Τετάρτη, Απριλίου 11

Στη "μάχη" των playoffs της Β' κατηγορίας (δηλώσεις)


Τέλος λοιπόν και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της «μικρής» κατηγορίας και σειρά παίρνουν τα playoffs, αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο και τους «4» μονομάχους έτοιμους να διεκδικήσουν ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί.
Εύγερος, Οδυσσέας, Πυλαριακός και Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς είναι πανέτοιμοι να μας προσφέρουν θέαμα και όπως φαίνεται...... να μας βγάλουν την ψυχή για να κατακτήσουν οι δυο από τους τέσσερις, τα ισάριθμα εισιτήρια που οδηγούν στη «μεγάλη» πια κατηγορία!
Για να δούμε ποιοι θα είναι οι τυχεροί! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν μεγάλες «μάχες» για τον πρωτοδευτεραθλητή.
    
Π.Α.Ο. Εύγερος
Μετά από πολλά χρόνια, εκτός τοπικών πρωταθλημάτων οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων γύρισαν όχι μόνο να σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή, αλλά να αφήσουν πίσω τα «πέτρινα» χρόνια και να στεριώσουν για τα καλά στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας.
Η ομάδα του Χρ. Παπαναστασάτου με μια πολύ καλή και σταθερή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του πρωταθλήματος και έτσι να πηγαίνει στη σειρά με το καλό αβαντάζ των +4 που δίνει η θέση αυτή.
Μια θέση που την κάνει εκ των φαβορί για το ένα από τα δυο εισιτήρια ανόδου, αλλά και την κούπα.
Την 1η αγωνιστική φιλοξενεί στα Φαρακλάτα τον επικίνδυνο και αρκετά δυνατό φέτος Οδυσσέα. Με μια νίκη γίνεται το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και βάζει γερά θεμέλια για τον μεγάλο στόχο της.
Στο πρωτάθλημα, όπως προαναφέραμε πήρε την πρωτιά, αφού στους 12 αγώνες της πέτυχε, 10 νίκες, 1 ισοπαλία, μόλις 1 ήττα, συγκέντρωσε 31 βαθμούς, ενώ πέτυχε 44 τέρματα και δέχθηκε 7, έχοντας την καλύτερη άμυνα. Επίσης στη σύνθεση της είχε τον έναν εκ των δυο πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Θ. Τσάκο!
**Ο προπονητής της Ευγέρου κ. Χρ. Παπαναστασάτος, αρνήθηκε ευγενικά να κάνει δηλώσεις και μας υποσχέθηκε αυτό να γίνει με τη λήξη των playoffs.
Κ. Παπαναστασάτος (αρχηγός)
«Καταρχάς να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Εύγερος, είναι όχι μόνο ενεργή αλλά πρωταγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία μετά από μεγάλη αποχή.
Για μας η άνοδος στην πρώτη κατηγορία και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο στόχος γιατί αυτό αξίζει όχι μόνο στον τρόπο σκέψης μας αλλά και στο DNA της ομάδας.
Είναι πάντα δύσκολα τα playoffs αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να βγούμε πρώτοι.
Δεν έχει μόνο καλές ομάδες η σειρά, αλλά και την ιδιαιτερότητα ότι ανεβαίνουν δύο από αυτές, οπότε δεν θα σταματήσει καμία να κυνηγάει έστω την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος.
Εύχομαι στο φινάλε των playoffs να βρισκόμαστε στην ίδια θέση που τελειώσαμε και την κανονική περίοδο».
    
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
Η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης είναι αρκετά ενισχυμένη φέτος, έστω και αν υπήρξαν κάποιες αλλαγές λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου έδειξε καλά στοιχεία, έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο και σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί για την επάνοδο της στην Α’ κατηγορία, μετά από ένα χρόνο.
Μια ομάδα με καλό και αρκετά ποιοτικό σύνολο, το οποίο στηρίζει πολλά στην εμπειρία και στην έδρα του και αυτό αναμένεται να κάνει και στα playoffs.
Ο Οδυσσέας τερμάτισε στην 2η θέση. Μια θέση που του δίνει πλεονέκτημα +2 βαθμών και το κέρδισε δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε σε βάρος του Πυλαριακού.
Με το καλημέρα πέφτει στα βαθιά, αφού θα φιλοξενηθεί από την πρώτη της κανονικής περιόδου Εύγερο και μάλιστα εκτός έδρας, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά για την άμεση επάνοδο του στη μεγάλη κατηγορία.
Τερμάτισε πίσω από την ομάδα των Φαρακλάτων στην 2η θέση με 30 βαθμούς που αναλογούν σε 10 νίκες καμία ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ πέτυχε 38 τέρματα και δέχθηκε 11.
Και οι Ιθακήσιοι διαθέτουν τον έναν εκ των δυο φετινών πρώτων σκόρερ της κατηγορίας, τον Παναγιώτη Κουτσουβέλη.
Σπ. Ζερβός (προπονητής)
«Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ήταν πολύ ανταγωνιστικό, με πολύ ωραία παιχνίδια και ομάδες που αξίζουν να παίζουν στην Α’, κάτι που στα playoffs που ακολουθούν θα φανεί ακόμη περισσότερο.
Η ομάδας μας, ο Οδυσσέας παρουσίασε μια εξαιρετικά ποιοτική εικόνα και θα παλέψει για την άνοδο, ώστε να την συνδυάσει με το ιστορικό γεγονός της κατασκευής του νέου γηπέδου στη Βόρεια Ιθάκη και συγκεκριμένα στον Σταυρό.
Χρόνια πολλά σε όλους.
Χριστός Ανέστη».
** Αν και επικοινωνήσαμε με τον αρχηγό του Οδυσσέα Ν. Προσαλέντη δεν καταφέραμε να έχουμε δηλώσεις από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή!
    
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
Ο άλλος της παρέας Πυλαριακός, τερμάτισε στην 3η θέση, αφού στο τέλος δέχθηκε δυο συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να πάει στα playoffs με μειονέκτημα απέναντι στα άλλα δυο φαβορί, μιας και θα πάρει μαζί του μόλις 1 βαθμό!
Σε γενικές γραμμές ο Πυλαριακός που διαθέτει μια καλά οργανωμένη και γυμνασμένη ομάδα, είχε μια σταθερή απόδοση, αλλά όταν το τόπι άρχισε να «καίει» δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα τα γνωστά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών.
Πηγαίνει και αυτός σαν φαβορί τουλάχιστον για την άνοδο και είναι ικανός να τα καταφέρει, αν παρουσιαστεί σοβαρός και εξίσου δυνατός. Εδώ δεν χωρούν λάθη και όποιος τα κάνει θα το πληρώσει και μάλιστα ακριβά!
Την Κυριακή το απόγευμα φιλοξενεί στον Καραβόμυλο την ομάδα που αρχικά τον... πέταξε εκτός δυάδας, τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Σίγουρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για τους Πυλαρινούς, αν θέλουν να πετύχουν το μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο τους στην Α’ κατηγορία, μετά από δυο χρόνια στα «αλώνια» της Β’ κατηγορίας.
Και βέβαια δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αφού και οι αντίπαλοι του «καίγονται» για τη νίκη.
Στην κανονική διάρκεια και μετά από 12 αγώνες συγκέντρωσε 25 βαθμούς, αφού είχε 8 νίκες, 1 ισοπαλία, αλλά και 3 ήττες. Πέτυχε 47 τέρματα (καλύτερη επίθεση) και δέχθηκε 16.
Κ. Βιτωράτος (προπονητής)
«Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλους τους αθλητές και ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αλλά και σε όλο το κόσμο.
Πιστεύω πως θα έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό "μίνι" πρωτάθλημα ανάμεσα σε τέσσερις πολύ καλές ομάδες που άνετα θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές ακόμη και στην Α' κατηγορία (το δείχνουν άλλωστε και τα αποτελέσματα τους στο θεσμό του κυπέλλου, όπου αντιμετώπισαν ομάδες τέτοιες).
Ο Πυλαριακός είναι η πιο νεανική ομάδα από τις τέσσερις και έχει να αντιπαρέλθει την εμπειρία των άλλων τριών, έχει όμως ενθουσιασμό και πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.
Ο πρώτος στόχος ήταν να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων, κάτι που το έχουμε καταφέρει και ξεκινάμε πλέον το πρωτάθλημα αυτό ως αουτσάιντερ, κοιτώντας το παιχνίδι παιχνίδι»
Γρ. Σολδάτος  (αρχηγός)
«Θα ήθελα καταρχάς να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη.
Η ομάδα μου φέτος κατάφερε να μπει στα playoffs για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο της στην Α’ κατηγορία.
Αυτός ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Τώρα στα playoffs θα βρίσκονται άλλες τρεις ομάδες τις οποίες θεωρώ ισάξιες και είναι ικανές για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχει η Εύγερος με το βαθμολογικό προβάδισμα που πήρε από την πρωτιά της, στην κανονική περίοδο.
Τώρα, εμείς σαν Πυλαριακός θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα και την άνοδο μας και ελπίζω με λίγη τύχη να τα καταφέρουμε. 
Πιστεύω βάσει και των αποτελεσμάτων των παιχνιδιών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ότι θα γίνουν πολύ ωραίοι αγώνες.
Εύχομαι να γίνει ένα πολύ όμορφο μίνι πρωτάθλημα και ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και μόνο εκεί, να πάρει αυτό που επιθυμεί και αξίζει».
    
Α.Π.Σ. Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
Την 4αδα ανόδου κλείνει ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. Μια ομάδα που κατά πολλούς πηγαίνει σαν αουτσάιντερ στη σειρά, όμως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από μια απλή παρουσία στα playoffs και φυσικά οι «πράσινοι» δεν θέλουν να μείνουν μόνο ως ρυθμιστές, που έτσι κι αλλιώς θα είναι για πολλούς λόγους.
Η ομάδα του Τ. Φωή στην κανονική διάρκεια άλλοτε παρουσιάστηκε καλή, άλλοτε με κάποια προβλήματα (απουσίες - τραυματισμοί) με αποτέλεσμα να μην έχει μια σταθερή πορεία, ούτε και απόδοση.
Πηγαίνει στα playoffs για την έκπληξη, που όλοι πιστεύουν ότι μπορούν και αυτό τους κάνει πολύ επικίνδυνους.
Δεν θα είναι η συμμετοχή τους μια τυπική παρουσία. Πηγαίνουν για το καλύτερο και να διεκδικήσουν θέση ανόδου.
Στη φετινή τους πορεία τερμάτισαν 4οι με αποτέλεσμα να ξεκινούν τη σειρά με «0» βαθμούς.
Συγκέντρωσαν 18 βαθμούς μιας και πέτυχαν 6 νίκες, ενώ δέχθηκαν επίσης 6 ήττες. Πέτυχαν 22 τέρματα, ενώ δέχθηκαν 27!
Τ. Φωής (προπονητής)
«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας στην τετράδα. 
Είμαστε χαρούμενοι και αυτό καταδεικνύει μια επιβεβαίωση και μια επιβράβευση για την προσπάθεια που γίνεται απ’ όλους στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Γνωρίζουμε πως ο συντελεστής δυσκολίας είναι υψηλός. Είμαστε ρεαλιστές και θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Θέλουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια και να χαρούμε τον τελευταίο μήνα μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ομάδα μας, τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. Μακάρι να γίνουν καλά παιχνίδια και να τα απολαύσουν όλοι. Θα ήταν ευχής έργον να γίνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια. Νιώθω ότι ομάδες προοδεύουν και θα ήταν ευχής έργον οι τέσσερις ομάδες να είναι σε ίδιο επίπεδο».
Γιάννης Κράλης (αρχηγός)
«Είναι δεύτερη χρονιά μου στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, όπως και η 2η συμμετοχή μας στα μπαράζ ανόδου.
Μόνο περήφανος μπορώ να νιώσω σαν αρχηγός για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο προπονητής μας Τάκης Φωής αλλά και οι συμπαίκτες μου.
Επειδή η ομάδα είναι νέα προσπαθούμε κάθε χρόνο να μαζεύουμε εμπειρίες που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω για να κάνουμε την υπέρβαση μας.
Αν και δεν παρουσιάσαμε το καλό μας πρόσωπο (λόγω πολλών απουσιών και τραυματισμών) καθ' όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου, ωστόσο καταφέραμε τον πρώτο στόχο μας που είναι τα μπαράζ.
Τώρα με όπλο μας την ομαδική δουλειά και την εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας για τον άλλον, θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες.
Κάποιοι, ίσως μας θεωρούν ως το outsider της διοργάνωσης, άλλα εμείς το μόνο που φοβόμαστε είναι «τον κακό μας εαυτό» που με ταπεινότητα και δουλειά θα αφήσουμε στην άκρη και γιατί όχι να μην διεκδικήσουμε τη μια από τις δυο θέσεις που οδηγούν στην Α’ κατηγορία, όπου θεωρώ ότι αξίζουμε να κατακτήσουμε.
Καλή επιτυχία σε όλους».
    
1η αγωνιστική
α-α
Ομάδες
1.
 Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου