Κυριακή, Δεκεμβρίου 21

Θα κάνουν καλές γιορτές στην Εικοσιμία 7-1 τα Φωκάτα


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ  1-7
                                       
Νίκησε τα Φωκάτα 7-1 η Εικοσιμία και συνεχίζει την καταδίωξη.......
Από πριν ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι των Κεραμειών η Εικοσιμία ήταν το φαβορί για τη νίκη απέναντι στα Φωκάτα και πραγματικά αυτό αποδείχθηκε στο γήπεδο αφού η ομάδα με τα «κυανόλευκα» επικράτησε σχετικά εύκολα των αντιπάλων της με σκορ 7-1!
Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα μπήκαν από την αρχή αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και έφθαναν με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Δίλαλου. 
Η ομάδα του Μ. Αθηναίου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ή ακόμη και να προηγηθεί στο σκορ όταν έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες μετά το εις βάρος της 0-1. Μοιραίος σε αυτές τις περιπτώσεις ο Σαλαπάτας αφού στη μία η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιαννά και στην άλλη καθυστέρησε στο πλασέ του ο ποδοσφαιριστής των Φωκάτων με αποτέλεσμα να κοπεί.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν φιλότιμα αλλά η Εικοσιμία ήταν ανώτερη και η νίκη της είναι δίκαιη και σχετικά εύκολη.
Φάσεις και γκολ
Γκοοοοοοολ και 0-1 για την Εικοσιμία
Μόλις στο 8' οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν κεφάλι στο σκορ και θα προηγηθούν 0-1 όταν ο Μοσχονάς σε ένα φάουλ από δεξιά, κάτι σαν κόρνερ, θα βρει τον Κονόμη στην περιοχή, αφού πρώτα η μπάλα κοντράρισε στα σώματα των αμυντικών και ο τελευταίος με κοντινό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα.
Ο Σαλαπάτας στο 14' θα σταθεί πολύ άτυχος όταν ύστερα από ωραία ενέργεια θα πιάσει το ψηλοκρεμαστό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως η πορεία της μπάλας θα τον απογοητεύσει αφού καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννά και στη συνέχεια εκτός γηπέδου άουτ.
Ο Σαλαπάτας και πάλι στο 19' θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει την ισοφάριση στην ομάδα του αφού θα καθυστερήσει στο σουτ μόνος απέναντι από τον Γιαννά, με αποτέλεσμα να προλάβει τελευταία στιγμή ο Χ. Μινέτος και να διώξει την μπάλα κόρνερ "κλέβοντας" του την μπουκιά από το στόμα.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στις δυο ευκαιρίες των Φωκάτων στο 25' με ένα γυριστό σουτ του Μοσχονά μέσα από την περιοχή μετά την κούρσα από δεξιά και την παράλληλη πάσα του Κονόμη.
Στο 28' Ο Γερασιμάτος θα πασάρει στην περιοχή στον Κονόμη με το σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας να αποκρούεται από τον Δίλαλο.
Ο Αποστολάτος στο 31' θα συνεργαστεί πολύ ωραία με τον Μοσχονά ο οποίος θα βγει απέναντι από τον Δίλαλο, θα τον πλασάρει ψηλοκρεμαστά στην έξοδο αλλά ο Σοτίρ προλαβαίνει και απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ πάνω από την γραμμή του τέρματος του.
Γκοοοοοοολ και προβάδισμα 0-2 για την Εικοσιμία
Στη συνέχεια της φάσης το κόρνερ εκτελείται από δεξιά με τον Μπλιάμπτη ο οποίος θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και τον Ντουκάι να πιάνει την κεφαλιά που την στέλνει για δεύτερη φορά στα δίχτυα των Φωκάτων.
Ο Δίλαλος στο 41' θα σώσει το 0-3 όταν θα πέσει στα πόδια του Μπλιάμπτη και θα αποκρούσει την μπάλα, μετά την εξαιρετική παράλληλη πάσα του Αποστόλου.
Με την Εικοσιμία μπροστά στο σκορ 0-2 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν 5 ακόμη τέρματα έναντι ενός των αντιπάλων τους.
Γκοοοοοοολ και 0-3 για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου
Στο 51' η διαφορά στο σκορ με τρία γκολ φαίνεται ότι θα δώσει μια εύκολη νίκη στους φιλοξενούμενους όπως και έγινε. Ο Γερασιμάτος με σέντρα ακριβείας "πάρε-βάλε" θα βρει λίγο έξω από την μικρή περιοχή τον Αποστόλου ξεχασμένο από την άμυνα των Φωκάτων και με ωραία κεφαλιά ο τελευταίος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά στο παιχνίδι.
Άτυχος θα σταθεί ο καλύτερος παίκτης της συνάντησης Δ. Γερασιμάτος όταν στο 55' θα δει την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Δίλαλου μετά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.
Γκοοοοοοολ και 0-4
Ο Ντουκάι στο 57' θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα και τέταρτο για την  ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Κονόμη με ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον συμπαίκτη του στην περιοχή και απέναντι από τον Δίλαλο όπου χωρίς πρόβλημα παρά την πίεση του Μάστορα θα στείλει για ακόμη μια φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Γκοοοοοοολ αυτή την φορά για τους γηπεδούχους που μειώνουν σε 1-4
Ο Σοτίρ με μια καταπληκτική ενέργεια από δεξιά θα φτάσει έξω από την περιοχή και πλάγια για να πασάρει παράλληλα στον Σαλαπάτα ο οποίος με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γιαννά μειώνοντας το σκορ για την ομάδα του.
Ο Ντουκάι στο 69' θα βρει τον Μοσχονά στον κενό χώρο μόνο απέναντι από τον Δίλαλο με το σουτ του έμπειρου ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Δίλαλου.
Στο 71' θα έχουμε μια φάση που δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε. Ο Ντουκάι μέσα στην περιοχή αποφεύγει τον Δίλαλο και ενώ η εστία ήταν κενή δεν κάνει το πλασέ αλλά προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από έναν αντίπαλο του. Αποτέλεσμα να το προλάβει ο Δίλαλος και να μπλοκάρει την μπάλα. 
Ο Αποστόλου θα χάσει καλή ευκαιρία στο 80' όταν μετά την πάσα του Χρηστάτου μόνος με τον Δίλαλο θα πλασάρει αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ από την εστία των Φωκάτων.
Τα γκολ συνέχισαν να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους.
Γκοοοοοολ και 1-5
Ο Αποστόλου στο 81' θα βρει από δεξιά και πλάγια τον Γερασιμάτο, αυτός θα προχωρήσει στην περιοχή και με σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Γκοοοοοολ και 1-6
Στο 83' ο Κονόμη θα βρει τον Αποστόλου πίσω από την άμυνα, εκεί οι αμυντικοί θα "κολλήσουν" αφού θεωρούν τον επιθετικό της Εικοσιμίας σε θέση οφσάιντ και έτσι εύκολα με πλασέ ο δεύτερος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μέσω διαμαρτυριών τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να δεχθεί κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) ο Ντουκάι από τα Φωκάτα.
Γκοοοοοοολ και τελικό 1-7 για την Εικοσιμία
Το τελικό αποτέλεσμα θα κλείσει στο 88' με διαγώνιο σουτ του Χρηστάτου μέσα από την περιοχή και ενώ ο Κονόμη στην προσπάθεια του να κάνει την προβολή θα αιφνιδιάσει τον Δίλαλο και έτσι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Γ. Γασπαράτο και Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Δίλαλος, Ξαξίρης, Π. Σέρρας (46' Πολλάτος), Φραντζής, Σοτίρ, Ντουκάι, Μάστορας, Σαλαπάτας, Μπουγάς (65' Σέρρας Μιλτ.), Γαρμπής, Καλογηράς (73' Ρόκκος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Χ. Μινέτος, Μπλιάμπτης (λ.τ. 50' Χρηστάτος), Αποστολάτος, Κονόμη, Μοσχονάς, Ντουκάι (79' Kapllani), Αποστόλου, Κοκκόσης (58' Βαλεντής), Γερασιμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου