Κυριακή, Νοεμβρίου 24

Με ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο Εύγερος - Σάμη 2-1


Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σημερινής 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, η Εύγερος με ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο θα πάρει μια σημαντική νίκη, με σκορ 2-1 απέναντι στην Σάμη.
Στα Φαρακλάτα, είχαμε ένα μοιρασμένο και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον αέρα και το εκνευριστικό ψιλόβροχο που έπεφτε, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, να μην είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλές στιγμές, ενώ στην επανάληψη και κυρίως 30’ πριν το τέλος τα είδαμε όλα, διαμαρτυρίες, κίτρινες κάρτες, τρία γκολ, αλλά και μια περίπου 5λεπτη διακοπή.
Στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες, από πλευράς Σάμης, για φάουλ στον τερματοφύλακα Κ. Μωραΐτη, από τον σκόρερ με αποτέλεσμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα να έχουμε αυτή την διακοπή.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, είναι για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 8’ με τον Κανάκη να κερδίζει την μπάλα στην ασυνεννοησία των αμυντικών της Σάμης, να μπαίνει στην περιοχή και απέναντι από τον Κ. Μωραΐτη, να κάνει το πλασέ και να στέλνει την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Η επόμενη φάση του πρώτου 45λεπτου θα αργήσει να έρθει και έτσι στο 44’ ένα μακρινό σουτ του Καππάτου, θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του Καλαφάτη.
Αυτές θα είναι όλες κι όλες οι καλές στιγμές στο πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι θα έχει καλύτερο ρυθμό περισσότερες φάσεις και πολύ μεγάλη αγωνία μέχρι το τέλος.
Παραλίγο στο 53’ ο Κ. Μωραΐτης να γίνει η αιτία από το λάθος του μέσα στην περιοχή, να δεχθεί η ομάδα του το 1-0, όταν ο Κανάκης θα του κλέψει την μπάλα και θα προσπαθήσει να τον πλασάρει, όμως τα γρήγορα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα της Σάμης, θα είναι η αιτία να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους γηπεδούχους, διορθώνοντας παράλληλα το λάθος του.
Στο 58’ σε ένα επικίνδυνα εκτελεσμένο κόρνερ από δεξιά του Καψογιώργη, η μπάλα θα πάρει επικίνδυνη τροχιά, λόγω του ανέμου, όμως ο έμπειρος Καλαφάτης δεν αιφνιδιάζεται και διώχνει σε νέο κόρνερ.
Και στο 68’ οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν το προβάδισμα με τον Περιβολάρη να φεύγει στην κόντρα από δεξιά, να μπαίνει στην περιοχή και να πασάρει παράλληλα στον Κορσιάνο, με τον τελευταίο με γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή να πετυχαίνει το 0-1 για την Σάμη.
Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου να «κλειδώσει» μια μεγάλη νίκη, όμως ο ξεχασμένος από την άμυνα των γηπεδούχων Σοφιανός, δεν κάνει καλό κοντρόλ και πιεζόμενος, το πλασέ του είναι κακό και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 80’ ο Ψάλτης εκτελεί το φάουλ από το κέντρο, με ένα γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή, που θα βρει ανέτοιμη την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Ν. Παπαναστασάτος ανενόχλητος με γυριστή κεφαλιά θα πετύχει την ισοφάριση και το 1-1.
Δύο λεπτά αργότερα θα έχουμε την φάση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους και θα γίνει αιτία προσωρινής διακοπής στο παιχνίδι.
Ο Χρ. Παππάς με μια καταπληκτική κούρσα από δεξιά θα μπει στην περιοχή από πλάγια και θα δώσει την μπάλα στο σημείο περίπου του πέναλτι και δεξιά για τον Αλ. Παπαναστασάτο, που θα βάλει δυναμικά το σώμα του μπροστά από τον τερματοφύλακα Κ. Μωραΐτη, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ευγέρου στη συνέχεια θα κάνει το γυριστό σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο της Σάμης για φάουλ στον τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια προσωρινή διακοπή ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και το γκολ να κατακυρώνεται στη συνέχεια, αφού συνεχίστηκε με σέντρα από τους φιλοξενούμενους.
Στο 85’ ο Βαγγελάτος, αλλάζοντας μπάλα από αριστερά στα δεξιά, θα βρει στην περιοχή τον Α. Παπαναστασάτο, όμως το σουτ του νεαρού, από καλή θέση θα φύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
Ο Ηλ. Κοσμάτος στο 90’ εκτελεί το φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο τείχος.
Τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσουν το παιχνίδι θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 90+4’ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή, αφού το σουτ που πραγματοποιεί μέσα από την περιοχή και δεξιά θα φύγει εκτός εστίας, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καλαφάτη άουτ.
Αυτό το 2-1 θα είναι το τελικό στο παιχνίδι και την Εύγερο να παίρνει μια ακόμη νίκη και να πλασάρεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Η Σάμη πλέον μετράει 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον ο κίνδυνος θα είναι μεγάλος στη συνέχεια.
Διαιτητής ο Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Α. Καραΐσκο και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καλαφάτης, Παπαναστασάτος Χ., Λάσκαρης, Ψάλτης, Παπαναστασάτος Ν., Καραντινός (75’ Παπαναστασάτος Αλ., Κωτατής (55’ Papa), Βαγγελάτος, Κανάκης (61’ Παππάς Χρ.), Βοροκλινιώτης, Σταματέλος (70’ Θεοδωρόπουλος).
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης, Παπαδημάτος (66’ Πολυχρονάτος), Ζησιμάτος (83’ Βιτωράτος Κ.), Τρίφι (61’ Κορσιάνος), Μωραΐτης Ν., Καψογιώργης, Καππάτος, Σοφιανός (78’ Μετάι), Περιβολάρης, Βιτωράτος Δ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
                                                         του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου