Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15

Μεγάλη επιτυχία του δρόμου "Σουλάτσο στο Κρανηπάτι" (Φώτο)


Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και από συμμετοχές χτες το πρωί ο πρώτος αγώνας δρόμου βουνού με την ονομασία «Σουλάτσο στο Κρανηπάτι».
Αφετηρία το καφέ Σουλάτσο στο ΚΤΕΛ, που ήταν και ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν περίπου 100.
Στον αγώνα των 17Km συμμετείχαν εικοσιέξι αθλητές και  σε αυτόν των 10Km 72!!
Όμως υπήρχε δράση και για τους μικρούς φίλους του αθλήματος αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε και μικρές αποστάσεις. Συγκεκριμένα: 100, 200, 400 και 1.000 μέτρα.

Αν και ήταν η πρώτη φορά που διοργανώνεται στο νησί μας ένας τέτοιος αγώνας όλα πήγαν απολύτως καλά χωρίς κάποιο απρόοπτο.
Οι συμμετέχοντες χάρηκαν για την συμμετοχή τους, ενώ οι διοργανωτές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την συμμετοχή.
Οι νικητές
17Km
Πρώτος στον αγώνα των 17 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Πατρινός Νίκος Ροδόπουλος με χρόνο 1:30:22 και ακολούθησαν οι Νικηφόρος Φωκάς (1:37:57) και Παναγιώτης Χάλδας ((1:37:59).
Η μοναδική γυναίκα που έτρεξε σ’ αυτή την απόσταση ήταν η Ευαγγελία Σαμόλη, η οποία τερμάτισε σε χρόνο 2:06.
10Km
Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, την πρώτη θέση πήρε ο Παρίσης Κουλουμπής με χρόνο 54:25 ενώ την τριάδα συμπληρώσαν οι Σπύρος Δρακονταειδής (55:11) και Γεράσιμος Μαζαράκης (56:04).
Η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε αυτή τη διαδρομή ήταν η Ανδριάνα Βασιλάτου με χρόνο 56:50.
Στο τέλος έγιναν οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα.
Ψυχή της όλης διοργάνωσης ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς κ. Γ. Μαζαράκης συνεπικουρούμενος από όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του Νομου, κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφέρειάρχης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Φιλίππου.
Δηλώσεις

“Αφιερωμένη η νίκη μου σε όλους τους Κεφαλλονίτες”
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο νικητής των 17 χιλιομέτρων, Νίκος Ροδόπουλος τόνισε: “Ηταν μια πολύ όμορφη διαδρομή, τα παιδιά που έκαναν τη δουλειά οργάνωσαν πολύ καλά τον αγώνα. Ηταν ένα μονοπάτιπολύ καθαρό με πολύ ωραία σηματοδότηση. Μπορώ να πω ότι το απόλαυσα πάρα πολύ. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη σε όλους τους Κεφαλλονίτες γιατί ως μέλος του Συλλόγου Δρομέων έχω κάποιους δεσμούς με την Κεφαλονιά. Εύχομαι του χρόνου να έρθουν ακόμη περισσότερα άτομα και να το ευχαριστηθούν”.
Ο Παρίσης Κουλουμπής σχολίασε από τη μεριά του: “Η διαδρομή για μένα ήταν γνώριμη γιατί είχα κάνει πάρα πολλές προπονήσεις. Σαν μέλος, επίσης, του Συλλόγου Δρομέων είχα πάρει μέρος στον καθαρισμό του μονοπατιού και στη σήμανση, οπότε το είχα κάνει πάρα πολλές φορές. Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου αλλά και από τις συμμετοχές. Ο κόσμος μας στήριξε και έχουν αποκομίσει όλοι πολύ καλές εντυπώσεις. Ηταν ένας πρωτόγνωρος για την Κεφαλονιά αγώνας”.
Η Ευαγγελία Σαμόλη επισήμανε: “Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι υπερήφανη για τον εαυτό μου γιατί αισθάνθηκα,΄οπως όταν πας στο στρατό στους καταδρομείς και έχεις τους άνδρες πίσω σου! Ηταν μια αρκετά δύσκολη διαδρομή, το βουνό ήταν μια δοκιμασία πραγματικά αλλά αισθάνθηκα πολύ καλά, ήταν μια απόδειξη ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πράγματα που οι άνδρες θεωρούν δεδομένα ως αντρικά σπορ. Να είμαστε καλά να τρέξουμε και του χρόνου”.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων, Γεράσιμος Μαζαράκης τόνισε: “Πιστεύω ότι ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση, που προετοιμάζαμε εδώ και ένα μήνα. Είχε μεγάλη προσέλευση. Ολα πήγαν καλά, δεν χτύπησε κανείς, παρότι η διαδρομή των 17 χιλιομέτρων ήταν δύσκολη. Ελπίζω του χρόνου να γίνει κάτι ακόμη καλύτερο”.
Οι παρακάτω φώτο είναι του Μ. Ανδρεαδάκη και κάποιων φίλων του Sportsthea τους οποίους ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου