Κυριακή, Νοεμβρίου 9

Δίκαιη "μοιρασιά" στο Δ.Α.Κ......... Σάμη-Παγκέ 1-1


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  1-1
                                         
Του έκλεψε την "μπουκιά" από το στόμα ο Αρ. Αμούργης στο 90+3
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο ντέρμπι της αγωνιστικής σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Σάμη και Παγκεφαλληνιακός έχοντας από ένα καλό ημίχρονο μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το παιχνίδι τελικά να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1 στις καθυστερήσεις.
Οι ομάδες μπήκαν δυνατά και στημένες με προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία, ο Παγκεφαλληνιακός όμως ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στο α’ 45λεπτο και θα πετύχει να προηγηθεί 1-0, χάνοντας μάλιστα και κάποιες ευκαιρίες. 
Την ίδια ώρα η Σάμη δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλή αμυντική γραμμή του Παγκέ που κυριαρχούσε ο έμπειρος Β. Βεκερίδης καθαρίζοντας τις φάσεις που πήγαιναν να δημιουργηθούν, ιδιαίτερα ψηλά.
Στο δεύτερο ο Γ. Καρελάκης άλλαξε την τακτική του, έδωσε περισσότερο δύναμη στην επίθεση και διακαιώθηκε για αυτό αφού κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και η ομάδα του να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, αλλά άστοχη. Τελικά ο Αρ. Αμούργης από παραλίγο μοιραίος παίκτης στις καθυστερήσεις του αγώνα έκλεψε την «μπουκιά» από το στόμα των τυπικά φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 90+3'.
Φάσεις και γκολ
Με ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 14’ ο Αρμάντο θέλει να απειλήσει όμως ο Δ. Καλιβωκάς μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα δυνατό πλάγιο εκτελεσμένο με δύναμη στο 16' από τον Τούρλα θα φέρει σύγχυση στην περιοχή των τυπικά γηπεδούχων, όμως τελευταία στιγμή θα διώξει ο Θ. Νικολοβιένης την μπάλα κόρνερ και μαζί τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Το κόρνερ στη συνέχεια εκτελεί ο Τούρλας η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Βεκερίδης με προβολή θα την στείλει στην αριστερή γωνία του νεαρού τερματοφύλακα της Σάμης που θα πέσει και θα μπλοκάρει δύσκολα.
Στο 20’ μια καλοζυγισμένη σέντρα από δεξιά του Γ. Αμούργη θα φέρει την μπάλα στο β’ δοκάρι με τον Αρ. Αμούργη να πιάνει δύσκολα την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.
Γκοοοοοοολ για τους φιλοξενούμενους και 0-1 στο 35'
Ο Τούρλας εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στην περιοχή με τον Αντωνίου να σηκώνεται ψηλά χωρίς όμως να πιάνει την κεφαλιά, αυτό ήταν η αιτία να μπερδέψει τους αμυντικούς και ο Γιαννάτος στο δεύτερο δοκάρι με ωραία τεχνική κεφαλιά θα την στείλει στα δίχτυα του Δ. Καλιβωκά.
Στο 36’ ο Τούρλας σεντράρει από αριστερά, η μπάλα στο απέναντι δοκάρι με τον Γιαννάτο να πιάνει το σουτ στην κίνηση όμως αυτή θα περάσει παράλληλα με την εστία άουτ.
Σύγχυση στο 43’ στην άμυνα του Παγκέ με τον Γ. Αμούργη να μην εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αφού θα προλάβει ο Κομπορόζος ο οποίος θα πέσει και θα μπλοκάρει.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο στο 45’ και για τους γηπεδούχους με τον Γ. Αμούργη σε μια από τις γνωστές του κούρσες θα ξεφύγει από δεξιά και από πλάγια θα πασάρει παράλληλα στον Περιβολάρη με το σουτ του τελευταίου να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο και στο 61’ μια μεγάλη μπαλιά του Θ. Νικολοβιένη προλαβαίνει και διώχνει τον κίνδυνο ο Κομπορόζος με έξοδο εκτός περιοχής με το κεφάλι μπροστά από τον Γ. Αμούργη.
Οι γηπεδούχοι που πλέον πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στο επόμενο λεπτό θα χάσουν νέα ευκαιρία όταν στο σουτ στην κίνηση του Περιβολάρη θα πέσει στην δεξιά του γωνία ο Κομπορόζος και θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους στο 78’ όταν ο Β. Τουλάτος με ωραία πάσα θα βρει τον Αμούργη μόνο μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος θα πλασάρει ψηλά τον Κομπορόζο, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Εκπληκτική απόκρουση του νεαρού και πολύ καλού σήμερα Κομπορόζου όταν στο 82’ θα πει «όχι» στο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Αρ. Αμούργη διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Τούρλα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή θα βγάλει την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι μόνο που η μπάλα ήταν πιο ψηλά από όσο έπρεπε για να πιάσει την κεφαλιά ο Δραγούτας.
Γκοοοοοολ στις καθυστερήσεις και ισοφάριση 1-1 για την Σάμη
Ο παραλίγο μοιραίος Αρ. Αμούργης θα σώσει στο 90+3 την ομάδα του από την ήττα όταν θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1. Συγκεκριμένα ο Περιβολάρης με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από δεξιά περνώντας όποιον θα βρει μπροστά του φτάνει λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια, θα κόψει παράλληλα την μπάλα στο σκόρερ ο οποίος αφού κερδίσει τις κόντρες με εύστοχο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Κομπορόζου.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Ι. Καπογιαννόπουλο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Β. Τουλάτος, Θ. Νικολοβιένης (77’ Μιχαλίτσης), Σκιαδαρέσης, Δευτεραίος, Ν. Μωραίτης, Αρ. Αμούργης, Γ. Καλιβωκάς, Κ. Καλιβωκάς (46’ Νικολοβιέννης Κ.), Περιβολάρης, Γ. Αμούργης.
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Κομπορόζος, Δραγούτας (90+3’ Γ. Κουλουμπής), Μεγαδούκας, Θωμάς, Βεκερίδης, Κατσιγιώργης, Κίριο (77’ Κοτίνης), Γιαννάτος (90+3’ Μπάμπης), Αντωνίου, Τούρλας, Αρμάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου