Πέμπτη, Οκτωβρίου 23

Η «Κυρία» υποκλίθηκε στον... κύριο!


ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Να περάσει η επόμενη...
Ο Ολυμπιακός μετά την Ατλέτικο, γονάτισε και τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη επικρατώντας με 1-0 (36' Κασάμι) για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο που έβγαζε τα πάντα! Τεράστιο ματς οι Μποτία, Εντινγκά!
Πιστός στις ευρωπαϊκές του, μεγάλες βραδιές, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά κι επέβαλε το νόμο του Καραϊσκάκη. Με ατέλειωτα τρεξίματα, πρέσινγκ και αλληλοκαλύψεις, δεν επέτρεψε στη Γιουβέντους να πάρει ανάσα για να κάνει παιχνίδι.
Ο Μίτσελ άφησε εκτός 11άδας τον Αφελάι κι έριξε στο ματς τον Εντινγκά για να γεμίσει τη μεσαία του γραμμή και δικαιώθηκε, καθώς ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν πανταχού παρών και δεν άφησε τους Ιταλούς να βγάλουν εύκολες μπαλιές από τον άξονα.
Εξαιρετικός ήταν και ο Μποτία που έχει ακούσει τα εξ αμάξης, ωστόσο, δεν έχασε ούτε μια μονομαχία και καθάριζε ό,τι πέρναγε προς τα πίσω.
Οι «ερυθρόλευκοι» σε άλλο ένα ματς παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα που βλέπει κανείς στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πείθει επ' ουδενί για την απόδοσή της.
Λυσσασμένος Ολυμπιακός
Από την αρχή, οι Πειραιώτες έβαλαν από κάτω τους «μπιανκονέρι» και ήταν τα αφεντικά του αγώνα. Παρότι η «μεγάλη κυρία» παρατάχτηκε με την καλύτερη δυνατή 11άδα, οι γηπεδούχοι ήταν μια κλάση ανώτεροι.
Οι φάσεις ξεκίνησαν από νωρίς... Στο 4' ο Μαζουάκου έκανε ατομ ική προσπάθεια μπήκε από αριστερά, γύρισε στον Μήτρογλου στο πρώτο δοκάρι, όμως το πλασέ του από δύσκολη γωνία έφυγε άουτ.
Στο 6' ο Τσόρι εκτέλεσε φάουλ στο αριστερό «Γ» όμως ο Μπουφόν έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο.
Η Γιουβέντους πάτησε περιοχή με τη μπάλα κάτω για μια και μοναδική φορά στο 11' με τον Μοράτα να αδειάζει τον Αμπιντάλ, όμως ο Μποτία έκανε σωτήρια προβολή σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο και είχε βγάλει ήδη τρεις καλές φάσεις, όμως ο Μπουφόν ήταν σε ετοιμότητα.
Από το τέταρτο και μετά η Γιουβέντους ισορρόπησε το ματς, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική με τη μπάλα κάτω και βρέθηκε στην περιοχή του Ρομπέρτο μόνο με κερδισμένα κόρνερ.
Ωστόσο, μόνο ο Ολυμπιακός πατούσε περιοχή με αξιώσεις και απειλούσε, όπως στο 27' με τον Τσόρι να κάνει πολύ καλή ενέργεια και να σουτάρει με περίτεχνη ενέργεια λίγο άουτ από δύσκολη γωνία.
Το είχε δει το όνειρο ο Ρομπέρτο!
Τελικά οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν και το… όνειρο του Ρομπέρτο, βγήκε αληθινό (σ.σ.: είχε πει πως θα σκοράρει ο Κασάμι)! Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 36' σε μια φάση που η μπάλα κρύφτηκε! Τσόρι, Μήτρογλου συνδυάστηκαν άψογα, ο «Γερμανός» έστρωσε στον επερχόμενο Κασάμι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άφησε άγαλμα τον Μπουφόν κι έβαλε φωτιά στο Καραϊσκάκη!
Στο 42' η Γιουβέντους έφτασε κοντά στην ισοφάριση, έπειτα από άλλο ένα στημένο. Ο Πίρλο εκτέλεσε φάουλ με κομπίνα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν την τελευταία στιγμή.
Το πρώτο 45λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό, που δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.
Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους Ιταλούς. Επειτα από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Λιχστάινερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το πλασέ του έφυγε άουτ.
Οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έκαναν παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να τους δίνει χώρο και να περιμένει την κόντρα για να χτυπήσει.
Μια ανάσα από το 2-0, μεγάλες αποκρούσεις ο Ρομπέρτο!
Στο 60' ο Ολυμπιακός έκλεψε μπάλα από την πίεση του Μήτρογλου ο οποίος έσπασε στον Τσόρι, αυτός βρήκε τον Κασάμι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν κι έφυγε άουτ.
Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ανέλαβε δράση ο κορυφαίος της αναμέτρησης... Στο 65' ο Ρομπέρτο έκανε την απόκρουση του αγώνα, με τον Μοράτα να γυρίζει εξαιρετικά και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ο κίπερ του Ολυμπιακού, κατέβασε ρολά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Ο φύλακας-άγγελος του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση και στο 76' όταν η άμυνα ολιγώρησε και ο Τέβες σούταρε αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι.
Η Γιουβέντους δεν έβγαζε το πόδι από το γκάζι, ο Αλέγκρι τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τον Περέιρα αντί του Ογκμπόνα και η πίεση συνεχιζόταν.
Ωστόσο, οι Ιταλοί λογάριαζαν χωρίς τον Ρομπέρτο. Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν ανίκητος και στο 80' είπε για άλλη μια φορά «όχι» στους Ιταλούς βγάζοντας δύσκολα το σουτ του Μοράτα με τη μπάλα να πηγαίνει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι!
Στο 86' ο Ισπανός έκανε άλλη μια επέμβαση σε σουτ του Τέβες, με το γήπεδο να τον αποθεώνει συνεχώς φωνάζοντας «Ρομπέρτο, αλάνι για πάντα στο λιμάνι!»
Το φινάλε του ματς βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη νίκη, που τους φέρνει σε θέση οδηγού στον όμιλο, καθώς βρίσκονται στην κορυφή μαζί με την Ατλέτικο που έχει επίσης 6 βαθμούς και πάει στο Τορίνο για να μην χάσει και να βρεθεί πολύ κοντά στους «16»!
ΣΚΟΡΕΡ: 36' Κασάμι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάζιτς (Σερβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Μποτία, 56' Μαζουάκου – 38' Λιχστάινερ, 59' Πογκμπά, 67' Μαρκίζιο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μανιάτης, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (90+1' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μήτρογλου (70' Αφελάι).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κιελίνι, Ογκμπόνα (78' Περέιρα), Μπονούσι, Λιχστάινερ, Πογκμπά (87' Τζιοβίνκο), Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Βιδάλ, Μοράτα, Τέβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου