Σάββατο, Δεκεμβρίου 20

Δυσκολλεύτηκαν αλλά στο τέλος πέτυχαν την 7η συνεχόμενη νίκη τους 2-0 τον Πυλαριακό

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-2
                                             
Τα χρειάστηκαν στην Α.Ε.Κ. 
Αγχωτική νίκη επί του Πυλαριακού 2-0 στο τελευταίο 10λεπτο
Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η Α.Ε.Κ. ανεβάζοντας το σερί της στο 7Χ7, πέτυχε μια αγχωτική αλλά εξ ίσου σημαντική νίκη με αντίπαλο τον ουραγό Πυλαριακό και σκορ 2-0.
Οι πρωταθλητές όπως συμβαίνει κάθε φορά έτσι και σήμερα κατέβηκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο με «δεκάδα», κάτι που έγινε συνήθεια για τους «κιτρινόμαυρους».
Η ομάδα του Γ. Τόγια με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπαίνοντας από την αρχή δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ το οποίο να έδιωχνε το όποιο άγχος της συνέχειας, κάτι που δεν κατάφερε αφού δεν μπορούσε να σπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των τυπικά γηπεδούχων του Κ. Κουγιανού.
Οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν για το καλύτερο γνωρίζοντας από την αρχή το δύσκολο έργο τους, απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Δεν είχαν επομένως να χάσουν τίποτε και με όπλο την καλή τους άμυνα κρατούσαν το «0», προσπαθώντας παράλληλα να βρουν κάποια ευκαιρία να βγουν με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή μπας και πετύχουν κάποιο τέρμα.
Αυτό δεν έγινε ποτέ αλλά και μόνο που κράτησαν την αντίπαλο τους για 80’ στο «0», αποτελεί κέρδος για τη συνέχεια και τους δίνει ψυχολογικό αβαντάζ για τα δύσκολα που έρχονται.
Έτσι και αλλιώς οι «κυανέρυθροι» από την Πύλαρο, δεν υπολόγιζαν και πολλά σε αυτό το παιχνίδι και η προσοχή τους από εδώ και πέρα πρέπει να εστιαστεί σε συγκεκριμένα ματς το αποτέλεσμα των οποίων δίνει παραμονή!
Να αναφέρουμε ότι στην αρχή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου Κώστα Γασπαρή που πάντα ήταν κοντά στην ομάδα της περιοχής του βοηθώντας την όπως μπορούσε. Καλό σου ταξίδι φίλε Κώστα
Φάσεις και γκολ
Στο 8’ Β. Σπανός – Κουμαριώτης θα αλλάξουν την μπάλα μετά το κόρνερ από δεξιά και τον δεύτερο να βγάζει την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί ο Κορσιάνος πιάνει την κεφαλιά από κοντά όμως ο Μακρής διώχνει εξ΄επαφής την μπάλα μακριά από την εστία του.
Ο Μακρής και πάλι με διπλή προσπάθεια στο 15’ θα αποκρούσει το μακρινό σουτ του Β. Σπανού.
Μια ωραία ενέργεια από τον Ε. Σπανό στο 23’ θα καταλήξει σε ένα σουτ εκτός περιοχής που θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.
Νέο σουτ και πάλι από τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 33’ εκτός περιοχής, δεν θα έχει τύχη αφού η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενουμένων.
Στην μοναδική μέχρι εκείνη την ώρα ευκαιρία τους οι τυπικά γηπεδούχοι στο 35’ και μετά το μακρινό φάουλ του Ποταμιάνου θα φτάσουν κοντά στο γκολ αλλά ο Καλαφάτης μέσα στην περιοχή και σε πολύ ευνοϊκή θέση καθυστερεί με αποτέλεσμα να προλάβει ο Φωκάς και να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο και τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο παρέμεινε η ίδια με την Α.Ε.Κ. καλύτερη και με περισσότερη ώρα κατοχής να ψάχνει τρόπους να «ξεκλειδώσει» την πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων οι οποίοι κρατούσαν, με αποτέλεσμα η αγωνία να πιάσει «κόκκινο» μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι «κιτρινόμαυροι»  θα πετύχουν δυο τέρματα και θα δώσουν τέλος στον εφιάλτη.
Στο 53’ ο Μπαζάρογλου θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Εμιλιάνο, αυτός θα σουτάρει από καλή θέση και ο Μακρής αποκρούει την μπάλα, στην επαναφορά της ο Κόμητας θα σουτάρει ψηλά άουτ.
Ο Εμιλιάνο στο 63’ θα πιάσει το γυριστό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Πυλαριακού.
Άτυχη θα σταθεί στο 68’ η ομάδα του Γ. Τόγια όταν ο Μπαζάρογλου μέσα από την περιοχή μετά την έξυπνη πάσα του Φωκά, θα πιάσει το ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση για να αποκρουστεί η μπάλα από τον Μακρή και στην συνέχεια αφού βρει στο πάνω μέρος της δοκού να καταλήξει κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα ο Μακρής δεν αιφνιδιάζεται από το απ’ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μπαζάρογλου από πλάγια δεξιά και απομακρύνει δύσκολα με γροθιές.
Οι γηπεδούχοι στο 74’ θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με ένα μακρινό σουτ του Δ. Αλυσανδράτου με την μπάλα να περνάει μακριά από την εστία του Καραίσκου άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ..
Και έπρεπε να φτάσουμε στο 79’ για να τελειώσει η αγωνία των παικτών αλλά και των ανθρώπων της Α.Ε.Κ..
Γκοοοοοοολ ανάσα 0-1 για τους φιλοξενούμενους και τέλος η αγωνία
Συγκεκριμένα ο μόνιμος σκόρερ των πρωταθλητών Εμιλιάνο λίγο έξω από την περιοχή θα αποφύγει έναν αντίπαλο και θα πιάσει το δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μακρή και τις καρδιές όλων στην πλευρά της Α.Ε.Κ. στις θέσεις τους.
Γκοοοοοοολ 0-2 και τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για κάτι θετικό
Τέλος στο 88’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του αλλά και προσωπικό του στον αγώνα. Ο Μπαζάρογλου θα βρει τον επιθετικό της "κιτρινόμαυρης" ομάδας στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αυτός θα προχωρήσει και με πλασέ στην έξοδο του Μακρή θα στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα για να γραφτεί έτσι το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής ο κ. Δ. Τριάντος με βοηθούς τον κ. Γ. Γασπαράτο και την κα Ε. Μοσχονά.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Μακρής, Κουλουμπής, Γασπαρής Γ., Ποταμιάνος, Αλεξάτος (61’ Πνευματικάτος), Διαμαντής, Καλαφάτης, Αλυσανδράτος Δ. (88’ Θεοδωράτος), Αλυσανδράτος Μ., Βιτωράτος (88’ Χειμώνας), Σταμούλης.
Α.Ε.Κ.:(Γ. Τόγιας), Καραίσκος, Σπανός Β. (46’ Μπαζάρογλου), Σπανός Ε., Δρόσος (46’ Στεφανάτος), Φωκάς, Κόμητας, Ζαμπαύτης, Κουμαριώτης, Εμιλιάνο, Κορσιάνος (84’ Νανούση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου