Κυριακή, Οκτωβρίου 12

"Ποδαρικό" με το δεξί για τα Διλινάτα 1-0 τον Παγκεφαλληνιακό

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  0-1
                           
Σε ένα μέτριο και πολύ δυνατό παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Παγκεφαλληνιακός τυπικά γηπεδούχος γνώρισε την ήττα από τα Διλινάτα με σκορ 1-0.
Στο πρώτο 45λεπτο η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν αντάξια των δυο ομάδων και οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Η μπάλα παιζόταν περισσότερο στο κέντρο και οι άμυνες απομάκρυναν εύκολα τους κινδύνους μιας και η νευρικότητα στον αγωνιστικό χώρο δεν επέτρεπε να διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι.
Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πολλά κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο δεύτερο κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση και δημιουργήθηκαν οι προυπουθέσεις για την επιτυχία κάποιου γκολ. Αυτό το κατάφεραν τα Διλινάτα που το πέτυχαν στο 81’ και τους ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Τούρλας θα σουτάρει από μακρυά με δύναμη αλλά ο Γαβριελάτος θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα χωρίς άλλο κίνδυνο.
Ο Κίριο στο 14’ εκτελεί κόρνερ από δεξιά, μια αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων θα φέρει τον Τριανταφυλλίδη από πολύ ευνοϊκή θέση να πραγματοποιεί το σουτ με τον Γαβριελάτο ακινητοποιημένο, ο Διον. Τζωρτζάτος θα σώσει την ομάδα του αφού αποκρούει την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος και την στέλνει κόρνερ.
Αυτές είναι όλες και όλες οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή με δυο σουτ του Διον. Τζωρτάτου, με το πρώτο να περνάει άουτ και το δεύτερο να αποκρούεται από τον Γαβριελάτο.
Έτσι όπως ήταν φυσικό οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο όπως είπαμε οι ομάδες θα ανεβάσουν την απόδοση τους  και θα βελτιωθεί κάπως και το θέαμα.
Η πρώτη καλή φάση θα είναι και πάλι για τους «κυανόλευκους» του Αργοστολιού στο 52’ όταν ο Κίριο εκτελεί το κόρνερ από δεξιά με πάσα στον Τριανταφυλλίδη, ο τελευταίος την επιστρέφει για να πιάσει μια επικίνδυνη σέντρα σουτ ο πρώτος που θα στείλει την μπάλα να βρει το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού των Διλινάτων και να καταλήξει άουτ.
Στο 54’ ο Κορκουμέλης από δεξιά εκτελεί φάουλ στην περιοχή του Κομπορόζου εκεί θα πεταχτεί ο Διον. Τζωρτζάτος θα «τσιμπήσει» την μπάλα στην κίνηση  η οποία όμως θα καταλήξει άουτ.
Μια σέντρα σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια του Ντεντλάλα μετά από ωραία κάθετη πάσα του Αντωνίου στο 64’ θα στείλει την μπάλα παράλληλα προς την εστία του Γαβριελάτου, χωρίς ωστόσο ο Βουκελάτος να προλάβει να την σπρώξει στα δίχτυα.
Σειρά των Διλινάτων να απειλήσουν στο 68’ με τον Κουρκουμέλη ο οποίος θα μπει στην περιοχή από πλάγια, θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.
Ένα λάθος του Θωμά στο 69’ θα βάλει σε κίνδυνο την εστία του αφού θα κερδίσει την μπάλα ο Χρ. Τζωρτζάτος θα πλασάρει λίγο μέσα από την περιοχή αλλά ο Κομπορόζος θα πέσει και θα αποκρούσει.
Στο 76’ ο Αντωνίου θα κερδίσει τις κόντρες λίγο μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί αποκρούεται από τον Γαβριελάτο.
Και φτάσαμε στο 81’ όταν τα Διλινάτα καταφέρνουν να προηγηθούν 1-0 στο σκορ. 
Συγκεκριμένα ο Κουρκουμέλης μετά από κόρνερ από δεξιά θα στείλει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Διον. Τζωρτζάτος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με σουτ από πολύ κοντά θα την στείλει στα δίχτυα του Κομπορόζου.
Ο Τούρλας στο 83’ θα πιάσει ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι ένα απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ από τον Τούρλα που δεν ανησυχεί τον Γαβριελάτο που μπλοκάρει την μπάλα.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. κιόση και Γ. Μυρσίνια.
Παγκεφαλληνιακός:(Γιώργος Βασιλάκης), Κομπορόζος, Κουλουμπής (58΄ Βουκελάτος), Μεγαδούκας, Θωμάς, Γιαννάτος, Τριανταφυλλίδης (88’ Βεκερίδης), Κίριο Ν., Αντωνίου, Ντεντλάλα, Τούρλας, Κατσιγιώργης (83’ Κοτίνης), 
Διλινάτα:(Στ. Αναλυτής), Γαβριελάτος, Κατσούρης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Μίρτο, Χαραλαμπόγλου, Τζωρτζάτος Διον., Κουρκουμέλης, Τανουσάι (46’ Τσάκος), Τζωρτζάτος Χρ. (70’ λ.τ. Ψαριανός), Τζωρτζάτος Φ. (68’ Κίριο Γ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου