Πέμπτη, Απριλίου 17

Espana '82 - (το πρώτο μέρος)


Γράφει:O Arian Muraj
Για τον περισσότερο κόσμο το Μουντιάλ του 1982 της Ισπανίας ή αλλιώς το Espana '82, παραμένει ως το ωραιότερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έχει διεξαχθεί!
Ξεκίνησε στην Βαρκελώνη με την τελετή έναρξης ένα ωραίο απόγευμα στις 13 Ιουνίου.
Στη διάρκεια της τελετής, την παράσταση έκλεψε το περιστέρι της ειρήνης που δημιουργήθηκε στο γήπεδο από την ανθρώπινη χορογραφία και στο τέλος της έναρξης ένα παιδάκι με την στολή της εθνικής Ισπανίας, βγάζει από μια μπάλα ποδοσφαίρου ένα περιστέρι που το αφήνει και πετάει ελεύθερο. 
Πιο πολύ είχαμε να κάνουμε με μια γιορτινή τελετή για την ειρήνη πάρα για το ποδόσφαιρο! Όμως...... δύο μήνες πριν, είχε ξεσπάσει ο Πόλεμος τον Φόλκλαντ μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής!
Λίγο αργότερα, έλαβε χώρα και το πρώτο ματς του Μουντιάλ ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αργεντινή. Στο τέλος της βραδιάς είχαμε και την πρώτη έκπληξη.
Η Αργεντινή χάνει 0-1! 
Αν μη τη άλλο, στη συνέχεια αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα χαρακτηριζόταν από τις πολλές εκπλήξεις. Η αλήθεια ήταν ότι το ποδόσφαιρο είχε ανεβάσει πολύ το ψηλά το επίπεδο του και τα πρωταθλήματα σε χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία είχαν γίνει σχολεία για παίχτες από χώρες όπως την Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία και διάφορες χώρες από την Αφρική. Σχεδόν κάθε ομάδα από τουλάχιστον τις 12 πού συνέχιζαν στα γκρουπ των τριών, μετά τα πρώτα γκρουπ, είχε τα αστέρια της. Η Αφρικάνικη υφήλιος έκλεψε την παράσταση με την Αλγερία και το Καμερούν στης πρώτες συμμετοχές τους. Οι μεγάλοι απόντες ήταν η δύο φορές φιναλίστ τον προηγούμενων Μουντιάλ, η Ολλανδία και η Σουηδία. Μετά από 12 χρόνια ξαναγύριζαν η Σοβιετική Ένωση, Τσεχοσλοβακία, Βέλγιο και Αγγλία. Από τις εκπλήξεις ήταν και η συμμετοχή της Νέας Ζηλανδίας αλλά και της Ονδούρας.
Δύο χρόνια πριν η Γερμανία με μια σχεδόν νέα γενιά παικτών είχε βγει Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρώμη. Είχε κερδίσει στον τελικό το Βέλγιο, μια ομάδα με μια φουρνιά παικτών που υποσχόταν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον για μία δεκαετία.
Οι Γερμανοί σήκωσαν το τρόπαιο στην Ιταλία της οποίας η Εθνική ομάδα είχε απογοητεύσει τον κόσμο και λίγο πριν το Μουντιάλ, οι περισσότεροι παίκτες της είχαν εμπλακεί σε έναν συνηθισμένο σκάνδαλο παράνομων στοιχημάτων με πρωταγωνιστή τον Πάολο Ρόσι ο οποίος, είχε τιμωρηθεί τρία χρόνια μακριά από την ενεργό δράση. Η ποινή του ωστόσο μειώθηκε σε δύο και έτσι, πιο πολύ χάρη του προπονητή Έντζο Μπέαρζοτ πρόλαβε την εθνική μόλις λίγο πριν την διοργάνωση.
Το Βέλγιο, στο ματς της πρεμιέρας επικρατεί της Αργεντινής επιβεβαιώνοντας ότι δεν βρέθηκε τυχαία στο τελικό του Εuro το 1980. Για πολλούς, η νίκη του εναντίον της Αργεντινής θεωρήθηκε έκπληξη όμως, με παίκτες όπως Έρικ Γκέρετς, Βαν Ντερ Μπεργ, Λούντο Κούκ, Ζαν Κέλεμανς, Φράνκ Βερκάουτερεν και Ζαν Μαρί Πφαφ το Βέλγιο είχε και μέλλον μπροστά του. Η Αργεντινή με τους Φιγιόλ, Ντάνιελ Πασαρέλα, Λούκε, Αρντίλες, Ταραντίνι, Μάριο Κέμπες, Ολγουίν, Ντάνιελ Μπερτόνι και το νέο μεγάλο αστέρι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου σε αντίθεση με πριν τέσσερα χρόνια.
Πάντως η ομάδα φόβητρο, το απόλυτο φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 ήταν η Βραζιλία. Μάλιστα, ήταν ο ορισμός της "Dream Team".   Η ομάδα αυτή είχε κερδίσει αυτόν τον άτυπο τίτλο καιρό πριν την διοργάνωση. Με μια φιλική νίκη στο σπίτι της Πρωταθλήτριας Ευρώπης την Δ. Γερμανία πριν το Μουντιάλ με 1-2, η Βραζιλία απλά επιβεβαίωσε της φήμες.  
Στο γκρουπ κάνει τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια, απέναντι στην Σοβιετική Ένωση με 2-1, Σκωτία 4-1 και Νέα Ζηλανδία 4-0. Μάλιστα στα δύο πρώτα ματς βρέθηκε στο ξεκίνημα να χάνει 0-1. "Ζορίστηκε" λίγο με τους Σοβιετικούς, μάλιστα και η διαιτησία έβαλε λίγο το χέρι της...  Οι Όλεγ Μπλαχίν, Τσιβάντσε, Μπεσόνοφ, Αντρεγιέφ, Μπούριακ και προπαντός ο Ρίνατ Ντασάγιεφ δεν ήταν εύκολος αντίπαλος όμως το παιχνίδι των Ζίκο,  Σόκρατες, Φαλκάο, Έντερ, Ζιούνιορ, Σερέζο έμοιαζε να ήταν ένα ασταμάτητο show στο οποίο το ποδόσφαιρο χορεύονταν υπό την μουσική της Σάμπα που οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι χόρευαν ασταμάτητα στης κερκίδες!
Η μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά και μια από τις μεγαλύτερες έως τώρα συνέβη στο στάδιο Ελ Μολινιόν στη Γιχόν. Η Αλγερία με τους Τζαμέλ Ζιντάν (?!) - καμία σχέση με τον Ζινεντίν, Λάκχταρ Μπελουμί το αστέρι της που δεν βγήκε ποτέ από την χώρα και το μετέπειτα αξέχαστο μεγάλο αστέρι και Πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο τον Ράμπαχ Μάντιερ, νίκησε την Δυτική Γερμανία με 2-1. Οι Χάραλντ Σουμάχερ, Πάουλ Μπράιτνερ, Λιτμπάρσκι, Βόλφγανγκ Φέλιξ Μάγκατ, Χορστ Χρούμπες και οι άλλοι είχαν ταπεινωθεί. Ο Γιούπ Ντέρβαλντ δεν «πήδηξε» στη Μεσόγειο όπως είχε υποσχεθεί σε περίπτωση ήττας από την Αλγερία. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, χωρίς τον Μπέρντ Σούστερ διωγμένος για πάντα από την Εθνική δεν έμοιαζε καν με πρωταγωνίστρια ομάδα. Αντίθετα! Στο Μουντιάλ της Ισπανίας θα γινόταν πρωταγωνίστρια για ορισμένα ματς που μια τέτοια ποδοσφαιρική δύναμη θα έπρεπε να προβληματίζεται.

Η Αλγερία έμελλε να μείνει στην ιστορία όχι τόσο πολύ για το ματς που νίκησε την Γερμανία. Ούτε καν για κάποιο άλλο ματς δικό της! Έμεινε στην ιστορία λόγω του αποκλεισμού της από την σιωπηλή συμφωνία των άλλων στο ματς Γερμανία - Αυστρία!
Λένε ότι οι Αυστριακή δεν χωνεύουν και πολύ τους Γερμανούς! Αλλά αυτό κανείς δεν το πήρε ποτέ στα σοβαρά!
Εάν θα υφίστατο κάτι τέτοιο τότε δεν θα είχε συμβεί αυτό που συνέβη!
Μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού, η Γερμανία σκοράρει μετά από κεφαλιά του Χρούμπες... και εκεί το παιχνίδι τελείωσε! Το υπόλοιπο έμοιαζε να ήταν μόνο πάσες για τις δύο ομάδες για να «σκοτώσουν» τον χρόνο! 
Οι φίλαθλοι στης κερκίδες φωνάζανε "Fuera! Fuera" (Έξω,έξω)!
Όσοι υποστήριζαν την Αλγερία κουνούσαν χαρτονομίσματα στον αέρα στους παίχτες!
Οι Χανς Κράνκλ της Αυστρίας και Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε της Δ. Γερμανίας δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης, τότε στην Μπάγιερν και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, μόλις είχαν προσθέσει για πάντα μία μαύρη σελίδα στην πλούσια ποδοσφαιρική βιογραφία τους!
Για του λόγου το αληθές, στο μοναδικό σημείο που δεν ταίριαζαν οι δύο αυτές ομάδες, ήταν οι εμφανίσεις τους. Οι Γερμανοί ντυνόταν από την "adidas"  και οι Αυστριακοί από την αιώνια αντίπαλο "puma"!
Οι Ιταλοί διακρίνονται για κάτι στο ποδόσφαιρο. Ότι έχουν την ικανότητα να κάνουν δράμα την υπόθεση πρόκριση από το γκρουπ άσχετα πόσο εύκολοι είναι οι αντίπαλοι τους!
Με εξαίρεση την Πολωνία ακόμα μια ισχυρή ομάδα αποτελούμενη από παίκτες όπως Λάτο, Σμούντα, Σμόλαρεκ, Μλίναρτσικ και το Ζμπίγνιεβ Μπόνιεκ, η Ιταλία λογικά δεν θα είχε προβλήματα για μια από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις. Και όμως... μετά τις ισοπαλίες με την Πολωνία 0-0 και την Περού 1-1, στο τελευταίο ματς με το Καμερούν, αρκέστηκαν στο ισόπαλο σκορ 1-1, με ένα γκολ πιο πολύ λάθος του τερματοφύλακα Τόμας Ν' Κόνο πάρα ικανότητα του σκόρερ Γκρατσιάνι! Το Καμερούν μένει έξω με διαφορά τερμάτων 1-1 ενώ η Ιταλία περνάει με τo 2-2! Από τους Καμερουνέζους, οι Ν' Κόνο και Ροζέ Μιλά έμειναν στην μνήμη των φιλάθλων για τα παιχνίδια τους και αργότερα θα «λάμψουν» και στον Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Grupo de la Muerte - Το Γκρουπ του Θανάτου!
Ο ορισμός αυτός αφορά πρώτα το απίθανο γκρουπ των τριών, Ιταλίας, Βραζιλίας και Αργεντινής. Από το 1982 μπήκε στο αθλητικό λεξικό και συχνά το χρησιμοποιούμε όπως στο τελευταίο Euro το 2012 όταν, Γερμανία, Πορτογαλία, Δανία και Ολλανδία κληρώθηκαν μαζί. Για την ιστορική ακρίβεια, ποτέ κανένα γκρουπ δεν είχε τέτοιες ομάδες. Η Βραζιλία ήταν το απόλυτο φαβορί το 1982, η Αργεντινή ήταν η κάτοχος του τίτλου και πολύ καλύτερη ομάδα από τότε που κέρδισε το Κύπελλο και η Ιταλία γεμάτη αστέρια πού έπαιζαν στο πιο θεαματικό πρωτάθλημα του κόσμου!

Αργεντινή και η Ιταλία ξεκίνησαν πρώτες. 
Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Μαραντόνα. Η Πρωταθλήτρια κόσμου ξεκινούσε από τον πολύ καλό τερματοφύλακα Φιγιόλ και τελείωνε στον Μαραντόνα στην επίθεση ενώ η Ιταλία, ξεκινούσε από τον 42 χρόνο Ντίνο Τζοφ κάτω από τα δοκάρια και τελείωνε με τον Πάολο Ρόσι που ακόμα δεν είχε σκοράρει. Ωστόσο, παρά της διαμαρτυρίες από το Ιταλικό κοινό για το κάλεσμα του στην εθνική και την εικόνα του στο γήπεδο, ο Έντζο Μπέαρζορτ τον είχε πάντα βασικό στην κορυφή της επίθεσης σε κάθε ματς!
Η Ιταλία θα νικήσει με 2-1. 
Σε «φονικές» αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο οι Ταρντέλι και Καμπρίνι σκοράρουν και εξασφαλίζουν τη νίκη στην Εθνική τους. Μάλιστα στο δεύτερο γκολ των Ιταλών, ο Ρόσι, έχει όλα τα μέτρα και όλο το χρόνο για να σκοράρει σε τετ α τετ αλλά ο Φιγιόλ αποκρούει και μετά ο Καμπρίνι τελειώνει την φάση. Οι δύο τερματοφύλακες έκαναν ωραίες επεμβάσεις και ο Τζοφ φαινόταν να ζούσε τα δεύτερα νιάτα του. Η Αργεντινή δεν είχε την τύχη με το μέρος της καθώς ένα φάουλ του Μαραντόνα που άφησε άγαλμα τον Τζοφ χτύπησε εκεί που ενώνονται τα δοκάρια αλλά σήμερα κανείς δεν τα θυμάται όλα αυτά...
Η ημέρα αυτή θα μείνει για πάντα ως η "Μονομαχία των Τζεντίλε - Μαραντόνα"!
Ο έμπειρος 29χρόνος αμυντικός ως άξιος αντιπρόσωπος του "κατενάτσιο" είχε το προσωπικό μαρκάρισμα του 22χρόνου νέου αστεριού του ποδοσφαίρου, του Μαραντόνα! 

Αν η Ιταλία τα κατάφερε τότε; 
Ναι! τα κατάφερε και ο Τζεντίλε αλλά η στατιστική λέει ότι έως το τέλος του ματς, από μόνος του αυτός είχε κάνει 36 φάουλ πάνω στον Μαραντόνα!....  Και για όλα αυτά, είδε μόνο μια κίτρινη κάρτα!
Την άλλη ημέρα, ο Τζεντίλε για να μην αναγνωριστεί από τους δημοσιογράφους, βγαίνει από το ξενοδοχείο με ξυρισμένο μουστάκι!
Πλέον η Αργεντινή χρειάζεται μόνο νίκη με την Βραζιλία αλλά... ένας τυφώνας θεαματικού ποδοσφαίρου και ασταμάτητων φιλάθλων με μουσική σάμπας στις κερκίδες, βρίσκει την Αργεντινή να αποκλείεται μετά την ήττα της με σκορ 1-3. Χειρότερα ακόμα, ο Μαραντόνα αντικρίζει την κόκκινη κάρτα όταν εκνευρισμένος κλωτσά πολύ άσχημα τον Ζοάο Μπατίστα ολοκληρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τον Μουντιάλ! Έτσι, έχουμε τον πρόωρο τελικό μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας! Πάλι το θεαματικό ποδόσφαιρο εναντίον του αμυντικού. Πολλοί δεν περίμεναν την νίκη της Ιταλίας επί της Αργεντινής. Προπαντός το ξεκίνημα τον Ιταλών είχε απογοητεύσει έως και τον τελευταίο Ιταλό φίλαθλο! Και όμως, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαβορί της διοργάνωσης, την Βραζιλία και αυτή τη φορά, δεν φτάνει μόνο η προσευχή...  Η Βραζιλία και με ισοπαλία περνά στα ημιτελικά!
Ποιος το περίμενε αυτό... αλλά η Ιταλία κερδίζει με 3-2! Για πολλούς η ήττα της Βραζιλίας μοιάζει με αυτή της Ουγγαρίας το 1954 ή την αποτυχία της Ολλανδίας το 1974!
Για άλλους, επιβεβαιώθηκε ότι η μπάλα είναι... "πόρνη" και το ποδόσφαιρο "είναι ένα άθλημα που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος"!
Για όλη την Ιταλία, είναι η ημέρα που τους τρέλανε ο Πάολο Ρόσι! 
Ναι! Ο Πάολο Ρόσι μάλλον τρέλανε όλο τον κόσμο με το χατ τρικ του!
Η Βραζιλιάνοι στην πατρίδα τους και στις κερκίδες του "Sarria" της Βαρκελώνης δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Τι έφταιγε?!
Ο Βάλντιρ Πέρες, ο τερματοφύλακας από το Σάο Πάολο? Ο προπονητής Τέλε Σαντάνα που μετά το γκολ του Φαλκάο στο '68 έπρεπε μόνο να κρατήσει την ισοπαλία ενώ εκείνος έδωσε εντολή για επίθεση?
Πώς ήταν δυνατόν μια τριάδα "αστεριών" στην επίθεση όπως οι Ζίκο, Έντερ και Φαλκάο να μην σκοράρουν όσο ο Ρόσι μόνος του?!
Πως έμεινε έξω αυτή η Βραζιλία των Λεάντρο, Τονίνιο Σερέζο, Όσκαρ, Ζούνιορ, Σερζίνιο, Σόκρατες, Ζίκο, Έντερ, Φαλκάο και αναπληρωματικούς όπως Ντιρσέου, Πάολο Σέζιο, Ζουνίνιο ή Πάολο Ισιντόρο κλπ?!
Πότε δεν θα υπάρξει απάντηση για όλα τα παραπάνω εκτός από το γεγονός ότι αυτή η Βραζιλία ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της ιστορία της. Μεγαλύτερη και από το τελικό το 1950 και την ήτα από την Ουρουγουάη!
Πλέον, όλοι φοβούνται την Ιταλία!
Η Νύχτα της Σεβίλλης!
Αυτό το ματς ήρθε δεύτερο στην παγκόσμια ψηφοφορία για το τίτλο του "Η μάχη του Αιώνα".  Στις περισσότερες χώρες του κόσμου αναγνωρίζεται ως "Η νύχτα της Σεβίλλης" και για τους ανύποπτους ακούγεται λίγο παράξενο και μάλλον ως ένας τίτλος δραματικής ταινίας! Δεν είναι καθόλου παράξενο ότι και σε αυτό το ματς, πάλι πρωταγωνιστές, είναι οι Γερμανοί!
Σίγουρα, ο υπότιτλος είναι "Το Έγκλημα το Αιώνα"!
Η Γαλλία είχε φτάσει ως το ημιτελικό βγαίνοντας πρώτη στον όμιλο των τριών νικώντας την Βόρεια Ιρλανδία και την Αυστρία. Πριν από αυτό το γκρουπ, είχαν καταταγεί δεύτεροι μετά την Αγγλία, αφήνοντας πίσω την Τσεχοσλοβακία και το Κουβέιτ. Δεν είχαν και τα πιο δύσκολα ματς αλλά είχαν γίνει γνωστοί έως τότε από το συμβάν με το γκολ εναντίον του Κουβέιτ στην νίκη τους με 4-1. Όταν οι παίκτες του Κουβέιτ διαμαρτυρόμενοι άφησαν το γήπεδο, τότε που ο Σείχης Fahad Al-Ahmad Al-Sabah πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κουβέιτ κατεβαίνει από τα επίσημα και απειλεί ότι θα πάρει τους παίκτες εκτός γηπέδου αν μετρήσει αυτό το γκολ... και τελικά δεν μέτρησε! Από την άλλη, ο Μισέλ Πλατινί, (Michel François Platini) μαζί με τον Μαραντόνα ήταν τα ανερχόμενα "αστέρια" του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο Πλατινί μόλις είχε μεταγραφεί στην Γιουβέντους. Αυτή η Γαλλία όμως είχε το Μισέλ Χιδαλγό στον πάγκο της, έναν άσημο προπονητή με πρωτοποριακές ιδέες. Μόλις είχε εφαρμόσει στη Γαλλία τον περίφημο ρόμβο. Χωρίς να καταλάβει πολύς κόσμος, η Γαλλία είχε ένα από τα καλύτερα κέντρα στον κόσμο με τους Πλατινί - Ζιρές - Τιγκανά - Ζενγκινί.
Η Γερμανία, έως τότε, όπως είχε δηλώσει ο προπονητής της Γιούπ Ντέρβαλντ, έμοιαζε να ήρθε για να προχωρήσει όχι να παίξει μπάλα! Ο Ντέρβαλντ είχε μεταπείσει τον Πωλ Μπράιτνερ να ξαναγυρίζει στην εθνική ομάδα παρόλο που είχε αποχωρήσει δίνοντας του ηγετικό ρόλο στο κέντρο του γηπέδου και όχι στην άμυνα. Κατά τ' άλλα, οι Σουμάχερ, Κάλτς, τα αδέλφια Φόρστερ, Φίσερ, Μάγκατ, Χρούμπες, ο νεαρός Λιτμπάρσκι, Ντρέμλερ και Ρουμενίγκε προκαλούσαν φόβο στο άκουσμα τον ονομάτων τους! Παρόλα αυτά, η Γερμανία δεν πήγαινε καλά! 
Στο γκρουπ τον τριών, η Γερμανία επικρατεί της Ισπανίας 2-1 και έρχεται 0-0 με την Αγγλία. Στο τελευταίο ματς, οι Άγγλοι χάνουν ορισμένες απίστευτες ευκαιρίες και με το 0-0 μένουν έξω. Μαζί με τον Καμερούν η παρέα των σούπερ σταρ Κλέμενς, Ρόμπσον, Φράνσις, Μπρούκινγ, Χοντλ, Κήγκαν, Ουίλκινς, Μάρινερ, Κόπλ, Μπούτσερ κτλ. γυρίζουν σπίτι χωρίς ήττα!
Σε σχέση με τους Γάλλους, οι Γερμανοί είχαν μια μέρα παραπάνω ξεκούραση αλλά μια επιδημία με επιπτώσεις στο στομάχι χτύπησε τα αδέλφια Φόρστερ και τον Φίσερ. Ο Ρουμενίγκε θα ήταν στον πάγκο λόγω προβλήματος με τον τένοντα.
Οι Γερμανοί ωστόσο ήταν οι φαβορί και περνάνε σχετικά γρήγορα μπροστά με τον Λιτμπάρσκι στο '17. Οι Γάλλοι, δεν αιφνιδιάζονται από το γεγονός και λίγο αργότερα φτάνουν στην ισοφάριση  με το πέναλτι του Πλατινί στο '26.
Φαινόταν ένα ήρεμο παιχνίδι αλλά στο γήπεδο υπήρχαν πολλά νεύρα. Μάλιστα, σε μια φάση που μαζεύει την μπάλα, ο Σουμάχερ τα βάζει με τους Σιξ και Αμορός και πάνω στα νεύρα του απειλεί ξεκάθαρα έναν από αυτούς: "Έλα πάλι να πάρεις την μπάλα και θα δεις..."! Οι Γερμανοί συνεχίζουν το παιχνίδι τους, χωρίς να δημιουργούν κάποια επικίνδυνη φάση και οι Γάλλοι στέκονται καλύτερα στο γήπεδο.
Την απειλή του Σουμάχερ μάλλον κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά...
Ο Πατρίκ Μπατιστόν έχει μόνο πέντε λεπτά που έχει μπει ως αλλαγή στην θέση του Ζενγκινί. Ο Πλατινί δεξιά στο κέντρο, πραγματοποιεί μια διαγώνια μακρινή ασίστ πίσω από την πλάτη του Μπράιτνερ και ο Μπατιστόν βγαίνει φάτσα με το τέρμα στην είσοδο της μεγάλης περιοχής. Ο Σουμάχερ, βγαίνει με πολύ φόρα και ίπτανται πάνω στον Μπατιστόν. Ο τελευταίος, δεν αποφεύγει την σύγκρουση και πλασάρει αλλά άστοχα. Ο Σουμάχερ πέφτει πάνω στον άμοιρο Μπατιστόν και τον βρίσκει στον ώμο και τη μέση...
Ο Πάτρικ Μπατιστόν πέφτει κάτω σαν «πυροβολημένος» και δεν κουνιέται. Οι Γάλλοι τρέχουν πάνω του πανικόβλητοι σκεπτόμενοι τα χειρότερα. Οι γιατροί και αυτοί τρέχουν επίσης. Ο προπονητής Χινταλγό σχεδόν μπαίνει στο γήπεδο και ουρλιάζει "Αυτό είναι σκάνδαλο" στον διαιτητή Τσαρλς Κόρβερ ο οποίος ούτε κόκκινη κάρτα στον Σουμάχερ δίνει ούτε τουλάχιστον πέναλτι. Ο Σουμάχερ κάθεται στην γωνία της μικρής περιοχής και απλά κάνει νόημα "Φύγε πέρα" στον Ζανβιγιόν που του παραπονιέται. 
Στέκεται αδιάφορος μακριά σαν να μην του κάνει εντύπωση τίποτα και παίζει με την μπάλα στα χέρια περιμένοντας να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο Μπατιστόν βγαίνει αναίσθητος με φορείο. 
Ο Πλατινί τον συνοδεύει ως την άκρη του γηπέδου και του φιλάει το χέρι! Στο νοσοκομείο ο Μπατιστόν φτάνει με τρία σπασμένα δόντια και ζημιά στην σπονδυλική στήλη!...
Στο τελευταίο λεπτό, όταν το ρολόι έγραφε ακριβώς 45 λεπτά και 01 δεύτερα, ο Μανουέλ Αμορός εξαπολύει ένα σουτ από 25 μέτρα αλλά η μπάλα εξοστρακίζετε στο οριζόντιο δοκάρι.
Πριν τον έξτρα χρόνο μάλλον ήταν ξεκάθαρο ότι η τύχη έκανε τα στραβά μάτια και ότι δεν ήταν η βραδιά της Γαλλίας!
Η Γαλλία έχει κάνει και την δεύτερη αλλαγή της, Λόπεζ στην θέση του Μπατιστόν ενώ οι Γερμανοί έχουν ακόμα στον πάγκο ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα παγκοσμίως, τους Χρούμπες και Ρουμενίγε!
Συνεχίζεται.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου