Πέμπτη, Φεβρουαρίου 4

Προκρίσεις στο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα.


Ανακοινώθηκαν από την Ε.Σ.Σ.Π. οι προκρίσεις των παιδιών του Δημοτικού στο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πάτρα στις 4/4.
1) Γεώργιος Παπαδημητράτος  Α’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου
2) Παναγιώτης Αναλυτής  Γ’ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου
3) Λυδία Χάλδα  Γ’ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου
4) Δέσποινα Λουκάτου  Δ’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου
5) Παναγιώτης Μινέτος  Δ’ Τάξη  Δημ. Σχ. Βλαχάτων
6) Ιωάννης Αναλυτής  Ε’ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου 

Στα Νήπια, Γυμνάσια και Λύκεια δεν υπάρχει περιορισμός συμμετοχών, στην τελική φάση.
Το νέο σύστημα που εφαρμόζεται, δίνει 1 πρόκριση στον πρώτο κάθε κατηγορίας, και άλλη 1 για κάθε πεντάδα συμμετοχών στην κατηγορία αυτή, στο τοπικό Σχολικό Πρωτάθλημα. Επίσης προκρίνονται τα παιδιά της οκτάδας στο περυσινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. (Λουκάτου 4η ).
Στόχος είναι η μαζικότητα στα τοπικά προκριματικά Σχολικά Πρωταθλήματα, καθώς οι περισσότερες συμμετοχές, φέρνουν και περισσότερες προκρίσεις.
Πράγμα απαραίτητο και συμφωνούμε απολύτως.
Όμως, δημιουργεί και προβλήματα και θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Δεν εξασφαλίζει πρόκριση για 1 αγόρι και 1 ΚΟΡΙΤΣΙ σε κάθε κατηγορία, ούτε λαμβάνει υπ’ όψιν τις επιτυχίες των παιδιών τα προηγούμενα χρόνια.
Με ποια λογική αποκλείεται η Τζένη Μαγουλά, πρωταθλήτρια ΕΣΣΠ στο Σχολικό σκάκι 2014 κι 2015, επειδή έλειπε στο εξωτερικό και δεν συμμετείχε στο τοπικό Σχολικό;
Ο Γιώργος Ανδρεάτος, 2ος το 2013, 1ος το 2014, 2ος το 2015, ή  ο Γεράσιμος Χάλδας, 1ος το 2014 και 2015 στα παιδιά χωρίς δελτίο και 2ος στο Πανελλήνιο Ανοικτό Σχολικό Κύπελο;
Έτσι απαξιώνεται η προσπάθεια των παιδιών  και αποδυναμώνεται η εκπροσώπηση της ΕΣΣΠ στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Ας το ξαναδούν οι αρμόδιοι.
Εμείς καλούμε τα Σχολεία, να στηρίζουν τις προσπάθειες μας, και να στέλνουν παιδιά στους σκακιστικούς αγώνες, για να μην επαναληφθεί το φετινό Σχολικό Πρωτάθλημα «Κεφαλονιάς;» που ήταν...… ενδοσυλλογικό! καθώς έλαβαν μέρος 15 παιδιά του ΣΣΚ, 3 παιδιά από τα Σπαρτιά, 1 παιδί από τα Βλαχάτα και ΚΑΝΕΝΑ εκτός Συλλόγου, από τα 6 Δημοτικά του Αργοστολίου!
Πριν από τα συστήματα πρόκρισης, ας επανεξετάσουμε το πως λειτουργούμε εμείς.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου