Τρίτη, Δεκεμβρίου 16

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα Διλινάτα στην κορυφή του πρωταθλήματος χωρίς Α.Ο.Κ.Ι. πλέον
Φανταστική η ομάδα του "μεγάλου Χωριού" κρατάει το αήττητο στα ντέρμπι
Α.Ε.Κ.-Εικοσιμία πέρασαν στην 2η θέση....... Στην 4η ο Α.Ο.Κ.Ι........ για πρώτη φορά φέτος πέφτει από την κορυφή και μάλιστα απότομα
.......Δεν άλλαξε τίποτε στην "ουρά"
        
Τα Διλινάτα απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής
Ολοκληρώθηκε  η 10η αγωνιστική του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας με την κατάσταση στην κορυφή να έχει πια ένα "αφεντικό" και για αυτό υπεύθυνα είναι τα Διλινάτα και η νίκη τους 1-0 επί του Α.Ο.Κ.Ι..
Έτσι από την Κυριακή η ομάδα του "μεγάλου χωριού" απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής και τον Α.Ο.Κ.Ι., που πέφτει για πρώτη φορά από την 1η θέση, να βρίσκεται στην  4η.
Ο Α.Ο.Κ.Ι., που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να μην του πηγαίνει τίποτε καλά αφού στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη (έχει μια ισοπαλία και δυο συνεχόμενες ήττες), γνώρισε την ήττα από τα Διλινάτα των εκπλήξεων και πλέον όλα ξεκινούν από την αρχή.
Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. μείωσαν στους 2 βαθμούς και το "πάρτι" θεωρούμε ότι τώρα ξεκινάει.
Ο Παλληξουριακός του Π. Μαρκέτου ξέσπασε στους Πρόννους  και η Πρόοδος Ιθάκης αφήνοντας βαθμούς στις Κεραμειές (1-1) με τα Φωκάτα, ίσως άφησε και τις περισσότερες πιθανότητες για το όνειρο της 4αδας.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Πάγκε μετά την ήττα 3-0 από την Εικοσιμία.
Η Σάμη επιτέλους πήρε νίκη. Επικράτησε του Πυλαριακού 2-0 και ανέβηκε βαθμολογικά.
Τα Φωκάτα ούτε αυτή την αγωνιστική τα κατάφεραν αφού και πάλι έμειναν στην ισοπαλία.
Ο Οδυσσέας μετά από μια καλή πορεία μέχρι τα μισά και χωρίς την ανάλογη συνέχεια δείχνει να έχει πρόβλημα.
Όσον αφορά Πρόννους και Πυλαριακό όλα είναι ανοικτά και οι δυο ομάδες αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη στη συνέχεια για την παραμονή τους.
Όσο για την διαιτησία και αυτή την αγωνιστική είχε και πάλι προβλήματα σε κάποια παιχνίδια με αποτέλεσμα να ακούγονται και πάλι "φωνές" και διαμαρτυρίες.
Έδειξαν συνολικά 19 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες.
Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο σε όλα τα παιχνίδια με το ντέρμπι όμως στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπως ήταν φυσιολογικό, να κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση.
Κερδισμένες και αυτή την αγωνιστική, αν και θα επιθυμούσαν "Χ" στο ντέρμπι, η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. με την Εικοσιμία που ανέβηκαν στην 2η θέση αν και η διαφορά τους από τους πρωτοπόρους Διλινάδες παρέμεινε στους -2 
Ας δούμε τα παιχνίδια:
Το Σάββατο το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στην Ιθάκη, η πρωταθλήτρια Α.Ε.Κ. πέρασε "αέρα" τον Οδυσσέα και φιλοδωρίζοντας τον με έξι γκολ, δέχθηκε ένα μικρό δωράκι με την κατάληψη της 2ης θέσης.
Το πρωί επίσης την ίδια ημέρα στις Κεραμειές, η Πρόοδος αν και προηγήθηκε τελικά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφού ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τα Φωκάτα και έχασε τις όποιες πιθανότητες είχε για την 4αδα.
Συνέχεια και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα Διλινάτα αποφασιστικά και με πολύ πάθος νίκησαν στο ντέρμπι των πρωτοπόρων τον Α.Ο.Κ.Ι. και απαλλάχτηκαν από την παρουσία του στην κορυφή και την συγκατοίκηση.
Την Κυριακή το απόγευμα στο Αργοστόλι σε ένα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι για τις δυο ομάδες, ο Πυλαριακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την Σάμη, αφού δέχθηκε την 9η συνεχόμενη ήττα του με σκορ 2-0. Οι Σαμικοί επιτέλους πήραν νίκη μετά από καιρό και αναμένεται να βοηθήσει κυρίως στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της.
Την ίδια ώρα στο Ληξούρι ο Παλληξουριακός με νέο τεχνικό στον πάγκο του ξέσπασε στους Πρόννους επικρατώντας με 7-0,  παίρνοντας βαθειά ανάσα για τη συνέχεια και διατηρώντας τις όποιες πιθανότητες μπορεί να έχει στη συνέχεια.
Τέλος, στις Κεραμειές μια σοβαρή και πολύ καλή Εικοσιμία επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού και σκαρφάλωσε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Α.Ε.Κ.. Οι φιλοξενούμενοι μετά από αυτή την ήττα δεν μπορούν να σκέφτονται  καμία διεκδίκηση για θέση στην τελική 4αδα.
Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, και της 10ης αγωνιστικής στην πρώτη θέση προηγούνται τα Διλινάτα και στην δεύτερη, Α.Ε.Κ. και Εικοσιμία. Στην 4η έπεσε πλέον ο Α.Ο.Κ.Ι.. Στην τελευταία συνεχίζουν να παραμένουν οι Πρόννοι και ο Πυλαριακός που θα παλέψουν πολύ στη συνέχεια για την αποφυγή του υποβιβασμού τους στην Β΄κατηγορία.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-6
Μάλλον το ματς ανάμεσα στον Οδυσσέα και την Α.Ε.Κ., για αυτονόητους λόγους, είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει! Αυτό αφορά την ομάδα του Οδυσσέα και πιο πολύ την ποιότητα της σχεδόν ενδεκάδας ανάγκης που κατέβηκε στο γήπεδο.Οι Κουτσουβέλης Ζ., Μαλιακρίδας, Çela, Bisha, ο τραυματίας Μαρούλης και ο Αργυρακάκης (πάλεψε όσο μπορούσε), είναι πολλοί λίγοι χωρίς τον άλλο ποιοτικό κομμάτι της ομάδας, τους αναντικατάστατους Προσαλέντη, Φατούρο, Χάνο, Νουτσάτο και Κουτσουβέλη Π.Έτσι, ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Οδυσσέα να δώσει την δυνατότητα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του να αποκτήσουν εμπειρίες.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  1-1
Σε ένα αρκετά καλό και ενδιαφέρον παιχνίδι το πρωί του Σαββάτου στις Κεραμειές η εντυπωσιακή φέτος Πρόοδος πήρε ισοπαλία από τα Φωκάτα με σκορ 1-1 και συνεχίζει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας, κρυφοκοιτάζοντας μάλιστα την 4αδα, αφού διατηρεί μαθηματικές πιθανότητες για αυτό.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή, αρκετά δυνατό και κράτησε την αγωνία μέχρι το τέλος του.
Οι γηπεδούχοι είχαν καλό το πρώτο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο. Μάλιστα οι τελευταίοι διαμαρτύρονται για το εις βάρος τους φάουλ με το οποίο στη συνέχεια προήλθε η ισοφάριση και το τελικό 1-1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο.Κ.Ι.  1-0
Τα Διλινάτα φέτος βάλθηκαν να μας τρελάνουν... Μετά από δέκα αγωνιστικές βρίσκονται στην 1η θέση με διαφορά δυο βαθμών από την δεύτερη Α.Ε.Κ. και το σπουδαιότερο χωρίς να έχουν ηττηθεί σε κανέναν ντέρμπι. Έτσι λοιπόν και το Σάββατο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με την γνωστή «συνταγή» και «όπλο» τους το πάθος την δύναμη και την καλή ομαδική αλλά και ατομική αμυντική λειτουργία θα κερδίσουν και το τελευταίο του πρώτου γύρου με τον Α.Ο.Κ.Ι. 
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  3-0
Μεγάλη νικήτρια στο παιχνίδι των Κεραμειών την Κυριακή αναδείχθηκε η Εικοσιμία η οποία επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-0. Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα οι "κυανόλευκοι" από τη Λειβαθώ ανέβηκαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την Α.Ε.Κ.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο κυκλοφορούσαν περισσότερο την μπάλα και έβγαιναν στην επίθεση με καλύτερες προυποθέσεις από τον αντίπαλο τους πετυχαίνοντας το 1-0 και χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο χρονικό διάστημα προσπαθούσαν και είχαν πολύ καλή παρουσία, όμως επιθετικά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ εκτός από μια περίπτωση και αυτή από στημένη και φάουλ, αφού προσπαθούσαν με μεγάλες πάσες να βρουν σε θέση βολής τον Ντεντλάλα ο οποίος όμως ήταν κλεισμένος σωστά.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  2-0
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Σάμη, που δείχνει να «ξυπνάει» αφού την Κυριακή το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο γειτονικό ντέρμπι με αντίπαλο τον Πυλαριακό επικράτησε με σκορ 2-0.
Στα του αγώνα τώρα η οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς και να διώξουν το όποιο άγχος που πιθανόν υπήρχε.
Έτσι κατάφεραν να πετύχουν και τα δυο τέρματα τους στον αγώνα τα οποία τελικά ήταν αυτά που στη συνέχεια της έδωσαν ένα ακόμη σημαντικό «τρίποντο».
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  7-0
Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής ο Παλληξουριακός με νέο προπονητή στον πάγκο του (έκανε ιδανικό ντεμπούτο), τον Παναγή Μαρκέτο συνέτριψε στον Άγιο Αντώνη τους προβληματικούς φέτος Πρόννους και επανήλθε με τον καλύτερο τρόπο στις νίκες μετά από αρκετό καιρό.
Η ομάδα από το Ληξούρι ήταν ανώτερη των Πρόννων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με σχεδόν «σβηστές μηχανές» πέτυχε μια εντυπωσιακή εφτάρα!!
 "Κεφάλι" και μάλιστα δυναμικά πήραν και την 10η αγωνιστική... οι γηπεδούχοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 4 και οι φιλοξενούμενοι 1!! Είχαμε και μια ισοπαλία.
Δεκαεννιά (19) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 2 λιγότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πάρα πολύ καλό,  αφού βγήκαν από τα τσεπάκια των "αρχόντων" μόνο 2 κόκκινες.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά  19 κίτρινες κάρτες. 
Στα σημαντικά της ημέρας η νίκη των Διλινάτων 1-0 επί του Α.Ο.Κ.Ι. και τα μεγάλα σκορ σε δυο παιχνίδια.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 10η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
4 νίκες για τους γηπεδούχους, για τους φιλοξενούμενους και μια ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι επιμένει να μην εμφανίζεται η "λευκή" ισοπαλία μετά από δέκα αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 10η αγωνιστική ημέρα ήταν ελαφρώς πεσμένη........ Σημειώθηκαν 21 συνολικά τέρματα, δηλαδή 4 λιγότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Παλληξουριακού-Πρόννων στον Άγιο Αντώνη, συνολικά 7!!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν  14 έναντι των γηπεδούχων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα είναι της Α.Ε.Κ. με 31 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι., με μόνο γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή των Φωκάτων με γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 44 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 8!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παλληξουριακός, συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Πυλαριακός και Πρόννοι από 8.
Λιγότερες νίκες, ο Πυλαριακός και οι Πρόννοι με 1!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Διλινάτα, Α.Ο.Κ.Ι., Παγκεφαλληνιακός, Πρόννοι, Πυλαριακός με 1.
Λιγότερες ήττες Διλινάτα, Εικοσιμία και Α.Ε.Κ. με 1!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 19!  Οι περισσότερες (8) στο παιχνίδι Φωκάτων-Προόδου Ιθάκης στις Κεραμειές με διαιτητή τον κ. Δ. Βασιλόπουλο. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική θα πούμε ότι ήταν και πάλι πολύ καλό, αφού είχαμε μόνο 2 κάρτες τέτοιου χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ συνεχίζει να προηγείται ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. που πέτυχε ένα αυτή την αγωνιστική εναντίον του Οδυσσέα. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή των "κιτρινόμαυρων" με 14 γκολ και ακολουθεί ο Ηλ. Αντωνάτος του Παλληξουριακού 9. Στη συνέχεια ο Δ. Αρταβάνης της Προόδου Ιθάκης με 8 και ο Α. Πολλάτος του Α.Ο.Κ.Ι. 7. 
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 6 ή λιγότερα τέρματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ – Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 6

Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ – Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
1 - 1

Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ – Α.Ο.Κ.Ι.
1 - 0

Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ – ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
3 - 0

Α.Ο. ΣΑΜΗΣ – Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
2 - 0

ΑΟ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο ΠΡΟΝΝΟΙ
7 - 0
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
25
10
8
1
1
16
5
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
23
10
7
2
1
37
8
-.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
23
10
7
2
1
28
8
4.
Α.Ο.Κ.Ι.
22
10
7
1
2
25
5
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
15
10
4
3
3
21
9
6.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
14
10
4
2
4
15
17
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΚΟΣ
13
10
4
1
5
17
15
8.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
11
10
3
2
5
18
17
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
8
10
2
2
6
8
25
-.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
8
10
2
2
6
15
35
11.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
10
1
1
8
8
51
-.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
4
10
1
1
8
9
22


Η επόμενη αγωνιστική (11η  20-21/12/2014)
1.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
2.
Α.Ο.Κ.Ι. - Π.Α.Ο.   ΟΔΥΣΣΕΑΣ
3.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - .Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο.   ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
5.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
6.
Α.Ο.   ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ή αν προτιμάτε η 5η αγωνιστική της Β' κατηγορίας με την κατάσταση στην κορυφή και την 4αδα να αρχίζει να ξεκαθαρίζει και τις ομάδες Παπυργιακό, Ανωγή, Ομαλά, και Ηρακλή να έχουν τον πρώτο λόγο αφού οι μεν τρεις πρώτες έχουν πάρει μια καλή διαφορά από τον 5ο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Ηρακλής φαίνεται ότι μπορεί να κλέψει την 4η θέση. 
Ο Παπυργιακός αήττητος μέχρι τώρα δείχνει ικανός να τερματίσει πρώτος στην τελική 4αδα. Μάλιστα την Κυριακή με περίπατο επικράτησε του ουραγού Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς συνεχίζοντας το μοναχικό του ταξίδι στην κορυφή.
Η εντυπωσιακή Ανωγή στην δεύτερη θέση και ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο δείχνει ικανή να εκθρονήσει τον αντίπαλο της αφού έχει και τον επόμενο αγώνα για τον δεύτερο γύρο στον Άγιο Αντώνη, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η πρωτιά στην κανονική περίοδο.
Αυτή την Κυριακή διέλυσε την Έρυσσο με σκορ 8-1!!
Και τα Ομαλά των "δέκα" όμως εντυπωσιάζουν και θα παλέψουν για την επάνοδο τους στα μεγάλα "σαλόνια" του τοπικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα την Κυριακή πέρασαν από τα Τζανάτα και τον Ηρακλή με νίκη και σκορ 1-0!
Σαφέστατα και δεν αποκλείουμε την περίπτωση και της Ερύσσου στην τελική 4αδα, αλλά τη θεωρούμε λίγο δύσκολη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  0-1
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι με μηδαμινές φάσεις στα Τζανάτα, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, τα Ομαλά πέρασαν από τον Ηρακλή με σκορ 1-0, αν και ξεκίνησαν με «δέκα» και στη συνέχεια έμειναν με εννιά ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ  8-1
Στο άλλο παιχνίδι που έγινε στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι η Ανωγή επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, αν και αγωνιζόμενη με «δέκα» από το 5’ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα της Κατωπόδη, μετατρέποντας τον παιχνίδι με την Έρυσσο σε απλή διαδικασία πέτυχε μια ευρεία νίκη με σκορ 8-1.
Όπως καταλαβαίνεται και από το σκορ που τα λέει όλα δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη κριτική σε αυτό το παιχνίδι.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  7-0
Συνεχίζοντας το αήττητο σερί του ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Β' κατηγορίας Παπυργιακός επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου πολύ εύκολα 7-0 του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, κλείνοντας με επιτυχία το μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και συνεχίζει την πορεία του για την κατάκτηση της πρωτιάς στην τελική 4αδα και την κατάκτηση στη συνέχεια και στα playoffs της 1ης θέσης η οποία οδηγεί στην Α' κατηγορία.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο και η νίκη των τυπικά γηπεδούχων δίκαιη και καθαρή. Άλλωστε το σκορ τα λέει όλα.
 "Κεφάλι" την 5η αγωνιστική... οι γηπεδούχοι στις νίκες
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 2 και οι φιλοξενούμενοι 1!! Δεν είχαμε καμία ισοπαλία.
Δεκατρείς (13) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, 3 περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν σχετικά ικανοποιητικό, αφού βγήκαν από τα τσεπάκια των "αρχόντων"  μόνο 2 κόκκινες.
Επίσης αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά μόνο  11! κίτρινες κάρτες. 
Στα αξιοσημείωτα οι μεγάλες νίκες των πρωτοπόρων Παπυργιακού-Ανωγής.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 3 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 5η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους,  καιγια τους φιλοξενούμενους.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 5η αγωνιστική ημέρα ήταν αρκετά ανεβασμένη........ Σημειώθηκαν 17 συνολικά τέρματα, δηλαδή 7 περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 3 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Ανωγής Ερύσσου στον Άγιο Αντώνη, συνολικά 9!!
Στα γκολ επικράτησαν οι γηπεδούχοι που πέτυχαν 15 έναντι μόλις 2 των φιλοξενούμενων.
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 5,6 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα είναι της Ανωγής με 17 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Παπυργιακού, με μόλις γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα παραμένει αυτή  του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα,  επίσης του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 21 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν οι πρωτοπόροι Παπυργιακός και Ανωγή, 4!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Παπυργιακός και Ομαλά, 1 συνολικά. 
Περισσότερες ήττες ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, 5 συνολικά.
Λιγότερες νίκες, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με 0!!
Λιγότερες ήττες 0 Παπυργιακός, με 0!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά μόνο 11!  Οι περισσότερες (7) στο παιχνίδι Ηρακλή Πρόννων-Ομαλών στα Τζανάτα με διαιτητή τον κ. Κ. Κιόση. 
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική θα πούμε ότι ήταν πολύ καλό, αφού είχαμε  μόνο 2 κάρτες τέτοιου χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ προηγείται ο έμπειρος στράικερ Λ. Βανδώρος του Ηρακλή Πρόννων που δεν πέτυχε όμως κανένα αυτή την αγωνιστική. Έτσι στον πίνακα έχουμε 1ο τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή με γκολ και ακολουθεί ο Αλ. Γαβαλάς της Ανωγής με 3.   
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές με 2 ή λιγότερα τέρματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
0 - 1
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ – Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
8 - 1
3.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
7 - 0
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
13
5
4
1
0
12
2
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ
12
5
4
0
1
17
3
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
10
5
3
1
1
7
4
4.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
6
5
2
0
3
6
4
5.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
3
5
1
0
4
6
14
6.
Π.Α.Ο. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
0
5
0
0
5
0
21
Η επόμενη αγωνιστική 6η
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο.   ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2.
Α.Ο.   ΑΝΩΓΗΣ - ΠΟΟΚΑΠ ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
3.
Π.Α.Ο.   ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝ.
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Στις άριστες διαιτησίες των αγώνων των μικτών μας με την Αχαία. Σταυρόπουλος και Μαρκαντωνάτος έδωσαν μαθήματα διαιτησίας...... και το σημαντικό δεν τους πείραξαν οι φωτογράφοι. Ίσα-Ίσα μας ενημέρωσαν ότι μπορούμε να τραβήξουμε εικόνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά πριν την έναρξη του παιχνιδιού!!!
* Στον δραστήριο πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς και καθηγητή διαιτησίας κ. Γεράσιμο Μαζαράκη, που εκτός από την διαιτησία, είναι λάτρης και του....... τρεξίματος. Και αυτό φάνηκε από την άψογη διοργάνωση του ορεινού αγώνα "Σουλάτσο στο Κρανηπάτι". 
Πολλά μπράβο Μάκη και σε ανώτερα!
* Για άλλη μια φορά στην ομάδα των Διλινάτων και τον Κ. Βαρτελάτο που κάνουν θραύση στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και δεν έχουν αφήσει ντέρμπι για ντέρμπι...... και ο Κώστας όσο σκέφτεται την "καταραμένη" εντός έδρας ήττα από την Πρόοδο η πίεση του φτάνει στο 20!!!
* Στον Παπυργιακό που οδηγεί την κούρσα και στα μισά του πρωταθλήματος δείχνει ικανός να τα καταφέρει!!
* Στον Νικόλα τον Κουρούκλη που με το μεράκι και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο έχει κάνει την Ανωγή ομαδάρα..... Και ναααααα οι 8αρες!!!
* Στους φίλους μας που με τα συνεχή μηνύματα συμπαραστέκονται και δίνουν δύναμη στην προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε.
Με την ευκαιρία να πούμε για μια ακόμη φορά ότι ανώνυμα δεν δημοσιεύουμε έστω και αν αυτό δεν μας.... συμφέρει μιας και σχεδόν όλα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το sportsthea!!! εμείς όμως μένουμε πιστοί στις αρχές μας!!
  Στα πλην της αγωνιστικής 
Σε κάποιες διαιτησίες που και αυτή την αγωνιστική άφησαν με παράπονα τις ομάδες... Φαίνεται οι φωτογράφοι θα φταίνε για αυτό... Βρε, βρεγμένη σανίδα που θέλουμε...
* Για άλλη μια φορά στην τραγική κατάσταση των γηπέδων μας. Δυστυχώς κανείς δεν ακούει και το δούλεμα πέφτει σύννεφο.... Έχουμε γίνει ρεζίλι στους επισκέπτες μας που πραγματικά απορούν για τα χάλια μας!
Και με την ευκαιρία, τι έγινε ο Σύλλογος των Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση... Φαίνεται παιδιά πως σας ικανοποιούν οι αγωνιστικοί χώροι που παίζετε και κάποιοι τους ονομάζουν γήπεδα... Καληνύχτα μας!!!
Και να συμπληρώσουμε ότι, αν αληθεύει μια σημερινή είδηση που μας ήρθε, ένα από τα γήπεδα της Κεφαλονιάς έχει πρόβλημα και υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα ανάκλησης της αδείας λειτουργίας του. Ε, τότε κλάφτα Χαράλαμπε!!!
* Στην εμμονή κάποιων να βγάζουν "σπυριά" από την παρουσία των φωτογράφων στα γήπεδα δημιουργώντας προβλήματα στο έργο τους. Και μάλιστα όταν αρμόδιοι δεν είναι οι ίδιοι αλλά οι παρατηρητές. Όχι πως θα υπάρξει διαφορά αλλά έτσι για τους τύπους!! Προβλέπω άγριες μάχες στον χώρο!!!
* Σε αυτούς που θεώρησαν ελλειπή την ενημέρωση μας στην Β' κατηγορία. Το λιγότερο είναι άδικοι!!
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Πρώτη ήττα για την ομάδα μας
ΑΧΑΙΟΣ - Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 74-60
Ξεκούραστο «δίποντο» για τους άνδρες του ΑΣΚ
 
Ένα ξεκούραστο «δίποντο» πήρε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α2’ ΕΣΚΑ-Η, καθώς ο Πατρέας, δεν κατέβηκε στην Κεφαλονιά να αγωνιστεί.  Ως εκ τούτου, το παιχνίδι κατοχυρώθηκε υπέρ της ομάδας μας με 20-0. Ο ΑΣΚ εξακολουθεί να βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
ΕΑ Παραλίας-Αχαιός 47  61-59
Υπερίων Αμαλιάδας-Κρήνη 97 ( 52-52 κ.α) 61-55  παρ.
Πύργος 99-Δύμη 50-80
Κρόνος-Ιτιές /Φιόρο Λεβάντε 74-73
 Απολλωνιάδα-ΑΕ Λεχαινών 64-50
Προμηθέας 2014-Δικέφαλος      -
Α.Σ. Κεφαλονιά - Πατρέας 20-0 α.α.
    Η βαθμολογία
Α.Σ. Κεφαλλονιά   19  
--------------------------------     
ΕΑ Παραλίας         18
Ιτιές                        17
Υπερίων                 16
Κρήνη ΄97               16
-------------------------------
Δύμη                       16
Αχαιός ΄47              15
Κρόνος                   15
Προμηθέας 2014    14 
Απολλωνιάδα         14
Δικέφαλος               13  
Πύργος ΄99             12
-------------------------------
ΑΕ Λεχαινών          11
Πατρέας                 10  
Η επόμενη αγωνιστική  (11η)
(17/12/2014)
17/12/14
9:00:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ - ΠΥΡΓΟΣ 99
17/12/14
7:15:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ ΠΑΤΡ.
17/12/14
5:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
17/12/14
9:00:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΟ Π - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
17/12/14
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
17/12/14
7:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
21/12/14
2:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΕΦΗΒΟΙ
 Ήττα για τους Έφηβους 40-103 από τον Απόλλωνα Πάτρας
 
Οι Εφηβοι του ΑΣΚ είχαν εξ’ αντικειμένου δύσκολο έργο κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας στο Αργοστόλι και ηττήθηκαν με 103-40, παίρνοντας όμως παραστάσεις που θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον. 
Ημίχρονο: 25-48
Διαιτητές: Καμίτσος - Μαρινάκης
ΑΣΚ (Σάββας Κυριακίδης): Παπαδημητρίου 15, Μουίκης Γεράσιμος 18 (1), Αντωνέλλος 3 (1), Φραγκιάς 2, Ντιήλ Ντ. 2, Λάλης Χάρης, Λάλης Βασίλης, Τζωρτζάτος, Ντιήλ Αντζ.
Η επόμενη αγωνιστική
Γήπεδο
Αγώνας
ΔΗΜΟΤ. ΑΛΕΞ
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΧΑΓΙΑ 82
ΠΑΙΔΕΣ
Νίκη 54-47 το Ν.Ε.Ο.Λ.
Οι παίδες του ΑΣΚ πήραν το Κεφαλονίτικο ντέρμπι νικώντας στο Ληξούρι τον ΝΕΟΛ με 54-47 και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στην Γ’ φάση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η.
Τα πιτσιρίκια του Μάκη Μαρκάτου, έβγαλαν διάθεση και ενέργεια στο παρκέ και έφτασαν στην τελική επικράτηση. Σε απόδοση ξεχώρισε ο Θεοδωράτος με 26 πόντους και ένα τρίποντο.
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/12/14
11:30
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
28/12/14
1:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Ο ΝΕΟΛ  νίκησε και την Ανδραβίδα 71-42 και βρίσκεται στην κορυφή με το εκπληκτικό 5Χ5!!!!!!

Πέντε αγώνες, πέντε νίκες για την ανδρική ομάδα του ΝΕΟΛ που φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Β-ΕΣΚΑΗ.
Οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου επικράτησαν εύκολα το μεσημέρι της Κυριακής της ομάδας της Ανδραβίδας με 71-42. Έπιασαν στον ύπνο τους αντιπάλους τους και πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 15-0 από τα πρώτα λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου. 
DSC_0680
Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στον υπόλοιπο του αγώνα με τη διαφορά να φτάνει στους 32 πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ο προπονητής μας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα αλλά και να δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε παίχτες που δεν είναι στη βασική πεντάδα. Αυτό φάνηκε και από τους πόντους που σημειωθήκαν σε ατομικό επίπεδο με 8/9 να σκοράρουν στο παιχνίδι και 4 να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.
Η επόμενη αγωνιστική (6η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
21/12/14
6:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ - Ν.Ε.Π
21/12/14
3:00:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ - ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ
21/12/14
3:30:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ - ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π
21/12/14
4:30:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ
ΠΑΙΔΕΣ


Το Σάββατο το απόγευμα για το παιδικό πρωτάθλημα η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 47-54 από την αντίστοιχη ομάδα του ΑΣΚ. Οι παίχτες του Μανώλη Δούλια ήταν άστοχοι και δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση στις προσπάθειες τους με αποτέλεσμα να χάνονται εύκολα καλάθια.
Η επόμενη αγωνιστική
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/12/14
11:30
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
28/12/14
1:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου