Δευτέρα, Οκτωβρίου 27

Μεγάλη αντροπή....... Το 0-2 του Οδυσσέα μετατράπηκε στο τέλος σε 4-2 για την Εικοσιμία


Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  4-2
                        
Φοβερή ανατροπή στις Κεραμειές... Πολύ καλοί οι Ιθακήσιοι παρά την ήττα τους
Σε ένα παιχνίδι άγριας ποδοσφαιρικής ομορφιάς και αγωνίας, αλλά μέτριο ποιοτικά παρά τα πολλά γκολ που μπήκαν, η Εικοσιμία με ολική ανατροπή επικράτησε του Οδυσσέα Ιθάκης, που προηγείτο ως το 44’ με 0-2, τελικά με σκορ 4-2!
Πολύ κακή η εικόνα της Εικοσιμίας, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα ήταν τυχερή που μείωσε σε 1-2 ακριβώς στο 45’ και ισοφάρισε με την έναρξη του δεύτερου, στο 46’ σε 2-2.
Από την άλλη ο Οδυσσέας μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά και έξυπνα στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, πρόσεχαν την άμυνα τους  και ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Άλλωστε έτσι κατάφεραν να προηγηθούν 0-2.
Η Εικοσιμία φλύαρη αγωνιστικά και με πολλά λάθη στο παιχνίδι της ήταν τυχερή αφού πέτυχε δυο τέρματα σε χρόνους απαγορευτικούς για τον αντίπαλο αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα.
Έτσι αρχικά μείωσε στο 45’ και πέτυχε την ισοφάριση στο 46’, όπως προαναφέραμε, γεγονός που μαζί με την αγωνιστική της άνοδο στην επανάληψη έκανε την ανατροπή και τελικά πέτυχε μια εύκολη στο φινάλε νίκη παραμένοντας αήττητη κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων μετά από τρεις αγωνιστικές.
Οι Ιθακήσιοι που μας εξέπληξαν θετικά στο πρώτο ημίχρονο, όπως είχαμε αναφέρει και στην Pregame της Παρασκευής, ήρθαν στις Κεραμειές για την έκπληξη που ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν, όμως με την παρουσία τους σε αυτό το ημίχρονο έδειξαν ότι αξίζουν την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Στη συνέχεια και στο β’ μισό έμειναν από δυνάμεις και η απόδοση τους έπεσε αισθητά με αποτέλεσμα η ήττα αυτή που δεν τους βγάζει από τον προγραμματισμό τους να έρθει φυσιολογικά.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ για τον Οδυσσέα
Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι στο 9’  θα μετατραπεί σε 0-1 για τους φιλοξενουμενους. Συγκεκριμένα ο Σέλλα με μια εκπληκτική κούρσα από δεξιά θα περάσει όποιον βρει μπροστά του θα μπεί στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή θα βρει με παράλληλη πάσα τον Ρενάτο περίπου στο ύψος της μικρής περιοχής όπου ο τελευταίος με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Γιαννά βάζοντας οδηγό στο σκορ την ομάδα του 0-1.
Στο 23’ η Εικοσιμία που φαινόταν να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο θα προσπαθλησει να απειλήσει με ένα σουτ του Γ. Μινέτου που αποκρούεται δύσκολα από τον Λιβιεράτο.
Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να κάνουν τα τέρματα τους δυο θα χαθεί στο 30’ με τον Κουτσουβέλη στην περιοχή απέναντι από τον Γιαννά, μετά από λάθος των αμυντικών της ομάδας του Δ. Ζησιμάτου, να πλασάρει και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να σώζει πέφτοντας στα πόδια του διώχνοντας την μπάλα.
Γκοοοοοοολ και πάλι για τον Οδυσσέα
Ότι δεν κατάφερε ο Κουτσουβέλης, πέτυχε στο 43’ ο Σέλλα, όταν μετά το νέο λάθος των αμυντικών της γηπεδούχου και την μεγάλη μπαλιά του Προσαλέντη θα πλασάρει τον Γιαννά πραγματοποιώντας το 0-2!!
Και ενώ οι ομάδες ήταν έτοιμες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2, οι γηπεδούχοι σε πολύ καθοριστικό σημείο του αγώνα θα καταφέρουν να μειώσουν σε 1-2 με τον νεαρό Γρηγοράτο ο οποίος θα μπει στην περιοχή, μετά την κάθετη  πάσα του Μοσχονά και θα πλασάρει τον Λιβιεράτο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.
Με αυτο το 1-2 οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια και πλέον όλοι περίμεναν να δουν την αντίδραση των γηπεδούχων αλλά και κατά πόσο θα αντέξει από δυνάμεις ο φιλοξενούμενος Οδυσσέας.
Γκοοοοοολ και ισοφάριση για τους γηπεδούχους.
Έτσι στην πρώτη φάση του δεύτερου 45λεπτου θα έρθει η ισοφάριση και το 2-2.
Ο Μοσχονάς και πάλι με φάουλ αυτή την φορά θα φέρει την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Αντωνάτος θα γίνει κάτοχος της και με ωραίο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα δίνοντας συγχρόνως νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Η «κυανόλευκοι» είχαν πλέον πάρει το παιχνίδι στα δικά τους πόδια και με καλύτερη ψυχολογία ήταν η ομάδα που πίεζε για την ολική ανατροπή, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που έδειχναν σημάδια κούρασης.
Έτσι στο 63’ ο Αποστόλου και μετά από 2’ ο Αντωνάτος θα χάσουν την ευκαιρία να πετύχουν το γκολ που θα έβαζε μπροστά την ομάδα τους στο σκορ.
Γκοοοοοοολ και ολική ανατροπή για την ομάδα από την Λειβαθώ
Στο 73’ ο Μοσχονάς με φάουλ θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον Λιβιεράτο, κάτι που τελικά θα καταφέρει μιας και ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα θα χάσει την μπάλα η οποία θα στρωθεί στον αμαρκάριστο Στεφανάτο ο οποίος εύκολα θα την σπρώξει στα δίχτυα για το 3-2!!!
Σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 83’ με τον Αντωνάτο από καλή θέση μέσα στην περιοχή να σουτάρει πολύ άστοχα άουτ.
Γκοοοοοοολ και οριστικό τέλος στην αγωνία
Τέλος οι γηπεδούχοι όχι μόνο θα καταφέρουν την ολική ανατροπή αλλά θα διευρύνουν και την διαφορά του σκορ στο 90+2' σε 4-2 με τον Αποστόλου μετά την πάσα του Αντωνάτου.
Διαιτητής ο κ. Β. Μουζακίτης με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Γρηγοράτος (48’ Αποστόλου), Μινέτος Χ., Μινέτος Γ. (75’ Γερασιμάτος), Κονόμη, Μαρκαντωνάτος (48’ Κοκκόσης), Αντωνάτος, Μοσχονάς, Χριστάτος, Στεφανάτος.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Λιβιεράτος, Λεκατσάς, Σόμπολας (72’ Μορφέσης), Μαλλιακρίδας, Φατούρος, Βασιλόπουλος (88’ Νουτσάτος), Ρενάτο, Μαρούλης, Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Σέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου