Σάββατο, Νοεμβρίου 23

Ωραίο θέαμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και νίκη των πρωτοπόρων Διλινάτων 4-1 τον Πυλαριακό


Με το παιχνίδι των πρωτοπόρων και αήττητων Διλινάτων με αντίπαλο τον Πυλαριακό, άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Οι γηπεδούχοι θα πάρουν ακόμη μια νίκη, την 5η στη διοργάνωση με σκορ 4-1, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο και θα συνεχίσουν, μετά από 6 αγώνες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπως άλλωστε κάνουν από την έναρξη του πρωταθλήματος, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά στο +4 από τον δεύτερο Παλληξουριακό, αλλά όμως με δύο παιχνίδια περισσότερο.
Η ομάδα του Γ. Τόγια, ήταν πιο παραγωγική και καλύτερη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, και τελικά θα επικρατήσει, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.
Το θέαμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ήταν πολύ καλό και σε αυτό βοήθησαν και οι δύο ομάδες, αφού έπαιξαν ανοικτό, επιθετικό ποδόσφαιρο και πρόσφεραν θέαμα και 5 γκολ.
Σίγουρα, η νίκη της ομάδας του «μεγάλου χωριού» κρίνεται δίκαιη, όπως τελικά εξελίχθηκε η αναμέτρηση.
Ο Πυλαριακός, άρεσε για ένα ακόμη παιχνίδι, δεν φοβήθηκε τον πρωτοπόρο αντίπαλο του, δεν κλείστηκε και ήρθε στο Δ.Α.Κ. να παίξει ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να μάθει να παίρνει και αποτελέσματα στα επόμενα παιχνίδια του, αφού οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε.
Σίγουρα η ήττα αυτή είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν αλλάζει κάτι στην φιλοσοφία των «κυανέρυθρων» της Πυλάρου για τη συνέχεια.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν κοντά στο να προηγηθούν με το μακρινό πλασέ του Πεφάνη, μετά την σέντρα από δεξιά του Αλ. Τζωρτζάτου.
Ο Κλειτογιάννης στο 11’ θα δοκιμάσει ένα πολύ δυνατό σουτ 10 μέτρα κάτω από το κέντρο, ο Ντερβισάι δεν αιφνιδιάζεται, πέφτει στην δεξιά του γωνία και μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Σειρά του Φλαμιάτου στο 12΄για μια σπουδαία επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Αλ. Τζωρτζάτου.
Ο Βουκελάτος στο 15΄δεν πιάνει καλά το γυριστό μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Διον. Τζωρτζάτου και η μπάλα αποκρούεται εύκολα από τον Φλαμιάτο.
Στο 17’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα κάνει ένα μακρινό, συρτό σουτ για να πέσει στην δεξιά του γωνία ο Φλαμιάτος και να διώξει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτελείται από τον Πεφάνη με πάσα στον Διον. Τζωρτζάτο που θα κάνει το φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Θ. Νικολοβιένη και ο διαιτητής κ. Καραΐσκος δίνει το πέναλτι.
Εκτελεί ο Χρ. Τζωρτζάτος που είναι εύστοχος για το 1-0 και το προβάδισμα στο παιχνίδι.
Στο 21΄θα έχουμε και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του «μεγάλου χωριού» ύστερα από από την ευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια και αριστερά του Διον. Τζωρτζάτου, όπου παρά την προσπάθεια του Φλαμιάτου η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 2-0.
Ο Ντεντλάλα από καλή θέση στο 32’ θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, έπειτα την σέντρα του Πεφάνη από δεξιά, αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Ο Θ. Νικολοβιένης στο 35΄από αριστερά εκτελεί το κόρνερ, θα υπάρξει μια αμυντική αδράνεια και τον Κλειτογιάννη να μην προλαβαίνει να βρει μπάλα στην κεφαλιά που προσπαθεί να πιάσει.
Σημαντική ευκαιρία για τον Πυλαριακό στο 37’ με τον Γιαννάτο να βγαίνει στην κόντρα από αριστερά και να πασάρει συρτά στην περιοχή για τον Θ. Νικολοβιένη. Ο τελευταίος θα προλάβει την έξοδο του Ντερβισάι, όμως το πλασέ του στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 40’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα βρει κάθετα και δεξιά στην περιοχή τον Βουκελάτο, που θα κάνει  το σουτ με το δεξί και θα στείλει την μπάλα στη αριστερή γωνία του Φλαμιάτου, παρά την προσπάθεια απομάκρυνσης της από τον Π. Σταμούλη για το 3-0.
Με την ολοκλήρωση των 45’ οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 3-1 και θα μειώσουν το σκορ.
Ο Κλειτογιάννης εκτελεί από δεξιά το φάουλ στην περιοχή, εκεί ο Rexha θα εκμεταλλευθεί την αμυντική σύγχυση και με ένα καταπληκτικό γυριστό θα νικήσει το Ντερβισάι που απογειώθηκε στο αριστερό του «Γ», χωρίς ωστόσο να μπορέσει να σώσει την εστία του και έτσι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα.
Αυτό το 3-1 υπέρ της ομάδας του Γ. Τόγια θα είναι και αποτέλεσμα ημιχρόνου. 
Στο δεύτερο, που ήταν αρκετά ισορροπημένο, και συγκεκριμένα στο 59’ ο νεαρός Αλ. Τζωρτζάτος, από τα όρια της περιοχής, θα κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Φλαμιάτου.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 65’ θα σταθεί άτυχος, αφού το νέο σουτ που επιχειρεί, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια θα σκάσει στο χόρτο λίγο πριν την γραμμή και τελικά στην εξέλιξη της φάσης, θα σφυριχθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Φλαμιάτο.
Σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 73’ να μειώσουν περισσότερο το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον Γιαννάτο απέναντι από τον Ντερβισάι να πλασάρει και να σώνει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Θ. Νικολοβιένη.
Νέο δοκάρι, το δεύτερο στο παιχνίδι για τα Διλινάτα στο 77’ στο συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Πεφάνη, με την μπάλα να βρίσκει στη ρίζα της δεξιάς δοκού και να καταλήγει στη συνέχεια άουτ.
Όμως οι γηπεδούχοι στο 78’ θα σταθούν πιο τυχεροί και θα πετύχουν το 4-1 που ουσιαστικά δίνει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλύτερο, από αυτό το 4-1.
Ο Γερ. Τζωρτζάτος, μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, από δεξιά θα μπει στη περιοχή και θα πασάρει στον Βουκελάτο, με τον τελευταίο να πιάνει ένα όμορφο γυριστό, περίπου από το σημείο του πέναλτι και να στέλνει την μπάλα για 4η φορά στα δίχτυα του Φλαμιάτου, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Μέχρι την ολοκλήρωση των 90’+ δεν θα έχουμε κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι και τα Διλινάτα θα πάρουν μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να παραμείνουν μόνα στην κορυφή, παράλληλα με την διατήρηση του αήττητου.
Ο Πυλαριακός ίσως άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το 1-4, αφού ήταν πολύ ανταγωνιστικός και δεν φοβήθηκε το παιχνίδι, ενώ κάποια από τα τέρματα που δέχθηκε θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Ε. Μπακάκη.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Γεωργόπουλος (88’ Pula),  Τζωρτζάτος Χρ. (84’ Νεστερένκο Ι.), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Διον., Πεφάνης, Τζωρτζάτος Γ.,  Βουκελάτος (80’ Σπαθής), Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Αλ., Ντεντλάλα (77’ Κοσμάτος).
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Τουλάτος (78’ Καψιώχας), Κλειτογιάννης, Δημητρίου (83’ Αλυσανδράτος Σπ.), Καβαλλιεράτος (57’ Αλυσανδράτος Μ.), Rexha, Νικολοβιένης Θ., Γιαννάτος, Σταμούλης, Ποταμιάνος, Saliaj (63’ Μιχαλάτος).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου