Δευτέρα, Ιουλίου 9

Δ.Τ. Κ.Ο.Α.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4 Ενωσιακό Πρωτάθλημα Jun
   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4 Ενωσιακό Πρωτάθλημα Juniors της ΣΤ’ Ένωσης Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Κεφαλληνιακού Ομίλου Αντισφαίρισης και της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Ελλάδος στις Δημοτικές εγκαταστάσεις αντισφαίρισης στο Αργοστόλι. Η διοργάνωση διεξήχθη παρουσία του Προέδρου της ΣΤ’ Ένωσης, κ. Λούκα Λουκάτου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ζακύνθου κ. Άρη Λαδικό. Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές ήταν μειωμένες από την Δυτική Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης σε μια διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό για τον Κ.Ο.Α. και την Ελληνική Ομοσπονδία. Συνολικά έλαβαν μέρος 50 αθλητές και αθλήτριες από τους παρακάτω Ομίλους, από την Αχαΐα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Κορινθία, την Αργολίδα και την Ζάκυνθο που είχε και τους περισσότερους αθλητές.

   Επιτυχία πέτυχε ο Όμιλος μας στην κατηγορία των 10 ετων με τους Τουλάτου Φιορένια και Καμπανό Ευθύμη να κατακτούν την πρώτη θέση. Στην κατηγορία των 12 πρώτη βγήκε η αθλήτρια από τον Όμιλο Ζακύνθου Καμπιώτη Αθηνά ενώ στην ίδια κατηγορία η αθλήτρια μας Τουλάτου Φιορένια έφτασε μέχρι την «τετράδα». Στην κατηγορία των 12 στα αγόρια την πρωτιά έλαβε ο Τσίκοβ Αλέξανδρος από τον Ζακυνθινό Όμιλο ενώ στα ημιτελικά «μπήκε» ο αθλητής Μπαζίγος Σπύρος από τον Κ.Ο.Α. Στις κατηγορίες των 16 στα κορίτσια την πρώτη θέση έλαβε η Αναστασοπούλου Δανάη ενώ στις τέταρτες θέσεις είχαμε τις αθλήτριες από τον Κεφαλληνιακό όμιλο Τζαννάτου Ελένη και Παπαναστασατού Ελένη. Τέλος στα αγόρια 16 πρώτος βγήκε ο Νταντίνης Άγγελος.
Ο κ. Λουκάς Λουκάτος, Πρόεδρος της ΣΤ΄Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου δήλωσε: «Για άλλη μια φορά ο Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης ανέλαβε την διοργάνωση Ενωσιακού Τουρνουά Juniors σε όλες τις κατηγορίες αθλητών και αθλητριών και απέδειξε ότι όταν υπάρχει διάθεση για προσφορά στο άθλημα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία γενικότερα και ως τένις ειδικότερα μπορούν να αμβλυνθούν. Υπήρξε μια πολύ καλή διοργάνωση αυτό το διήμερο στις εγκαταστάσεις του Κ.Ο.Α και η φιλοξενία των διοικούντων ήταν εξαιρετική. Δράττομαι της ευκαιρίας να θέσω για άλλη μια φορά το θέμα της χρήσης των γηπέδων εκ μέρος της δημοτικής αρχής. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η εκμάθηση του τένις και η άθληση γενικώς των μικρών παιδιών του Αργοστολιού πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος και να ακολουθεί ως δεύτερος η άθληση των ενηλίκων δημοτών. Για αυτό πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση ως προς την χρήση των γηπέδων από τον Κεφαλληνιακό Ο.Α (που υπηρετεί το πρώτο στόχο), και τους δημότες του Αργοστολίου. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική αρχή θα δει το θέμα και θα δώσει την σωστή λύση.»
Ο κ. Άκης Λαδικός Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ζακύνθου: «Έρχομαι για πρώτη φορά στους συγκεκριμένους αγώνες. Μιλάμε για μια πολύ καλή διοργάνωση στην οποία βασικός άξονας είναι η συμμετοχή των παιδιών άσχετα από την νίκη, η κοινωνικοποίηση τους και ο σεβασμός των αντιπάλων τους, αξίες δηλαδή που αποτελούν ταυτοχρόνως την χαρά του αθλητισμού. Αναμφισβήτητα τέτοιες διοργανώσεις φέρνουν πιο κοντά τους αυριανούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς εκτός των άλλων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και εικόνες. Χαίρομαι που μέσα από τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις αναπτύσσεται η επικοινωνία των τοπικών κοινωνιών εξάλλου Ζάκυνθος και Κεφαλονιά έχουμε κοινά στοιχεία να αναδείξουμε με σημαντικότερο όλων την ιστορική διαδρομή το κινήματος του ριζοσπαστισμού. Ο Δήμος Ζακυνθινών πρόσφατα παραχώρησε τα 3 δημοτικά γήπεδα τένις που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της πόλης στο σωματείο Ζ.Α.Ο.Α για χρήση. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μόνο θετικό είναι καθώς το σωματείο αυτή την στιγμή απασχολεί 150 παιδιά από 5 έως 15 ετών, πράγμα πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία. Τέλος θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εμπνευστές αυτού του τουρνουά που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας για μια ακόμη φορά την συγκεκριμένη διοργάνωση.»
Οι υπεύθυνοι του Κεφαλληνιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, όσο και οι φιλοξενούμενες ομάδες, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο στον οργανωτικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα, με τους νεαρούς αθλητές και τις νεαρές αθλήτριες να προσφέρουν πολύ καλό θέαμα στις δύο ημέρες του Τουρνουά. . Ο Όμιλος έλαβε συγχαρητήρια, γι’ άλλη μια φορά, για την άψογη οργάνωση, σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία των Συλλόγων από την Πελοπόννησο και τη γειτονική Ζάκυνθο, με το ραντεβού όλων ν’ ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, στις εγκαταστάσεις του Αργοστολίου.
Ο Κ.Ο.Α. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την εταιρεία IONIAN FERRIES και Stritzis Lines για τα εκπτωτικά εισιτήρια. Επίσης ο Όμιλος ευχαριστεί τον προπονητή και επιδιαιτητή των αγώνων, κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, τους προπονητές κ. Γεράσιμο Κόμητα και κ. Βύρωνα Αντωνάτο, και την Κ.ΕΔ.Υ.Κ.Ε , για την παραχώρηση των γηπέδων. Τέλος ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές και γονείς για την συμμετοχή των πρώτων και παρουσία των δεύτερων στους αγώνες.
ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου