΣ  
 Πήγε στο Λαιμό και πήρε πίσω με το σπαθί του το πλεονέκτημα της έδρας που είχε χάσει την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά ο Ολυμπιακός, στη σειρά των τελικών των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της A1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα απόψε τους αντιπάλους τους, στον δεύτερο αγώνα της σειράς, επικράτησαν δίκαια με 8-6 και ισοφάρισαν σε 1-1 τις νίκες. 
Έτσι το ενδιαφέρον κορυφώνεται, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου αφού κρίνεται στις τρεις νίκες. Η κόντρα μεταφέρεται πλέον στον Πειραιά, αλλά ο τρίτος αγώνας θα γίνει στις 22 Μαϊου (ημέρα Τετάρτη), καθώς θα μεσολαβήσει το φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στη Λαμία (17-18/5) όπου οι δυο ομάδες πιθανότατα θα συγκρουστούν κι εκεί στον μεγάλο τελικό.
delakas1
Ήταν η σειρά του Ολυμπιακού σήμερα να μπει πιο αποφασισμένος και εύστοχος στο παιχνίδι και παράλληλα, με την πολύ καλή άμυνά του, να αναγκάσει σε αφλογιστία την αντίπαλό του. 
Οι ερυθρόλευκοι είχαν το εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας 7/10 με παίκτη παραπάνω (πέτυχαν κι έναν γκολ από φουνταριστό), ενώ ανάγκασαν με την πολύ καλή τους αμυντική λειτουργία στο λιγότερο τους Βουλιαγμενιώτες να έχουν μόλις 3/13.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-1, 5-2 (στο ημίχρονο) και 6-2 (στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου). Ο ΝΟΒ κατάφερε να μειώσει σε 6-4 με Μυλωνάκη και Γούνα, αλλά το γκολ του Δελακά έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών γκολ στον Ολυμπιακό στο τέλος της τρίτης περιόδου. 
Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Πειραιώτες έλεγξαν το ρυθμό και κράτησαν τη νίκη. Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 7-5, 4 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά ο Μουρίκης πέτυχε το 8-5 (2.30) και ο Δεληγιάννης έκανε καθοριστική απόκρουση σε σουτ του Βλαχόπουλου στον παραπάνω (1.20).  
Ο Μυλωνάκης απλά μείωσε στο τελικό 8-6, στα 46 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.
Η διακύμανση στο σκορ:
Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Φουντούλης Ι. 0-1 (π.π.), Γούνας 1-1 (π.π.), Μάζης 1-2 (π.π.), Φουντούλης Ι. 1-3 (π.π.).
Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Αφρουδάκης Χρ.2-3 (περιφέρεια), Δελακάς 2-4 (π.π.), Κολόμβος 2-5 (π.π.).
Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Μουρίκης 2-6 (φουνταριστός), Μυλωνάκης 3-6 (περιφέρεια), Γούνας 4-6 (π.π.), Δελακάς 4-7 (π.π.).
Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Βλαχόπουλος 5-7 (κόντρα) 4.00, Μουρίκης 5-8 (π.π.) 2.30, Μυλωνάκης 6-8 (π.π.) 0.46.
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-3, 1-2, 2-2, 2-1
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Χατζηδάκης, Κομάντινα, Ελμισιάν, Βελώνιας, Αφρουδάκης Χρ. 1, Καρούντζος, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 2, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Ποταμιάνος, Μασμανίδης.
3/13 π.π., 1 κόντρα, 2 περιφέρεια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς 2, Μάζης 1, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 2, Ποντικέας, Μπλάνης, Ντόσκας, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ, Σχίζας, Φλώρος Χρ.
7/10 π.π, 1 φουνταριστός
Διαιτητές: Μοίραλης, Σταυρίδης
Πηγή:Koe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου