Δευτέρα, Οκτωβρίου 27

Χιτσκοκικό φινάλε στον Άγιο Αντώνη και Παλλληξουριακός-Α.Ε.Κ. 1-1


ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  1-1
                                   
Στις καθυστερήσεις έχασε το τρίποντο η Α.Ε.Κ.

Φαντασικό σε εξέλιξη παιχνίδι είχαμε σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι με τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις να παίρνουν μια σημαντική ισοπαλία και σκορ 1-1 από τους περυσινούς πρωταθλητές.
Πρωταγωνιστής, παρά το λάθος του στο τέλος, αφού έκανε πολλές και μεγάλες επεμβάσεις με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι των γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ. Απ. Καραίσκος.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα και στημένοι σωστά στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την μεγάλη εμφάνιση του Καραίσκου, παραλίγο να φύγουν από το Ληξούρι με μια μεγάλη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Ο Παλληξουριακός με τον αέρα του γηπεδούχου θα μπει δυνατά στο παιχνίδι και στο 12’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Αναλυτή, ύστερα από κόντρες, να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Καραίσκο.
Στο 23’ ο Ηλ. Αντωνάτος από δεξιά θα γυρίσει την μπάλα στην περιοχή στον Ζερβό όμως το σουτ του τελευταίου θα στείλει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της Α.Ε.Κ..
Νέα ευκαιρία για τον Παλληξουριακό στο 26’ όταν ο εξαιρετικός Καραίσκος θα αποκρούσει το πλασέ του Αναλυτή, ύστερα από την πάσα του Ηλ. Αντωνάτου, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.
Το γκοοοοοοολ θάρθει για τους φιλοξενούμενους κόντρα στην ροή του αγώνα
Και ενώ οι Ληξουριώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν το σκορ, ο Βαγγ. Σπανός συνεργάζεται υπέροχα με τον Εμιλιάνο από δεξιά, ο τελευταίος θα πατήσει περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκέτου βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 0-1.
Νέα καλή στιγμή για την Α.Ε.Κ. και τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 37’. Ο Φωκάς εκτελεί φάουλ ο Εμιλιάνο θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μαρκέτου.
Στο 40’ μετά από συνεργασία Ζερβού-Τοτζάι, ο τελευταίος θα πιάσει το σουτ που θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια του Καραίσκου.
Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Εμιλιάνο στις καθυστερήσεις πάνω στον Ηλ. Αντωνάτο θα δημιουργήσει μια μικρή ένταση που δεν θα επεκταθεί στη συνέχεια και τον επιθετικό της Α.Ε.Κ. να δέχεται κίτρινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παλληξουριακός θα μπει και πάλι δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει για την ισοφάριση.
Έτσι στο 50’ ο Ηλ. Αντωνάτος θα ανατραπεί μέσα στην περιοχή από τον Κόμητα με τον κ. Κομητόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι.
Ένα πέναλτι που θα εκτελέσει ο Τοτζάι που δεν θα καταφέρει την ισοφάριση αφού ο Καραίσκος θα αποκρούσει.
Στο 51΄ο Βολνίσκι μετά από φάουλ του Ζερβού και σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Νέο σουτ και πάλι στο 56’ από το ύψος της περιοχής του Ζερβού, μετά την πάσα του Σπ. Μαρκάτου που θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Μια γυριστή κεφαλιά του Ηλ. Αντωνάτου στο 59’ θα έχει την ίδια τύχη.
Μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ. να τελειώσει το παιχνίδι στο 60’ όταν ο Κουμαριώτης εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή, μετά το γύρισμα του Σπανού, θα πιάσει το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Φάουλ εκτελεσμένο από τον Χασάη στο 74’ θα αναγκάσει τον Μαρκέτο να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει την μπάλα κόρνερ.
Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Καραίσκου στο 80’ όταν στο φάουλ του Ηλ. Αντωνάτου θα πεταχτεί στο αριστερό «Γ» της εστίας του και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Έτσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις και όλα έδειχναν ότι έστω και δύσκολα η Α.Ε.Κ. θα έφευγε από τον Άγιο Αντώνη με ένα μεγάλο τρίποντο, κάτι φυσικά που δεν συνέβη αφού ο Ηλίας Αντωνάτος στην μοναδική αδράνεια του Καραίσκου θα πετύχει με κεφαλιά την ισοφάριση και το τελικό 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Να σημειώσουμε ότι και σε αυτό το παιχνίδι η Α.Ε.Κ. παρατάχθηκε με «δέκα» μιας και δεν έχει «μικρό» στην σύνθεση της.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος  με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Β. Μουζακίτη.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Δ. Λιονάτος), Μαρκέτος, Βολνίσκι (60' Καμινάρης), Αντωνάτος Κ. (70' Μπούρας), Λαδάς (56' Μαυροειδής), Λούλουδας, Μαρκάτος Σωκ., Μαρκάτος Σπ., Τοτζάι, Αντωνάτος Ηλ., Ζερβός, Αναλυτής Γ.
Α.Ε.Κ.: (Γ. Τόγιας), Καραΐσκος, Κουμαριώτης (90' Θωμάς), Σπανός Βασ. (59' Στεφανάτος), Δρόσος, Χασάι, Φωκάς, Κόμητας, Ζαμπαύτης, Εμιλιάνο, Σπανός Βαγ. (85' Κορσιάνος).
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου