Τετάρτη, Νοεμβρίου 27

"Χ"ρυσή ισοπαλία η Εικοσιμία 1-1 στον Καραβόμυλο με Σάμη και προκρίθηκε στους "8"


Σε ένα μετριότατο ποιοτικά παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, Σάμη – Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλες με τέρματα 1-1 και έτσι ξεκαθάρισαν οριστικά οι ομάδες από τον Β’ όμιλο που πέρασαν στην 8αδα.
Οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που θα πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της διοργάνωσης που οδηγούν στους «8» του θεσμού, μαζί με τον Πυλαριακό, που πήρε το παιχνίδι στα «χαρτιά» από τον Εθνοφρουρό.
Έτσι, οι γηπεδούχοι θα μείνουν εκτός θεσμού και πλέον πρέπει να βρουν τα ψυχικά αποθέματα που απαιτούνται, μετά το άσχημο ξεκίνημα, για την επιστροφή στο πρωτάθλημα και να αλλάξουν το κλίμα, μαζεύοντας βαθμούς.
Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες αγχωμένες, με πολλά λάθη, χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που η κάθε μια χτύπησε στην αρχή κάθε ημιχρόνου και συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι στο 2’ πετυχαίνοντας το 1-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο αντίστοιχο του δευτέρου, όπου και ισοφάρισαν με ίδιο περίπου τρόπο.
Οι φάσεις ήταν λίγες και το θέαμα κακό, όμως αυτή η ισοπαλία μπορεί να κριθεί δίκαιη.
Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 2’ θα καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, όταν και πετυχαίνουν το 1-0. Ένα γκολ που ίσως στη συνέχεια, ανα κατάφερναν να το διατηρήσουν, να τους έδινε ακόμη και την πρόκριση.
Σε μια άψογη συνεργασία Π. Κορσιάνου – Δ. Βιτωράτου, ο τελευταίος θα βρεθεί απέναντι από τον Σκαματζούρα, το πλασέ του όμως διώχνει δύσκολα ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας, η μπάλα όμως θα φτάσει στον Καψογιώργο στο β’ δοκάρι και απλά θα πλασάρει για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.
Σημαντική ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 11’ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.
Ο Κονόμης με ωραία σέντρα από αριστερά, θα βρει στην περιοχή και δεξιά του Κούρτι, αυτός δε κατεβάζει καλά την μπάλα που παίρνει ύψος και στην έξοδο του Κ. Μωραΐτη πιάνει μια αδύναμη κεφαλιά που καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Σάμης.
Στο 27’ Ο Καψογιώργος θα κάνει μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ από δεξιά ο Σκαμαντζούρας δείχνει να αιφνιδιάζεται, όμως καταφέρνει ίσα – ίσα με την άκρη του χεριού του να πετάξει την μπάλα κόρνερ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του. Αυτές οι τρεις φάσεις ήταν όλες και όλες που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη και πάλι στο 2’ (47’) οι φιλοξενούμενοι θα ισοφαρίσουν σε 1-1 και πλέον θα είναι αυτοί που προκρίνονται, αν διατηρηθεί αυτό το αποτέλεσμα.
Ο Κονόμης, από τα όρια της περιοχής θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, ο Κ. Μωραΐτης θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα διώξει δύσκολα και στην επαναφορά της μπάλας, ο Αλ. Πολλάτος χωρίς πρόβλημα θα πλασάρει για την ισοφάριση.
Μετά από 2’ στη συνεργασία Κούρτι – Λορετζάτου, ο τελευταίος δεν θα καταφέρει από καλή θέση να νικήσει τον Κ. Μωραΐτη.
Στο 53’ ο Ντ. Ντουκάι θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα θα σταματήσει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια ο Αλ. Πολλάτος δεν προλαβαίνει με προβολή να απειλήσει, αφού επεμβαίνουν οι αμυντικοί και απομακρύνουν.
Νέα σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο 71’ με τον Αλ. Πολλάτο να πασάρει στην περιοχή στον Λορετζάτο και τον τελευταίο, απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη, να κάνει κακό πλασέ στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 88’ με τον Ντουκάι να πασάρει παράλληλα στην περιοχή για τον Α. Κορσιάνο, που δεν προλαβαίνει την μπάλα με προβολή και έτσι σώνει ο τερματοφύλακας της Σάμης.
Έτσι, με αυτό το τελικό 1-1 η ομάδα από τη Λειβαθώ, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σειράς των ομίλων,  θα πάρει την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης, ενώ οι γηπεδούχοι θα μείνουν εκτός και πλέον θα πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος των προσπαθειών τους στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το τοπικό της προσεχούς Κυριακής με αντίπαλο τον Πυλαριακό!
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιο και Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Ζησιμάτος, Κοσμάτος, Κορσιάνος Π. (21’ λ.τ. Τρίφι), Βιτωράτος Κ., Καψογιώργης (70’ Σοφιανός), Καππάτος, Περιβολάρης, Βιτωράτος Δ., Μετάι (78’ Παπαδημάτος), Πολυχρονάτος.
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Σκαμαντζούρας, Λορετζάτος, Χρίστο, Ντουκάι Α., Λογκόνης, Ντουκάι Ντ., Κονόμη (54’ Κορσιάνος Α.), Πολλάτος Αλ. (75’ Κουμαριώτης), Μινέτος, Κούρτι (90+2’ Κοκκόσης), Tozaj (65’ λ.τ. Στεφανάτος).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου