Σάββατο, Φεβρουαρίου 6

Νίκη παραμονής ο Οδυσσέας.... φωνάζουν τα Διλινάτα


Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  4-2 
                                       
Άμα ξυπνάς τον θηρίο!
Γράφει ο Arian Muraj
Ο Οδυσσέας έδειξε ποια ομάδα ήθελε πραγματικά την νίκη απέναντι στα Διλινάτα. Αν γυρίσουμε πίσω στο χρόνο, θα δούμε μια ομάδα που με το ζόρι συμπλήρωνε ενδεκάδα στις αρχές του "Α" γύρου. Μια ομάδα που παρά την ήττα της από την Πρόοδο και τους 0 βαθμούς, μετά την έκτη αγωνιστική, δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα παραμονής, η ομάδα αυτή που αυτή την εβδομάδα φώναζε "...παίζουμε για να υπάρχουμε στους καλύτερους και όχι απλά για την παραμονή, πρέπει να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και θα το κάνουμε....
Η ομάδα αυτή για πρώτη φορά φέτος ήταν πλήρης στο γήπεδο και με αναπληρωματικούς στο πάγκο σε ένα ματς που πριν το ξεκίνημα, διάφορα σενάρια υποβιβασμού είχαν αυξήσει  την πίεση πάνω της.
Αυτή η ομάδα, ο Οδυσσέας, όταν βγήκε στο γήπεδο για το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, είχε μεταμορφωθεί σε ένα "γίγαντα" πεισμωμένο, ένα Μόμπι Ντικ που δεν θα πέθαινε χωρίς να δώσει την έσχατη «μάχη»!
Για κακή τους τύχη, τα Διλινάτα είχαν ξυπνήσει το θηρίο!
Τα Διλινάτα μάλιστα προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε ένα ματς που για τον Οδυσσέα δεν υπήρχε το αύριο, οι παίκτες από την Βόρεια Ιθάκη έδωσαν ότι ψυχικά αποθέματα είχαν μέσα τους! Αρκεί να θυμηθούμε ότι τέτοια ανατροπή, από 0-2, ο Οδυσσέας είχε να κάνει από έναν αγώνα του με τον Κεφαλληνιακό την σεζόν 2002-2003!
Το έργο του Οδυσσέα βέβαια έγινε ευκολότερο και λόγω της κόκκινης κάρτας (δυο κίτρινες) που αντίκρισε ο Σπ. Κουρκουμέλης στο 36'. Έτσι, τα Διλινάτα, έπαιξαν περίπου μια ώρα με δέκα παίκτες.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Οδυσσέας είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι αλλά μια ο Dervishaj, λίγο το άγχος των γηπεδούχων και από την άλλη τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων έδειχναν μια εικόνα ότι τελικά, η εμπειρία υπερέχει της επιθυμίας! Ναι! τα Διλινάτα θύμιζαν μια ομάδα πολύ έμπειρη και ο Οδυσσέας από την άλλη, απλά έβγαζε πολύ πάθος, αλλά αυτό μάλλον τον δυσκόλευε πάρα του έδινε αυτό που ήθελε.
Μέχρι στο δεύτερο ημίχρονο όμως...
Ο Σπ. Ζερβός «τόλμησε» παραπάνω με της κινήσεις του, ανακατεύοντας συνεχώς την «τράπουλα» στα χαφ και στην επίθεση. Οι παίκτες «κλειδιά» όπως ο Bisha, Προσαλέντης, Μαρούλης, Φατούρος  και Çela σαν... να «τρελάθηκαν» με την απίστευτη απόδοση, σε πάσες, ένα δυο και μακρινές μεταβιβάσεις, τρέξιμο παντού, άγριες «μάχες» για την διεκδίκηση της πρώτης μπαλιάς και ασφυκτική πίεση έως τα όρια της μεγάλης περιοχής τον φιλοξενούμενων.
Τα Διλινάτα είχαν το πρώτο σουτ στο 68' όταν το σκορ ήταν 2-2 και μετά το 3-2 κέρδισαν κάποια κόρνερ και φάουλ από τα πλάγια αλλά... ο Οδυσσέας είχε σωστό τερματοφύλακα πλέον πού καθάριζε σε κάθε σέντρα, δείχνοντας ότι ξέρει να κάνει και καλές μεταγραφές για τον απώτερο σκοπό όταν χρειάζεται - η μεγάλη ουσιώδης μεταγραφή του Παντελή στο τέρμα, ένα δικό του παιδί! Έως το 3-2, τα Διλινάτα δε δημιουργούσαν κινδύνους και ευκαιρίες.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι τα Διλινάτα δεν έχουν χάσει πάρα πολύ από το περυσινό τους επίπεδο. Απλά, ο Οδυσσέας πλήρης από το τέρμα έως και τον τελευταίο στον πάγκο, έχει φτάσει σε επίπεδο ομάδας ικανής για πολύ περισσότερα! Αυτό μένει να το διαπιστώσουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος!
Φάσεις και γκολ
 4’ - Ο Çela από την αρχή του ματς με μια επέλαση από τα αριστερά της επίθεσης του Οδυσσέα, ξεφεύγει από δυο αμυντικούς και μπαίνει στην περιοχή αλλά την πάσα του, δεν θα εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του, αν και ο ίδιος θα μπορούσε να σουτάρει άνετα.
 '7 - Ο Μαρούλης προσπαθεί να απειλήσει με μια σέντρα σουτ αλλά ο Dervishaj θα μπλοκάρει.
20' - Ο Çela «τσιμπάει» την μπάλα προ του αμυντικού, πάλι από τα αριστερά και μπαίνει δυνατά στην περιοχή, ο Dervishaj βγαίνει να τον σταματήσει άλλα ο Çela θα του ξεφύγει και με τη πλάτη σχεδόν στο τέρμα θα βγάλει την πάσα με την αντίπαλη άμυνα θα διώχνει προτού ο Κουτσουβέλης πλασάρει σε κενή εστία.
Γκοοοοοολ
27' - Κόντρα στην ροή του αγώνα, μετά από μια χαμηλή σέντρα από κόρνερ, η μπάλα περνάει ανάμεσα στους αμυντικούς του Οδυσσέα χωρίς κανείς να διώχνει και ο Κοτίνης με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι θα τη  καρφώσει στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Το γκολ αυτό έχει παγώσει τον Οδυσσέα.
30' - Ο Κοτίνης μπαίνει στην περιοχή και βγάζει μια συρτή παράλληλη σέντρα για τον Πεφάνη αλλά ο Παντελής με υπερένταση θα αλλάξει την πορεία της μπάλας αποκρούοντας και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί του.
Γκοοοοολ
35' - Σχεδόν η ίδια φάση. Αυτή την φορά όμως, ούτε ο Αργυρακάκης, ούτε ο Παντελής δεν μπορούν να σταματήσουν τον Πεφάνη που θα πλασάρει άνετα για να κάνει το 0-2
40' - Ο Μαρούλης θα πιάσει ένα πολύ επικίνδυνο σουτ λίγο διαγώνια εντός περιοχής, ο Dervishaj θα αποκρούσει με υπερένταση και ο Κουτσουβέλης από ένα μέτρο έχει όλο το τέρμα δικό του για να μειώσει σε 1-2, αλλά ο Dervishaj, σαν από μηχανής Θεός θα σηκωθεί και θα αποκρούσει για δεύτερη φορά!
43' - Φάουλ για τον Οδυσσέα στο ύψος την μεγάλης περιοχής. Ο Κουτσουβέλης θα το εκτελέσει με την μπάλα να περνάει δίπλα με το "Γ" της εστίας του Dervishaj.
Δεύτερο ημίχρονο
46' - Ο Κουτσουβέλης βγαίνει τετ α τετ με τον Dervishaj, τον περνάει και πέφτει κάτω και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για "πέναλτι".
47' - Ο Çela θα βγάλει μια παράλληλη χαμηλή σέντρα πάρε-βάλε  στον Κουτσουβέλη ο οποίος με άδειο τέρμα... δεν τα καταφέρνει!
49' - Αυτή τη φορά θα είναι ο Μαρούλης που μετά από 1-2 με τον Φατούρο, θα βγάλει μια σέντρα για τον Çela. Ο τελευταίος θα πεταχτεί προσπαθώντας να σκοράρει με «ψαλίδι», αλλά η μπάλα καταλήγει πάλι έξω.
50' - Σουτ βολέ του Bisha πάνω από τα δοκάρια.
Γκοοοοοολ
53' - Μετά από σύγχυση στη μικρή περιοχή των Διλινάτων, ο Bisha με ένα κοντινό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2.
56' - Πέναλτι. Ο Μαρούλης κρατώντας την μπάλα στην κατοχή του, θα βρεθεί στο έδαφος, ενώ έβγαινε από την περιοχή. Με καθυστέρηση ο διαιτητής δείχνει την άσπρη «βούλα», εν μέσω διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων.
Ο Κουτσουβέλης ούτε αυτή την φορά θα τα καταφέρει, όντας σε μια άτυχη  ημέρα. Το 1-2 παραμένει.
59' - Κεφαλιά του Αργυρακάκη μετά από σέντρα του Φατούρου, η μπάλα καταλήγει άουτ.
65' - Σουτ του Bisha άουτ
Γκοοοοοολ
71' - Ο Çela, πιέζοντας λίγο εκτός περιοχής, κλέβει την μπάλα και θα σουτάρει από τα 20 μέτρα πιάνοντας απροετοίμαστο τον Dervishaj και το 2-2 είναι γεγονός
73' - Διαγώνιο σουτ του Βαγγελάτου η μπάλα άουτ.
Γκοοοοοολ
Ο Οδυσσέας έχει κερδίσει ένα φάουλ 30 μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία. Ο Φατούρος με ωραία εκτέλεση, παρά την προσπάθεια του Dervishaj, θα στείλει την μπάλα πρώτα στον οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για την ανατροπή και το σκορ στο 3-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!
Το παιχνίδι έχει «ανάψει» για τα καλά. Τα Διλινάτα βγαίνουν στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά πέρα από μερικές σέντρες που καθαρίζει ο Παντελής και η άμυνα του Οδυσσέα, τίποτα το ιδιαίτερο.
Στο 83'  θα διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, σε μια φάση στην περιοχή του Οδυσσέα και σε μια διεκδίκηση της μπάλας από τους Λ. Καλαφάτη και Στ. Αργυρακάκη, με τον διαιτητή να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Γκοοοοοολ
88' - H άμυνα του Οδυσσέα απομακρύνει μια σέντρα και η μπάλα μετά από δυο πάσες φτάνει στα ποδια του Çela, ο οποίος θα φύγει με ταχύτητα στην αντίπαλη περιοχή και θα πλασάρει τον Dervishaj, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για τέταρτη φορά και όλο το κόσμο του Οδυσσέα στα.... ουράνια!
Είναι το τέλος του ματς με διαστάσεις θριάμβου, το Happy end μιας δύσκολης εβδομάδας για τον Οδυσσέα και μάλλον κατά 99%  το κέρδος θα είναι η παραμονή!
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τον κ. Σπ. Μαγουλά και την κα Κ. Βλάχου.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Παντελης, Λεκατσας, Μαλίακρίδας, Μαρούλης, Φατούρος, Αργυρακάκης, Renato Bisha (87’Mecani), Βασιλόπουλος (85’ Σπύρου), Κουτσουβέλης, Προσαλέντης, Çela (89’ Σόμπολας).
Διλινάτα:(Δ. Κουρκουμέλης), Dervishaj, Κύργιο (73’ Σέρρας), Κατσούρης, Κουρκουμελής Σ., Κουρκουμελής Χ. Χαραλάμπογλου, Κοτίνης, Βαγγελάτος, Πεφάνης, Τζωρτζάτος Χ. Τζωρτζατος Φ. (61’ Καλαφάτης).

**** Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από τους ανθρώπους των Διλινάτων για την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου