Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10

Ο Πάγκε το "ζεστό" χειροκρότημα των θεατών...... Η Α.Ε.Κ. το εισιτήριο για τον τελικό


ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   0-1
                                    
Στον τελικό η Α.Ε.Κ..... Πίκρα από το αποτέλεσμα για τον ηρωικό Παγκέ
Σε ένα άγριας ομορφιάς, από άποψης εξέλιξης παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, η Α.Ε. Κεφαλονιάς ήταν η ομάδα που «σφράγισε», το ένα από τα δυο εισιτήρια του μεγάλου τελικού, αφού σε έναν επεισοδιακό αγώνα που τα είχε όλα, επικράτησε του Παγκέ με σκορ 1-0.
Ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, δύναμη, πάθος νεύρα, κίτρινες, κόκκινες κάρτες αλλά και μια 12λεπτη διακοπή!
Και σε όλα αυτά κάπου τα χάλασε η διαιτησία με κάποιες αποφάσεις της.
Ο Παγκεφαλληνιακός, παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα της κερκίδας.
Πάλεψε σαν ίσος προς ίσον σε όλο το παιχνίδι, ακόμη και όταν ήταν πίσω στο σκορ και είχε μείνει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά ήταν συγκινητική η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παγκεφαλληνιακού στο σημερινό παιχνίδι. Μπορεί τελικά να αποκλείστηκαν από την συνέχεια, όμως αυτό έγινε, με το κεφάλι ψηλά, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Στο τέλος αυτό απέδειξε το «σντο» των ποδοσφαιριστών του με την λήξη του αγώνα, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο που στην συντριπτική του πλειοψηφία τους συμπαραστάθηκε, δείχνοντας ότι ξέρει να εκτιμάει τέτοιες προσπάθειες.
Από την άλλη η Α.Ε.Κ., σε μια μέτρια ημέρα, ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, φάνηκε σαν να φοβήθηκε το παιχνίδι και σίγουρα δεν περίμενε μια τέτοια αντίδραση από τους τυπικά γηπεδούχους.
Στο πρώτο ημίχρονο, το ματς ήταν ισορροπημένο, όμως οι  «κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσαν καλύτερα μπάλα και ήταν αυτοί που δημιουργούσαν ευκαιρίες. Ο Παγκεφαλληνιακός που ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και στο κέντρο, δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να μπουν περιοχή, με αποτέλεσμα να επιλέγουν τα μακρινά σουτ που τα περισσότερα δεν έβρισκαν στόχο ή απέκρουε ο Μαγδαληνός.
Στο δεύτερο, ο Παγκέ μπήκε πολύ πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και για ένα δεκάλεπτο πίεζε. 
Ήρθε όμως το 54’ όταν σε μια φάση «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα, ο Εμιλιάνο φαίνεται να φεύγει, λίγο κάτω από το κέντρο, από θέση οφσάιντ και ο Μαγδαληνός που δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, θα αποκρούσει την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή του στο πλασέ του επιθετικού της Α.Ε.Κ.. 
Και αφού δεν δόθηκε η παράβαση ήταν λογικό, ο πορτιέρο των γηπεδούχων να δει την κόκκινη κάρτα. Μια κάρτα που «άναψε» τα αίματα και χάλασε την εικόνα του αγώνα. Στη συνέχεια ήρθε και μια δεύτερη του Κλειτογιάννη για διαμαρτυρία και στράβωσε για τα καλά το κλίμα για τους «κυανόλευκους» που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις δυο συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μάλιστα σε αυτή την κάρτα, είχαμε μια 12λεπτη διακοπή προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τους διαιτητές να οδηγούνται στα αποδυτήρια.
Στη συνέχεια και αφού ξανάρχισε το ματς, η Α.Ε.Κ. στις αντεπιθέσεις, έχασε αρκετές ευκαιρίες απέναντι στους «9» του Παγκέ, που όμως ποτέ δεν κλείστηκαν και προσπαθούσαν ηρωικά για την ισοφάριση.
Έτσι η Α.Ε.Κ. είναι η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την συμμετοχή της στον τελικό περιμένοντας τον άλλον φιναλίστ μεταξύ Εικοσιμίας-Σάμης για την διεκδίκηση της κατάκτησης του τροπαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη απειλή για την εστία των γηπεδούχων στο 13’ όταν το σουτ, από τα όρια της περιοχής του Μαλισόβα θα αποκρουστεί εντυπωσιακά στην δεξιά του, γωνία σε κόρνερ από τον νεαρό Μαγδαληνό.
Νέα ευκαιρία με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 18’, μετά το κόρνερ από δεξιά του Λυκούδη και την κεφαλιά του να αποκρούεται και πάλι από τον τερματοφύλακα του Παγκέ.
Στο 20’, ο Λυκούδης από αριστερά θα παίξει παράλληλα στα όρια της περιοχής για τον Τζωρτζάτο, με το σουτ του μεσοεπιθετικού των «κιτρινόμαυρων» να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία των «κυανόλευκων».  
Ο Κλειτογιάννης στο 30’ με μια δυναμική παρέμβαση κάτω από το κέντρο, θα προχωρήσει και θα πιάσει ένα μακρινό δυνατό σουτ που στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 38’ ο Λογόνης θα βρει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή τον Εμιλιάνο, αλλά η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Τζωρτζάτου στο 42’ που μπλοκάρεται από τον Μαγδαληνό.
Έτσι το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ. Στην επανάληψη τα γεγονότα που προαναφέραμε θα χαλάσουν κάπως τον ρυθμό, αλλά η αγωνία από το ρευστό 0-1 θα κρατήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Σε αυτό το διάστημα είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να είχαν πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα, από την στιγμή που αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα δυο παικτών!!
Στο 53’ Μετά από κόρνερ του Κλειτογιάννη από δεξιά, ο Τούρλας θα πιάσει μια κεφαλιά αλλά ο Τσιαουσντέλιο θα διώξει εντυπωσιακά.
Και εκεί που έδειχναν οι γηπεδούχοι να πατάνε καλύτερα στο 54’, θα έρθει η φάση που προαναφέραμε με την αποβολή του Μαγδαληνού να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς.
Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Κομπορόζος, «θυσιάζοντας» ο Θ. Βουκελάτος τον εξαιρετικό Κ. Παπαναστασάτο που πέρασε εκτός αγώνα.
Η Α.Ε.Κ. άρχισε να πιέζει και στο 66’ μετά από την εκτέλεση ενός φάουλ από δεξιά του Λυκούδη, ο Πολλάκης που θα αποδειχθεί η «χρυσή» αλλαγή του Γ. Τόγια, αφού είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο πριν από ένα λεπτό, πριν καλά καλά ζεσταθεί με εντυπωσιακό γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κομπορόζου για το προβάδισμα της ομάδας του και το 0-1.
Στο επόμενο λεπτό θα έρθει και η δεύτερη κόκκινη για τους γηπεδούχους (2η κίτρινη στον Κλειτογιάννη) και θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο, μετά από μια 12λεπτη διακοπή με  «9»!!
Στο 90’ ο ορεξάτος Πολλάκης θα στρώσει την μπάλα στα όρια της περιοχής για τον Λυκούδη αλλά το σουτ που επιχειρεί την στέλνει ψηλά άουτ.
Ο Εμιλιάνο στο 90+1’ θα πλασάρει από καλή θέση τον Κομπορόζο αλλά η μπάλα περνάει λίγο άουτ από την εστία του νεαρού τερματοφύλακα.
Μια ωραία συνεργασία Τζωρτζάτου-Εμιλιάνο στο 90+4’ θα καταλήξει σε ένα δυνατό σουτ του τελευταίου και τον εξαιρετικό Κομπορόζο να πέφτει και να διώχνει με τα πόδια σώζοντας από το 0-2.
Νέο τετ α τετ του Εμιλιάνο με τον Κομπορόζο στο 90+7’ και πάλι δεν θα έχει αποτέλεσμα μιας και θα νικηθεί, έστω και με τα πόδια, από τον τερματοφύλακα του Παγκέ.
Στο 90+7’ και πάλι ο Κομπορόζος θα πει όχι στο κοντινό πλασέ του Μπάμπη μετά την εξαιρετική πάσα του Μπαζάρογλου.
Τέλος στο 90+10’ ούτε ο Μαλισόβας θα μπορέσει να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πάγκε αφού το σουτ που πραγματοποιεί στην κλειστή του γωνία απομακρύνεται σε κόρνερ.
Διαιτητής ο κ. Γ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός.:(Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός, Μήλας (46’ Βασιλάκης), Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ. (55’ Κομπορόζος), Αντωνίου, Παπαναστασάτος Ν., Μοσχόπουλος, Σπανός (86’ Κορσιάνος), Ντεντλάλα, Τούρλας, Κατσιγιώργης.  
Α.Ε. Κεφαλονιάς:(Γ. Τόγιας), Τσιαουσντέλιο, Στεφανάτος, Τζωρτζάτος, Ζαμπαύτης, Λογκόνης (65’ Πολλάκης), Φωκάς, Λυκούδης, Εμιλιάνο, Αποστόλου (79’ Μπαζάρογλου), Μπάμπης, Μαλισόβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου