Τρίτη, Δεκεμβρίου 23

Οι πυροσβέστες στήριξαν έμπρακτα τα Ειδικά Σχολεία


Στην υλοποίηση της αξιέπαινης προσωπικής πρωτοβουλίας που πήραν να στηρίξουν και φέτος τα Ειδικά Σχολεία της Κεφαλονιάς προχώρησαν σήμερα τρία μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πρόκειται για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Βασίλη Μανδηλάρη και τον Γιώργο Γασπαρινάτο, οι οποίοι μετά τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργάνωσαν στο γήπεδο 5χ5 του ΔΑΚ Αργοστολίου, παρέδωσαν στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων των Φαρακλάτων και του αντίστοιχου των Περατάτων, τα πράγματα που είχαν ανάγκη από τα έσοδα που συγκέντρωσαν. 

Ειδικότερα, στα Φαρακλάτα προσέφεραν στο νέο διευθυντή Μάκη Μπαλτσαβιά έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια και ο προηγούμενος που είχε το Σχολείο κάηκε από την απότομη πτώση της τάσης του ρεύματος λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών ενώ στα Περατάτα παρέδωσαν στην διευθύντρια Ράνια Φραγκισκάκου αναλώσιμα υλικά, όπως μελάνια εκτύπωσης και χαρτί Α4 που είναι πολύτιμα για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μάλιστα, οι Πυροσβέστες παρακολούθησαν και την πολύ όμορφη και ζεστή γιορτούλα που πραγματοποίησε το Ειδικό Σχολείο των Φαρακλάτων εν όψει των Χριστουγέννων. Τα παιδιά τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα και τα πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, διάβασαν ποιήματα ενώ παρουσίασαν και τη θεατρική παράσταση “Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” από το υπέροχο πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των δικών τους ανθρώπων που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ανάμεσα τους ήταν και η πρώην διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, Κατερίνα Πετρούτσου, η οποία μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να είναι κοντά τους λόγω ενός προβλήματος υγείας και μόλις έκανε την εμφάνιση της “πνίγηκε” στις αγκαλιές των παιδιών.

“Να βρεθεί κι άλλος κόσμος να δώσει χαμόγελα στα παιδιά”
Μετά το τέλος της γιορτής, οι εκπαιδευτικοί προσέφεραν κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησαν που ανταποκρίθηκαν στο καλέσμα τους, καθώς η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη δύσκολη και αν δεν υπήρχει ο ζήλος και η αγάπη τους το Ειδικό Σχολείο θα ήταν σήμερα κλειστό, όπως είπε χαρακτηριστικά και η κα Πετρούτσου. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, μιλώντας εκ μέρους και των άλλων δύο συναδέλφων του που προέβησαν σ’ αυτή τη φιλανθρωπική κίνηση δήλωσε: “Η σημερινή μέρα μας κάνει και τους τρεις ιδιαίτερα χαρούμενους γιατί καταφέραμε να δώσουμε λίγο χαμόγελο στα παιδιά των ειδικών σχολείων,τώρα των Φαρακλάτων και σε λίγο των Περατάτων με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από τον φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στις 14/12/2014.
Για εμάς έχει μεγάλη σημασία το χαμόγελο αυτών των παιδιών και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί και άλλος κόσμος που θα καταφέρει να δώσει χαμόγελα στα παιδιά αυτα! Εμείς από την μεριά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Κεφαλονιάς που παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ήταν δίπλα μας, τους χορηγούς που ενίσχυσαν την προσπάθεια μας ώστε να μαζευτούν περισσότερα χρήματα,την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και τον πρόεδρό της κ. Κωνσταντάκη για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τον κ. Σακαλή Δ/ντή της ΕΠΑΣ Β Νοσηλευτών αλλά και τους σπουδαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον ποδοσφαιρικό αγώνα τέλος θα θέλαμε να πούμε ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους δημοσιογράφους που ήσασταν δίπλα μας από την αρχή της προσπάθειάς μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά καλές γιορτές με υγεία και πάντα χαμόγελα στην ζωή τους! Ευχαριστούμε να είστε καλα!”. Να θυμίσουμε ότι το τρίτο μέρος των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα θα δοθούν από τους πυροσβέστες στο Δημοτικό Γηροκομείο που στεγάζεται στη Μονή του Αγίου Ανδρέα στη γιορτή που έχει προγραμματιστεί την επόμενη Δευτέρα (29/12).

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης
http://efimeridakefalonia.gr/
ΦΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου