Σάββατο, Απριλίου 26

Πέρασε από το Ληξούρι το Πυργί 3-1 την Ανωγή και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια και την άνοδο

Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ  1-3
                                               
Νίκη ανόδου στον Άγιο Αντώνη..... Σε τροχιά τίτλου το Πυργί
Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Παπυργιακό, αφού σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος της Β΄κατηγορίας επικράτησε της Ανωγής με σκορ 3-1 παίρνοντας ουσιαστικά εκδίκηση για την ήττα του την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στις Κεραμειές.
Με αυτή τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι», αν και ξεκίνησαν με «0» βαθμούς την διαδικασία,  κάνουν ένα μεγάλο όσο και σημαντικό βήμα στην πορεία τους για την κατάκτηση του πολυπόθητου εισιτηρίου που "οδηγεί" την Α’ κατηγορία και γιατί όχι και του πρωταθλήματος της Β’.
Από την άλλη η Ανωγή με δυο συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μένει αρκετά πίσω και η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα του Μ. Ανδρίτση.
Ο Παπυργιακός στο σημερινό παιχνίδι έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, ήταν καλύτερος της αντιπάλου του και με σκόρερ τον Σπ. Στρακάτο που πέτυχε τα δυο από τα τρία τέρματα της ομάδας του πέρασε σχετικά εύκολα και δίκαια από τον Άγιο Αντώνη.
Φάσεις και γκολ
12’ Ωραίος συνδυασμός Ερμάλ-Μενεγάτου-Παγουλάτου, η μπάλα θα βγει στα δεξιά με τον τελευταίο να βγάζει την σέντρα στο β’ δοκάρι όπου ο Στρακάτος αμαρκάριστος δεν δυσκολεύεται να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κατωπόδη βάζοντας «οδηγό» στο σκορ 1-0 την ομάδα του.
14’ Νέα σέντρα, παράλληλη και πάλι από δεξιά του Β. Μενεγάτου θα βρει τον Στρακάτο πιεζόμενο στην περιοχή με το απ’ ευθείας σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ .
18’ Άλλη μια σέντρα από την ίδια πλευρά και τον Θ. Παγουλάτο αυτή την φορά θα φέρει τον Κοψίνη απέναντι από τον Κατωπόδη αλλά το σουτ που επιχειρεί είναι κακό και καταλήγει ψηλά άουτ.
22’ Η δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων είχε πάρει «φωτιά», αφού από εκεί γινόταν όλο το παιχνίδι τους και τώρα ήταν η σειρά του Ερμάλ για τη σέντρα και τον Στρακάτο με σουτ από μέσα από την περιοχή να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα για το 0-2 της ομάδας του και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
27’ Δυνατό μακρινό σουτ του Β. Μενεγάτου θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
38’ Δυνατό σουτ του Μαρκέτου για τους γηπεδούχους από τα όρια της μεγάλης περιοχής θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Α. Μενεγάτου.
42’ Οι γηπεδούχοι θα μειώσουν σε 1-2 και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι όταν ο Μενεγάτος θα προσπαθήσει να διώξει με τα πόδια την μπάλα, αυτή δε θα φύγει από την περιοχή του θα φτάσει στον αμαρκάριστο Δ. Αραβαντινό που δεν έχει πρόβλημα να την στείλει στην κενή εστία.
44’ Ο Μενεγάτος μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα πασάρει στον Στρακάτο που από πλεονεκτική θέση καθυστερεί με αποτέλεσμα να προλάβει ο Παπαδάτος και να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του.
Το 1-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
57’ Σέντρα από δεξιά του Θ. Παγουλάτου ο Ερμάλ αμαρκάριστος από καλή θέση δεν πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατωπόδη.
60’ Κόρνερ του Ερμάλ ο Τζωρτζάτος μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν πιάνει την κεφαλιά και στη συνέχεια θα κάνει φάουλ στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που είχε ήδη μπλοκάρει την μπάλα.
61΄Κάθετη πάσα του Σούπα στον Α. Αραβαντινό έξω από την μεγάλη περιοχή, αυτός θα κάνει κακό κοντρόλ και η μπάλα θα περάσει άουτ χωρίς κανένα κίνδυνο για τον Α. Μενεγάτο.
65’ Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό γέμισμα του Γιακουμάτου αιφνιδιάζει τον Μενεγάτο αλλά τελικά θα σταθεί τυχερός αφού η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του.
71’ Ο Ερμάλ με ωραία ενέργεια θα αποφύγει το φάουλ του Γιακουμάτου θα μπει από πλάγια στην περιοχή με το σουτ που πραγματοποιεί στην κλειστή γωνία του Κατωπόδη να αποκρούεται σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
73’ Οι γηπεδούχοι θα μείνουν με «δέκα» στον αγωνιστικό χώρο και για το υπόλοιπο του αγώνα αφού αποβάλλεται ο Κουρούκλης για φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σαν τελευταίος παίκτης επί του Τούρλα.
81’ Ο Κορσιάνος μετά την ωραία πάσα του Παγουλάτου θα ξεφύγει με δύναμη από πλάγια θα σουτάρει διαγώνια αλλά ο Κατωπόδης θα πέσει και θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
89’ Ο Κορσιάνος θα εκμεταλλευτεί μια σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων μετά την παράλληλη πάσα του Παγουλάτου, με περιπετειώδη τρόπο θα κερδίσει τις κόντρες και με πλασέ τελικά θα την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 1-3.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Χ. Αβάζαρο και Σπυράτο Α.
Ανωγή:(Μ. Ανδρίτσης), Κατωπόδης, Κουρούκλης, Παρίσης, Λυμπερόπουλος (34’ Αραβαντινός Αν.), Σούπας, Μαρκέτος, Κοζομπόλης, Θωμάτος, Αραβαντινός Δημ., Παπαδάτος, Γιακουμάτος.
Παπυργιακός:(Α. Κοκκόσης), Α. Μενεγάτος, Κοψίνης (75’ Κορσιάνος), Κοκκόσης, Στρακάτος, Τζάκης, Ίγκλις, Τούρλας, Ερμάλ, Μενεγάτος Β., Παγουλάτος Θ., Τζωρτζάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου