Σάββατο, Νοεμβρίου 1

Άντεξε για 55' ο Πυλαριακός, μετά σοβαρεύτηκε η Εικοσιμία και "καθάρισε" άλλο ένα παιχνίδι


Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-2
                                   
Συνεχίζει την καταδίωξη των πρωτοπόρων η Εικοσιμία
2-0 τον Πυλαριακό στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Σε ένα πολύ μέτριο εως κακό παιχνίδι και την Εικοσιμία να παίζει με την «φωτιά» για δεύτερη αγωνιστική, η ομάδα από την Λειβαθώ ήταν τελικά η νικήτρια με σκορ 0-2.
Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι αλλά ανούσιοι και φλύαροι αγωνιστικά δεν μπορούσαν να σπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των τυπικά γηπεδούχων με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετό άγχος και νεύρα στις προσπάθειες τους και έτσι να πατούν με δυσκολία στην περιοχή των αντιπάλων τους.
Οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου πάλεψαν για το καλύτερο δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, σε ένα ακόμη παιχνίδι, πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους ώστε να μη δεχθούν κάποιο γκολ και με κάποιες αντεπιθέσεις να είναι αυτοί που θα το πετύχουν.
Τελικά αυτό κράτησε για 55’ αφού στο σημείο αυτό και μέσα σε ένα δίλεπτο οι σοβαροί πια «κυανόλευκοι» του Δ. Ζησιμάτου με την βοήθεια που ήρθε από τον πάγκο (Αποστόλου-Δ. Γερασιμάτος) καθάρισαν ουσιαστικά το παιχνίδι αφού οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν κάποιες ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις αλλά μέχρι εκεί.
Φάσεις και γκολ
Οι τυπικά γηπεδούχοι είναι αυτοί που θα φανούν πρώτοι απειλλητικοί στο 7’, όταν ο Π. Σταμούλης με ωραία παράλληλη πάσα στην περιοχή θα βρει τον Κ. Βιτωράτο, όμως  ο τελευταίος θα κάνει ένα αδύναμο πλασέ  με αποτέλεσμα ο Γιαννάς να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελεί από δεξιά και πάλι ο Σταμούλης. Η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Παπαδάτο αλλά η κεφαλιά του θα την στείλει να περάσει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Γιαννά.
Η απάντηση της Εικοσιμίας θα έρθει στο 16’ με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μοσχονά να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Μια συνεργασία μεταξύ Χρηστάτου-Αποστολάτου από αριστερά στο 23’ θα καταλήξει σε σουτ εκτός περιοχής του δεύτερου που θα στείλει την μπάλα παράλληλα με την εστία του Μακρή άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για την Εικοσιμία θα χαθεί στο 26’ με τον Γιάννη Μινέτο να πλασάρει σε διαδοχικά τετατετ τον Μακρή που αποκρούει, μέχρι να λυθεί η «πολιορκία» στα καρέ του με την υπόδειξη του α’ βοηθού κ. Λογοθέτη και κάπου εκεί να γλειτώσει το 0-1 ο Πυλαριακός.
Τελευταία φάση για το πρώτο 45λεπτο και καλή στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους, η παράλληλη πάσα του Κ. Βιτωράτου  μετά από κόντρες θα φτάσει στον Δ. Αλυσανδράτο, που ήταν από τους καλύτερους και πάλι του αγώνα, με το τελευταίο μόνο απέναντι από τον Γιαννά πιεζόμενος από τον Χρηστάτο δεν πιάνει καλά το πλασέ και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Γιαννά χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο πλέον.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο με δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα ο Δ. Ζησιμάτος ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του με αποτέλεσμα να ανέβει και να μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Έτσι δεν άργησε να πετύχει τα δυο της τέρματα και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι όπως προαναφέραμε.
Στο 51’ ο Γερασιμάτος με σέντρα από δεξιά θα βρει τον Ντουκάι μόνο στην περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν θα πιάσει καλή κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία του Μακρή πλάγια.
Γκοοοοοοοολ για τους φιλοξενούμενους και 0-1.
Μετα από 55’ λεπτά η Εικοσιμία θα ανοίξει το σκορ αφού με υπομονή και σοβαρότητα πια κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την αμυντική λειτουργία των τυπικά γηπεδούχων.
Μια σέντρα του Ντουκάι από αριστερά, η μπάλα θα καταλήξει στον Μάκο Μοσχονά ο οποίος με σουτ θα την στείλει στα δίχτυα του Μακρή και αφού προηγουμένως είχε κοντράρει στον Ποταμιάνο, γεγονός που ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Γκοοοοοολ και 0-2 για την Εικοσιμία που «κλειδώνει» το ματς
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 57’ οι ομάδα από την Λειβαθώ θα πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κ. Αντωνάτο να στοπάρει την μπάλα και με πλασέ απέναντι από τον μακρή να την στέλνει στα δίχτυα μετά από την κάθετη πάσα του Μάκου Μοσχονά.
Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 68’ όταν το δυνατό σουτ του Αποστολάτου, που είχε σήμερα τα γενέθλεια του, (Χρόνια πολλά πολύχρονος Σπύρο), μέσα από την περιοχή αποκρούει με γροθιές ο Μακρής, στην επαναφορά της ο Αποστόλου περισσότερο δείχνει να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα το σουτ στην κίνηση που πραγματοποιεί να στείλει την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Στο 71’ ο Π. Σταμούλης με μεγάλη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων θα βρει τον Διον. Αλυσανδράτο, αυτός θα ποφύγει την έξοδο του Γιαννά αλλά θα του φύγει το κοντρόλ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει πλάγια και το πλασέ του να σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ένα δυνατό σουτ του Μ. Μοσχονά στο 72’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Ο Αντωνάτος στο 81’ μετά την σέντρα από δεξιά του Αποστόλου μέσα στην περιοχή θα στοπάρει την μπάλα και θα σουτάρει απέναντι από τον Μακρή που αποκρούει ενστικτωδώς σώζοντας την ομάδα του από το 0-3.
Τέλος στο 90+2’ ο Πυλαριακός θα χάσει μια καλή ευκαιρία όταν ο Π. Σταμούλης με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Δ. Αλυσανδράτο, λίγο πιο ψηλότερα από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα ο επιθετικός των γηπεδούχων να πιάσει μια αδύναμη κεφαλιά που θα καταλήξει στα χέρια του Γιαννά.
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τον κ. Β. Λογοθέτη και την κ. Κ. Γιαννοπούλου.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ.Κουγιανός), Μακρής, Ν. Γασπαρής (73΄Σολδάτος), Φούκας (73΄Χειμώνας), Ο. Κουλουμπής, Ποταμιάνος, Κουγιανός, Παπαδάτος, Δ. Αλυσανδράτος, Π. Σταμούλης, Βιτωράτος (46΄ Ν. Σταμούλης).
Εικοσιμία:(Δ.Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Ι. Μινέτος (46΄ Αποστόλου), Κονόμη, Αποστολάτος, Αντωνάτος (82΄Καραϊσκος), Μοσχονάς, Χρηστάτος (46΄ Γερασιμάτος), Ντουκάι, Κοκκόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου