Τρίτη, Απριλίου 22

Με το "δεξί" ο Παπυργιακός στα playoffs ..... 2-1 τον αξιόμαχο Πυλαριακό


ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  2-1
                                        
Ιδανική πρεμιέρα στα playoffs για τους "ερυθρόλευκους" 
Με το παιχνίδι Παπυργιακού-Πυλαριακού σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των playoffs του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Πυργιού με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν έχαναν αποχαιρετούσαν ουσιαστικά την άνοδο, πήραν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους πολύ αξιόλογους, «κυανέρυθρους» της Πυλάρου με σκορ 2-1 και μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση και παράλληλα σε θέση διεκδίκησης ανόδου στην Α’ κατηγορία.
Το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες ομάδες με τους γηπεδούχους λίγο καλύτερους, πιο ουσιαστικούς και αποφασιστικούς σε κρίσιμες φάσεις να παίρνουν τελικά μια σημαντική νίκη. 
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό από πλευράς θεάματος ενώ στο δεύτερο το θέαμα, παρά το δυνατό παιχνίδι, βελτιώθηκε και είχαμε μάλιστα πολύ καλές φάσεις.
Φάσεις και γκολ
10' Ο Αλυσανδράτος θα φύγει στην κόντρα όπου θα αποφύγει τον Τζωρτζάτο αλλά αντί να προχωρήσει θα προτιμήσει το μακρινό χλιαρό σουτ που αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Α. Μενεγάτος.
Στο 31' οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι αφού το πολύ δυνατό σουτ του Κορσιάνου μέσα από την περιοχή μετά την ωραία κάθετη του Παγολάτου Θ. θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φιλιππάτου.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου 45λέπτου και όπως ήταν φυσικό οι ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε οι ομάδες θα εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να πετύχουν κάποιο γκολ για να "κλέψουν" τη νίκη και τους τρεις βαθμούς μιας και η ισοπαλία δεν "βόλευε" καμία από τις δυο με αποτέλεσμα να ανοίξει το παιχνίδι και να γίνει αρκετά επιθετικό.
47' Ο Δ. Αλυσανδράτος με μακρινό σουτ θα αναγκάσει τον Μενεγάτο Α. να απομακρύνει την μπάλα από την δεξιά του γωνία με τα πόδια.
48΄Ο Φιλιππάτος θα πει όχι στην κοντινή σκαστή κεφαλιά του Β. Μενεγάτου πέφτοντας στην αριστερή του γωνία, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ ύστερα από την σέντρα από δεξιά του Ερμάλ.
53' Στη σέντρα από αριστερά του Θ. Παγουλάτου ο Στρακάτος αφύλακτος στο β΄δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά για να διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή ο Γρ. Μιχελής. Στη συνέχεια της φάσης ο β' βοηθός θα δει χέρι αμυντικού και θα υποδείξει στον διαιτητή κ. Βουτσινά παράβαση, κάτι που θα δεχθεί ο τελευταίος και θα σφυρίξει πέναλτι για τους γηπεδούχους. Το πέναλτι εκτελεί ο Ερμάλ που δεν αστοχεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
68' Ωραία ενέργεια του Μενεγάτου Β. και παράλληλη πάσα μέσα στην περιοχή στον Κορσιάνο με τον τελευταίο να πιάνει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή το διαγώνιο σουτ που στέλνει την μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία του Φιλιππάτου λίγο άουτ από το αριστερό του δοκάρι.
61' Κόρνερ από αριστερά του Μερολάι θα φέρει την μπάλα στην μικρή περιοχή των φιλοξενουμένων για να διώξουν άσχημα οι τελευταίοι, η μπάλα καταλήγει στον Τζάκη ο οποίος αστοχεί στο σουτ που επιχειρεί από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την ψηλά άουτ.
65'  Ο Δ. Αλυσανδράτος μετά την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παπυργιακού του Π. Σταμούλη θα νικήσει στην κόντρα τον Τζάκη, θα μπει στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μενεγάτου Α. για το 1-1 και την ισοφάριση.
67' Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόνο δυο λεπτά αφού σε αυτό το χρονικό σημείο ο Ερμάλ με γυριστή κεφαλιά, μετά το φάουλ του Παγουλάτου Θ., θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά και της ομάδας του βάζοντας την μπροστά στο σκορ 2-1.
81' Μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη η ομάδα του θα χάσει ο Ερμάλ ο οποίος αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κορσιάνο που βρισκόταν μόνος απέναντι από την κενή εστία θα προτιμήσει το σουτ στην κλειστή γωνία του Φιλιππάτου που θα αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ. 
84' Διπλό δοκάρι για τους "ερυθρόλευκους" του Πυργιού. Ο Ερμάλ εκτελεί κόρνερ από αριστερά ο Ε. Μιχελής στην προσπάθεια του να διώξει θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φιλιππάτου, στην επαναφορά της ο Μενεγάτος  Β. με νέα κεφαλιά θα την στείλει εκ νέου στο ίδιο σημείο για να διώξουν τελικά στη συνέχεια οι αμυντικοί.
88' Τελευταία φάση του αγώνα ένα δυνατό γυριστό σουτ εκτός περιοχής του Κορσιάνου που έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Πυλαριακού.
Διαιτητής ο κ. Άγγελος Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Αβάζαρο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παπυργιακός:(Απ. Κοκκόσης), Μενεγάτος Α., Κουμαριώτης, Κοκκόσης Ν., Στρακάτος (67' Κοψίνης), Τζάκης, Τούρλας, Ερμάλ (87' Κλωνής), Μενεγάτος Β., Παγουλάτος Θ. Κορσιάνος, Τζωρτζάτος (46' Μερολάι).
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φιλιππάτος, Γονατάς, Ποταμιάνος, Φούκας (86' Σολδάτος), Παπαδάτος Δ., Μιχελής Γ. (75' Μακρής), Ballaj (75' Βασιλόπουλος), Μιχελής Ε., Αλυσανδράτος, Σταμούλης Π., Κουλουμπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου