Κυριακή, Οκτωβρίου 12

Πρεμιέρα με το "δεξί' για τον Πυλαριακό..... 4-0 τον Οδυσσέα Ιθ. στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με χατ τρκ του Κ. Βιτωράτου

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.  4-0

                    
Πολύ σημαντική νίκη για τον Πυλαριακό στο ντέρμπι των νεοφώτιστων της Α' κατηγορίας, επί του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 4-0 σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Η ομάδα του Κ. Κουγιανού πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, φωτιά και λάβα στις αντεπιθέσεις και με έναν έμπειρο επιθετικό στο ρόστερ της, τον Κ. Βιτωράτο που πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του επικράτησε δίκαια και καθαρά των Ιθακήσιων που ήρθαν στην Κεφαλονιά με πολλές απουσίες.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τον Πυλαριακό να πατάει καλύτερα και να κυκλοφορεί την μπάλα στο γήπεδο. Από την άλλη ο Οδυσσέας σε αυτό το διάστημα προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως σε στημένες φάσεις με τον Ν. Προσαλέντη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σπ. Ζερβού και για ένα περίπου εικοσάλεπτο προσπαθούσε να κρατήσει μακριά τον αντίπαλο της από την εστία του Περίχαρου. Όλα αυτά μέχρι το 69' που οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 2-0 το οποίο φέρνει απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα και συν την κούραση που έδειχνε τα σημάδια της στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων θα έχει σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση και να πετύχουν άλλα δυο τέρματα, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα τους.
Συμπερασματικά και σε γενικές γραμμές ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, με τους νικητές να παίρνουν δίκαια και καθαρά τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 8’ όταν ο Καλαφάτης από αριστερά εκτελεί κόρνερ που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή ψηλά και κοντά στο οριζόντιο δοκάρι, εκεί ο Περίχαρος θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ «πετώντας» την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του και πάλι κόρνερ.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων έρχεται στο 17’ όταν ο Cella θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια των τυπικά γηπεδούχων θα πιάσει το σουτ περίπου από τα όρια της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Σειρά του Προσαλέντη να απειλήσει την εστία των «κυανέρυθρων» όταν το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής θα στείλει την μπάλα λίγο πλάγια άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Μακρή.
Ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας του Πυλαριακού Κ. Βιτωράτος είναι αυτός που θα βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ 1-0 στο 33’ με πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Περίχαρου.
Με ένα μακρινό σουτ του Στ. Αργυρακάκη στο 44’ που θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μακρή θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και τους γηπεδούχους προηγούμενους στο σκόρ με 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65’ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Από το χρονικό όμως σημείο αυτό και μετά, ο Οδυσσέας με πολλές αμυντικές αδυναμίες αλλά και την κούραση να κάνει την εμφάνιση της στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του έδωσε το δικαίωμα στον Πυλαριακό να «χτυπήσει» στην ταχύτητα και στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας μέχρι το τέλος άλλα τρία τέρματα για το τελικό 4-0!
Στο 49’ ο Κ. Βιτωράτος θα εκτελέσει απ’ ευθείας το φάουλ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να φέρουν το ματς στα ίσια όταν ο Renato εκτελεί το μακρινό φάουλ στην περιοχή του Μακρή η μπάλα θα φτάσει στον Cella ο οποίος θα την τσιμπήσει, προλαβαίνοντας την έξοδο του Μακρή, περισσότερο από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Ο Π. Σταμούλης εκτελεί φάουλ που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, ο Ballaj θα προλάβει την έξοδο του Περίχαρου, θα πλασάρει αλλά ο Μαλιακρίδας θα διώξει λίγο πριν την γραμμή του τέρματος του.
Στο 69’ ο Βιτωράτος που ήταν πηγή κινδύνων για την αντίπαλη εστία θα φύγει στην πλάτη της άμυνας του Οδυσσέα μετά την καταπληκτική κάθετη πάσα του Παπαδάτου, θα προχωρήσει και μόνος απέναντι από τον Περίχαρο, πλασάρει για το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά και το 2-0 για την ομάδα του.
Σε μια φάση καρμπόν με το δεύτερο γκολ και στο 74’ θα έρθει το 3-0 με το χατ τρικ για τον σπουδαίο επιθετικό της Πυλάρου τον Κ. Βιτωράτο. Μετά την κάθετη πάσα αυτή την φορά του Αλυσανδράτου θα μπει περιοχή, αποφεύγει εκεί τον Βασιλόπουλο, πλασάροντας και πάλι εύστοχα τον Περίχαρο «καθαρίζοντας» ουσιαστικά και τη νίκη της ομάδας του με το σκορ να ανεβαίνει στο 3-0.
Η απάντηση του οδυσσέα ένα εκτελεσμένο απ’ ευθείας φάουλ του Προσαλέντη στο 85’ που στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 86’ μετά το φάουλ του Αλυσανδράτου η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Παπαδάτο με την κεφαλιά του τελευταίου να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Τριτσαρόλη.
Στο 91’ οι γηπεδούχοι θα μείνουν με «δέκα» αφού αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) από τον διαιτητή κ. Κ. Κιόση ο Δ. Αλυσανδράτος.
Ο Ν. Σταμούλης στο 90+3’ θα χάσει μια καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όταν μόνος απέναντι από τον Τριτσαρόλη θα κάνει το πλασέ για να «νικηθεί» από τον νεαρό τερματοφύλακα του Οδυσσέα που θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Ο Βασιλόπουλος στο 90+5’ θα σουτάρει από καλή θέση, όμως ο Μακρής θα αποκρούσει δύσκολα την μπάλα.
Τέλος στο 90+6' ο Πυλαριακός θα πετύχει «καρέ» τερμάτων (4-0) με πλασέ μέσα από την περιοχή του Ν. Σταμούλη ύστερα από πάσα του αδελφού του Παναγή.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Γ. Μυρσίνια. 
Κ. Κουγιανός, Μακρής, Γ. Γασπαρής, Ποταμιάνος, Φούκας (46’ Ballaj), Θ. Κουλουμπής, Ορ. Κουλουμπής, Καλαφάτης (66’ Σταμούλης Ν.), Παπαδάτος, Αλυσανδράτος, Π. Σταμούλης, Βιτωράτος (85’ Ν. Γασπαρής).
Σπ. Ζερβός, Περίχαρος (80’ Τριτσαρόλης), Λεκατσάς (80’ Λιβιεράτος), Μορφέσης (72’ Κορνάρος), Μαλιακρίδας, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato, Βασιλόπουλος, Νουτσάτος, Προσαλέντης, Cella.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου