Κυριακή, Οκτωβρίου 12

Πέρασε σαν πρωταθλήτρια από την Ιθάκη η Α.Ε.Κ. 3-1 την Πρόοδο (φώτο)

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘ. – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-3
                                
Ιθάκη ανταπόκριση:
Σήμερα το πρωί στις 11:00 διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Προόδου και  ΑΕ Κεφαλονιάς για την πρώτη αγωνιστική του  Πρωταθλήματος. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός αλλά αρκετά ζεστός κάτι το οποίο επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.
Η  ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και γενικά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και πολύ ωραίες εναλλαγές. Η Πρόοδος  από την άλλη  αν και με σοβαρές απώλειες στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι και γενικά  είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με δυνατή έδρα.
Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο όμως την κατοχή την είχε η ομάδα της ΑΕ Κεφαλονιάς δημιουργώντας αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία της Προόδου. Όμως  οι Θιακοί κατάφεραν σε μια αντεπίθεση να μπουν μπροστά στο σκορ  με το μεγάλο της όπλο φέτος τον Δημήτρη Αρταβάνη κρατώντας το σκορ μέχρι το 66’ οπού ο Κορσιάνος ισοφάρισε για την ΑΕ Κεφαλονιάς στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από εκείνο το σημείο και μετά η Πρόοδος σαφώς κουρασμένη δεν άντεξε και δέχθηκε άλλα δύο γκολ 77’ και στο 85’ χάνοντας τελικά με 1-3.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ μόλις στο 5’ όταν ο Μπαζάρογλου μπήκε στη περιοχή της Προόδου από  αριστερά  αλλά η παράλληλη συρτή σέντρα που έκανε με αποδέκτη τον Mucaj απομακρύνθηκε αρχικά από τον Τσιντήλα και στη συνέχεια από τον εξαιρετικό σήμερα Τσίρο.

Στο 12’ και πάλι ο Μπαζάρογλου έκανε την κάθετη μπαλιά στον Χασάι  ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά μπλόκαρε ο Τσιντήλας σταθερά.
Στο 19’ ο Κουμαριώτης  μπήκε από αριστερά  στην περιοχή της Προόδου  έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και έκανε ένα δυνατό σουτ το οποίο απομάκρυνε όμορφα ο Τσιντήλας πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.
24’ ο Mucaj  αποφεύγει τον Τσάμη φέρνει την μπάλα στο δεξί του πόδι εκτελεί με τον Τσιντήλα και πάλι να μπλοκάρει την μπάλα.
Λίγο μετά στο 34’ ο ίδιος παίχτης με τον ίδιο τρόπο αποφεύγει τον  Τόφαλο φέρνει την μπάλα στο δεξί κάνει το δυνατό σουτ με τον Τσιντήλα να του λέει ‘’όχι’’ για ακόμη μια φορά πέφτοντας εντυπωσιακά στη γωνία και με τα ακροδάχτυλα διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
38’ ΓΚΟΟΟΟΛ για την Πρόοδο όταν σε μια αντεπίθεση ο Πρεβεζιάνος κάνει την κάθετη μπαλιά στον ταχύτατο Αρταβάνη ο οποίος φτάνει στη μικρή περιοχή πραγματοποιεί το πλασέ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Καραίσκου επιτυγχάνοντας το 1-0 για τους Θιακούς.
Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54’  ο Τσιντήλας αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ μετά την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπαζάρογλου.
Στο 62’ ο Mucaj μετά την κάθετη πάσα από τον Κουμαριώτη θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Προόδου ο οποίος με το στήθος στην έξοδο θα νικήσει τον επιθετικό της ΑΕΚ.
Στο 66’ ο Τόγιας θα κάνει την ‘’χρυσή’’ αλλαγή για την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Π. Κορσιάνο ο οποίος μετά την ωραία επέλαση του Χασάι  και την παράλληλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Προόδου  ο  θα πετύχει με κοντινό πλασέ στην κίνηση το 1-1 για την ομάδα του.
Λίγο μετά στο 77’ ο Κωστόπουλος θα κάνει την σέντρα στον αμαρκάριστο Αρταβάνη ο οποίος θα νικηθεί στον αέρα από τον Καραίσκο.

Στο 77’ και με την  Πρόοδο φανερά κουρασμένη, ο με κεκτημένη ταχύτητα νεουσελθών Π. Κορσιάνος θα μπει στην περιοχή της Προόδου θα περάσει τον Κωστόπουλο από αριστερά θα φτάσει κοντά στην μικρή περιοχή θα κάνει την παράλληλη πάσα με τον Κόμητα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα της Προόδου  βάζοντας μπροστά στο σκορ 1-2 την  ΑΕΚ.
Στο 80’ σε μια φάση που δεν έδωσε κανείς σημασία ο Πρεβεζιάνος θα δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη)  από τον διαιτητή κ. Ματιάτο  διότι παρενόχλησε τον Καραίσκο που είχε μπλοκάρει την μπάλα.
Τέλος στο 85’ ο Κουμαριώτης με όμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι θα γράψει και το τελικό 1-3 για την ΑΕ Κεφαλονιάς.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Θ. Λυμπερόπουλο.
Πρόοδος:(Πίππος Κ), Τσιντήλας Γ-Κωστόπουλος Δ (Λιβάνης Ι)-Βρεττός Α-Τσάμης Η-Τσίρος Α-Πρεβεζιάνος Β-Βλασσόπουλος Ι-Τόφαλος Μ-Αρταβάνης Δ-Βασιλάκης Γ-Πόλης Α (Λαγκαδάς Κ).
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Τόγιας Γ),Καραίσκος Απ-Στεφανάτος Μ (Κορσιάνος Π)-Κουμαριώτης Π-Δρόσος Ανθ-Χασάι Κ-Φωκάς Χρ-Κόμητας Σπ. (Θωμάς Β)-Ζαμπαύτης Σ (Παπαναστασάτος Ν)-Mucaj Em-Μπαζάρογλου Αθ.
Φώτο από τον αγώνα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου