Δευτέρα, Ιουλίου 16

EURO U-19 2012: 2η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ!!!

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

UEFA EURO U-19 2012: Ισπανία-Ελλάδα 1-0

   Την ήττα με σκορ 0-1 γνώρισε η Εθνική Νέων από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, ο οποίος διεξήχθη στο γήπεδο «Λιλεκούλα» στο Ταλίν της Εσθονίας. 
   Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δεν κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, οι οποίοι επίσης απέδωσαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και κατόρθωσαν δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με τον κορυφαίο παίκτη του ματς, τον Ροντρίγκες, να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη φορά.

   Στο πρώτο ημίχρονο το χορό των ευκαιριών άνοιξαν οι Ισπανοί. Ήταν το 6ο λεπτό όταν από κόρνερ του Ντεουλοθέου και ασθενή απόκρουση της ελληνικής άμυνας η μπάλα έφτασε στον Αλκάθερ, το σουτ του οποίου έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σταφυλίδης. Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Διούδη με θαυμάσια εκτίναξη στην αριστερή του γωνία να αποκρούσει σε κόρνερ δύσκολο συρτό σουτ του Ροντρίγκες. Η Εθνική Νέων ήταν αυτή που απείλησε στη συνέχεια δύο φορές. Την πρώτη με τον Κατίδη στο 33ο λεπτό, όταν ο Γιαννιώτας έκανε εκπλητική ενέργεια από αριστερά και σέντρα ακριβείας, αλλά η κεφαλιά του αρχηγού έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αριθαμπαλάγα. Τρία λεπτά αργότερα πάλι από ατομική ενέργεια του Γιαννιώτα και ωραία σέντρα ο Διαμαντάκος αμαρκάριστος δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια σημαντική στιγμή για τους Ισπανούς. Στο 44’ πάλι ο Ροντρίγκες με συρτό δυνατό σουτ επιχείρησε να νικήσει τον Διούδη, ο οποίος με νέα εκπληκτική εκτίναξη στη δεξιά του γωνία έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
   Στο δεύτερο ημίχρονο αν και ξεκινήσαμε καλά, οι Ισπανοί ήταν αυτοί που απείλησαν και πρώτοι. Στο 56ολεπτό ο Καμπάνια βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την ελληνική περιοχή και έπιασε σουτ-φωτοβολίδα, αλλά ο Διούδης οριζοντιώθηκε και βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλά του, στέλνοντάς τη να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Έλληνας πορτιέρο ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη μεγάλη διπλή φάση για τους Ισπανούς. Ο Ροντρίγκες βρέθηκε μέσα στην ελληνική περιοχή αμαρκάριστος, έπιασε δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Διούδης σε ετοιμότητα έδιωξε με το πόδι και στη συνέχεια με απίστευτα αντανακλαστικά πρόλαβε να εκτιναχθεί και στη αριστερή του γωνία αποκρούοντας το πλασέ του Αλκάθερ. Τελικά ο Έλληνας τερματοφύλακας νικήθηκε στο 80ο λεπτό. Ο Ντεουλοθέου έκανε θαυμάσια ατομική ενέργεια και έδωσε τρομερή ασίστ στον Ροντρίγκες, ο οποίος με τέλειο πλασέ έστειλε η μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη.
Διαιτητής ήταν ο Ντάνι Ντέσμοντ Μακελί (Ολλανδία), ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Κατίδη, Ροντρίγκες, Αριθαμπαλάγα.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ζουλέν Λοπετέγι): 1.Αριθαμπαλάγα- 3.Γριμάλδο, 4.Ραμάλιο, 5.Οσέδε, 6.Καμπάνια, 8.Σούσο (71’ Σουάρες), 9.Αλκάθερ, 10.Ροντρίγκες (90’ Μπερνάτ), 12.Τζόνι, 16.Τόρες, 17.Ντεουλοθέου (83’ Χουάνμι).
Αναπληρωματικοί: 13.Ορτόλα- 7.Χουάνμι, 11.Μπερνάτ, 14.Ινσούα, 18.Σουάρες, 19.Ρουΐς, 20.Νόνο.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): 12.Διούδης- 2.Μαρινάκης, 3.Σταφυλίδης, 4.Μπουγαΐδης, 15.Κουρμπέλης, 6.Μπάλλας, 8.Φουρλάνος (84’ Μπακασέτας), 10.Κατίδης (89’ Μπουχαλάκης), 7.Μαυρίας, 11.Γιαννιώτας, 9.Διαμαντάκος (67’ Λυκογιάννης).
Αναπληρωματικοί: 19.Τσιντώτας- 5.Τριανταφυλλόπουλος, 13.Ρουγκάλας, 14.Λυκογιάννης, 17.Μπακασέτας, 18.Μπουχαλάκης.
Δηλώσεις:

Σοφοκλής Πιλάβιος: Για εμάς είναι νικητές



       Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, που παρακολούθησε τον τελικό του UEFA EURO U-19 2012, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Νέων στο Ταλίν:
    «Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τα παδιά της. Η θαυμάσια πορεία τους και η συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2012 ήταν απόρροια της πίστης όλων στην ΕΠΟ για τις ικανότητές τους. Για εμάς είναι νικητές και το μέλλον τους ανήκει».
    SUPERLEAGUE:
    «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Νέων, το τεχνικό επιτελείο και όλους όσοι αγκάλιασαν την ομάδα, για τον αγώνα που έδωσαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κάτω των 19 Ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν και έμαθαν ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής των ομάδων της Super League. Σε μια περίοδο κρίσης, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας μας κάτω των 19 Ετών, έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες».
    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
    «Η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας Νέων U-19 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Οι νεαροί Έλληνες διεθνείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στον αποψινό τελικό κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους διεθνείς μας και τους προπονητές τους, για την πραγματικά εξαιρετική τους πορεία σε αυτή τη διοργάνωση και να ευχηθώ ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου