Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18

Εκπαιδευτική εκδρομή Σύγχρονου χορού η Σχολή "Art-Style" Γαλιατσάτου Όλγα στο Μέγαρο Μουσικής-ΑLVIN AILEY


Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η Ιδιωτική Αναγνωρισμένη Ερασιτεχνική Σχολή χορού 'Art-Style' Γαλιατσάτου Όλγα  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι μαθητές της σχολής έζησαν μια μοναδική εμπειρία αφού παρακολούθησαν από κοντά το διάσημο μπαλέτο της πασίγνωστης ομάδας σύγχρονου χορού Alvin Ailey της Νέας Υόρκης από το American Dance Theatre.
Το μπαλέτο Alvin Ailey έχει σημαδέψει τον παγκόσμιο χορό και φέτος γιορτάζει τα 60 του χρόνια με αφετηρία την Αθήνα.
Αναλυτικά:
Οι χορευτές του Alvin Ailey παρουσίασαν μέσα σε τέσσερις μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δυο διαφορετικά προγράμματα σε μουσική των θρύλων της τζαζ Ella Fitzgerald, John Coltrane, Nina Simone, Dizzy Gillespie και Duke Ellington.
Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεµβρίου, το Alvin Ailey American Dance Theater, αναγνωρισµένο από το αµερικανικό Κογκρέσο ως «ζωτικής σηµασίας πολιτιστικός πρεσβευτής των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσµο», ήρθε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει για όλους τους λάτρεις του χορού µερικά από τα αριστουργήµατα του ρεπερτορίου του, συµπεριλαµβανοµένων, της παγκόσµιας πρεµιέρας «Members Do not Get Weary» του Jamar Roberts και τη µοναδική χορογραφία του ίδιου του Alvin Ailey «Revelations», το πιο δηµοφιλές έργο στην ιστορία του σύγχρονου χορού. 
Μετά από 21 σταθµούς στα µεγαλύτερα θέατρα της Αµερικής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Robert Battle οδηγεί το Alvin Ailey American Dance Theater σε µια διεθνή περιοδεία για την 60ή επέτειο από την ίδρυσή του συγκροτήµατος, µε αφετηρία την Ελλάδα. Το κοινό της Αθήνας έζησε από κοντά την απαράµιλλη τέχνη των 32 κορυφαίων χορευτών του µπαλέτου, σε ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει αρµονικά το σύγχρονο χορό και την τζαζ - δύο τεχνών που γεννήθηκαν στην Αµερική.
Το Alvin Ailey American Dance Theater, ξεκίνησε από µια θρυλική παράσταση τον Μαρτίου του 1958 στη Νέα Υόρκη, που άλλαξε για πάντα την αντίληψη του αµερικανικού χορού. Ιδρύθηκε από τον Alvin Ailey, πρόσφατο αποδέκτη του Προεδρικού Μεταλλίου Ελευθερίας - την ανώτατη πολιτική τιµή του Αμερικάνικού έθνους. 

Καλλιτεχνικός διευθυντής του συγκροτήµατος,, από την 1η Ιουλίου 2011, είναι ο Robert Battle, που επιλέχθηκε προσωπικά για την διαδοχή της από την Καλλιτεχνική ∆ιευθύντρια των Ailey από το 1989, Judith Jamison.
Το Alvin Ailey American Dance Theater έχει παρουσιάσει τα έργα του µπροστά σε περισσότερους από 25 εκατοµµύρια θεατές στα µεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη, εµπνέοντας και ενώνοντας ανθρώπους κάθε γένους και ηλικίας. Έχει παρουσιαστεί σε 71 χώρες και 6 ηπείρους, προωθώντας τη µοναδικότητα της αφρο-αµερικανικής πολιτιστικής εµπειρίας και τη διατήρηση της παράδοσης του σύγχρονου χορού στην Αµερική. Θεωρείται σήµερα το µεγαλύτερο συγκρότηµα χορού της Νέας Υόρκης.
Την πρώτη μέρα των παραστάσεων το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του χώρου της εγχώριας showbiz όπου βρέθηκαν εκεί για ν’ απολαύσουν ένα υπερθέαμα από το πιο φημισμένο μπαλέτο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου