Τετάρτη, Νοεμβρίου 20

Καταιγίδα στον Σταυρό τα Φωκάτα 8-3 τον Οδυσσέα και πρόκριση στους "8"


Καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο τα Φωκάτα, πέρασαν νικηφόρα από τον Σταυρό με μια άνετη νίκη και σκορ 3-8, από τον γηπεδούχο Οδυσσέα, σήμερα το πρωί, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου, του τοπικού κυπέλλου.
Μια νίκη, η οποία σε συνδυασμό της ήττας της Α.Ε.Κ. στα Τζαννάτα, λίγες ώρες αργότερα από τους Πρόννους, δίνει στην ομάδα της Λακήθρας το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στους «8» της διοργάνωσης.
Μάλιστα αφιερώθηκε στους πιστούς φίλους της ομάδας, που την ακολούθησαν και στην Ιθάκη!
Όσον αφορά τα του αγωνιστικού χώρου, το παιχνίδι, όπως μαρτυράει και το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ανοικτό και τα οκτώ τέρματα που σημειώθηκαν πρόσφεραν περισσότερο θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν. 
Οι φιλοξενούμενοι πολύ πιο παραγωγικοί, ήταν καλύτεροι είχαν την υπεροχή και έφτασαν στο τέλος σε μια άνετη επικράτηση, με μια αντεπίθεση στο δεύτερο 45λεπτο και από το 47’ που το σκορ ήταν ισόπαλο 3-3, ολοκλήρωσαν το 90λεπτο με 3-8 τελικό, ενώ είχαν και ένα δοκάρι σε σουτ του Δήμου στο 29’!
Οι γηπεδούχοι, άντεξαν μέχρι το 3-3, όπου το πάλεψαν, αλλά μετά από ένα λεπτό και την επιτυχία του 3-4 των Φωκάτων, κατέρρευσαν και δέχθηκαν συνολικά οκτώ τέρματα!
Η ομάδα του Σταυρού, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, τίθεται πλέον και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης πρόκρισης και το τελευταίο παιχνίδι της σειράς για την 5η αγωνιστική του ομίλου, θα είναι έτσι κι αλλιώς διαδικαστικού χαρακτήρα.
Τα γκολ
Ο χορός των τερμάτων θα ανοίξει πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 7’, όταν ο Δήμου θα «πατήσει» έξυπνα την μπάλα, στα όρια της περιοχής για τον Ε. Φωκά και τον τελευταίο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ, που θα στείλει την μπάλα, πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Περίχαρου για το 0-1 των φιλοξενούμενων.
Στο 28’ οι γηπεδούχοι, θα ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Ν. Προσαλέντη να κερδίζει την κόντρα στο διώξιμο του Χρ. Φωκά, η μπάλα να βρίσκει στα πόδια του έμπειρου μέσου του Οδυσσέα και να καταλήγει στα δίχτυα, ύστερα και από την κακή εκτίμηση της φάσης, από τον Καρλή.
Μάλιστα, μετά από 10’ θα κάνουν και την ανατροπή, αφού ο Π. Κουτσουβέλης θα κερδίσει το πέναλτι, από τον Καμπανό και ο ίδιος ο επιθετικός των γηπεδούχων, με εύστοχη εκτέλεση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καρλή, βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο σκορ 2-1.
Η αντίδραση από τους φιλοξενούμενους, μετά από 4' θα φέρει την ισοφάριση και το 2-2, με πλασέ του Περαματζή, στην παράλληλη πάσα του Δήμου από δεξιά.
Νέα ανατροπή για το 2-3 στο παιχνίδι, αυτή την φορά για τους φιλοξενούμενους στο 44’.
Ήταν ένα εντυπωσιακό γκολ, με μονοκόμματο σουτ του Δήμου στην καταπληκτική ενέργεια, από αριστερά και την σέντρα στην περιοχή του Π. Κουμαριώτη.
Αυτό είναι και το σκορ ημιχρόνου στον Σταυρό.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν σε 3-3, όταν ο Πατσαλιάς θα κερδίσει την μπάλα στα όρια της περιοχής, σε μια ασυνεννοησία Χρ. Φωκά – Ζαμπαύτη, θα κάνει το συρτό σουτ και θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καρλή.
Από το σημείο αυτό και μετά, τα Φωκάτα θα αφυπνιστούν, θα πετύχουν το προσπέρασμα και πάλι, στο επόμενο καθοριστικό για την εξέλιξη του αποτελέσματος λεπτό, με σκόρερ τον Τούρλα και κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Περίχαρου, μετά το κόρνερ από αριστερά του Ε. Φωκά για το 3-4.
Το 3-5 θα πετύχει στο 57’ ο Χρ. Φωκάς σε μια πανομοιότυπη φάση και τον ίδιο εκτελεστή στο κόρνερ Ε. Φωκά.
Στο 65’ ο Τριανταφυλλίδης θα κάνει την πάσα από αριστερά στην περιοχή στον Περαματζή και τον τελευταίο εύκολα, με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-6 των Φωκάτων και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Σειρά του Τούρλα στο 80’ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 3-7 στο παιχνίδι, με ένα πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο 89’ θα κλείσει το σκορ στο 3-8, πετυχαίνοντας παράλληλα το δικό του χατ τρικ στο παιχνίδι και δεύτερο, μέσα σε 4 ημέρες, μετά από αυτό στο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή, επί του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Συγκεκριμένα θα «κλέψει» την μπάλα, λίγο έξω από την περιοχή, θα προχωρήσει και με τεχνικό πλασέ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Περίχαρου και στα δίχτυα του.
Αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, και τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν αργότερα, όταν μαθαίνουν τα καλά νέα από τα Τζαννάτα, που όπως προαναφέραμε, τους φέρνουν στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου, αντίθετα με τους γηπεδούχους που απλά περιμένουν το τελευταίο διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι τους στον Δ’ όμιλο με την Α.Ε.Κ. στο Αργοστόλι, για να αποχαιρετήσουν και τυπικά τη διοργάνωση.
Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τις κες Δ. Ρηγοπούλου και Μ. Μάστορα.
Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Περίχαρος, Τσίρος, Λεκατσάς, Προσαλέντης Ν., Cela, Πατσαλιάς, Κουτσουβέλης Π., Ντύλια, Plepi (78’ Παΐζης), Μορφέσης (78’ Καραντζής Θ.), Καραντζής Ν..
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Καρλής, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Γασπαρής, Κουμαριώτης (76’ Τσιγαρίδας), Ζαμπαύτης, Φωκάς Ε., Τούρλας, Τριανταφυλλίδης, Δήμου (80’ Τσιαμπάος), Περαματζής (70’ Μπουγάς).
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου