Πέμπτη, Ιουλίου 12

EURO 2012 U-19: ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΘΝΙΚΗ U-19


ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΙ..... ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΠΑ
"ΚΑΝΕΙΣ" ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Με τόση ψυχή πώς να χάσεις; Οι Νέοι στον τελικό!

   Η Εθνική Νέων πήρε μια επική πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊύ Πρωταθλήματος 2012, καθώς νίκησε στην παράταση 2-1 την Αγγλία. Με δέκα παίκτες από το 45΄ λόγω της άδικης αποβολής του Καπίνο, οι Έλληνες διεθνείς άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων και χάρη στο γκολ του Λυκογιάννη στο 108΄ έγραψαν άλλη μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
     Χίλια μπράβο στην ομάδα του Κώστα Τσάνα που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης (15/7) το νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην κάτοχο του τροπαίου Ισπανία και τη Γαλλία.

Η εικόνα του ματς
     Οι Άγγλοι προσπάθησαν με την έναρξη του αγώνα να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς, πάντως, να δημιουργούν επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Καπίνο. Αντιθέτως, μετά το δεκάλεπτο οι ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Λυκογιάννη (15΄) και τα σουτ των Κατίδη (32΄), Μπάλλα (35΄), Γιαννιώτα (37΄). Η Εθνική κατάφερε, τελικά, να ανοίξει το σκορ στο 38΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Μπουγαΐδη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σταφυλίδη. Οι Άγγλοι προσπάθησαν γρήγορα να απαντήσουν, όμως ο Καπίνο πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις στο σουτ του Μπεραΐνο στο 39΄ και στην κοντινή κεφαλιά του Θορπ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 45΄ έγινε η φάση που οδήγησε στην αποβολή (άδικη) του Έλληνα τερματοφύλακα: Ο Αφόμπε βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ο τελευταίος βρήκε καθαρά με το χέρι του τη μπάλα, όμως ο Δανός διαιτητής, Κεν Χάνσεν, υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον νεαρό παίκτη. Την ευκαιρία για την ισοφάριση απώλεσε ο Χαλ στο 45΄+4, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωκράτη Διούδη.
     Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αγγλία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να εκμεταλλευθεί γρήγορα το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Ωστόσο, η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε από την Εθνική μας στο 55΄, όταν ο Τζόνστον έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη.      Οι Άγγλοι, ικανοί στο ψηλό παιχνίδι, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 56΄ με την κεφαλιά του Αφόμπε από το ύψος της μικρής περιοχής. Έφτασαν, μάλιστα,  πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 70΄, όταν ο Μπεραΐνο με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη.     Ο Έλληνας πορτιέρο πραγματοποίησε άλλες δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο 80ο και στο 82ο λεπτό, στα σουτ των Μπάρκλεΐ και Ρέντμοντ, αντίστοιχα. Την τελευταία καλή στιγμή της κανονικής διάρκειας του αγώνα την είχε η ελληνική ομάδα στο 89΄ με το σουτ του Κατίδη από καλή θέση (μπλόκαρε ο Τζόνστον).
     Η εικόνα του ματς, όπως ήταν φυσικό, δεν άλλαξε στην παράταση. Οι Άγγλοι βρίσκονταν συνέχεια στην επίθεση, όμως η αμυντική συμπεριφορά της ελληνικής ομάδας ήταν υποδειγματική. Τελικά, στο 108΄ ο Λυκογιάννης, που εκμεταλλεύθηκε λάθος την αντίπαλης άμυνας, έδωσε με ψηλοκρεμαστό πλασέ την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.
Ο Κεν Χάνσεν παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Θορπ, Γκάρμπατ, Ρόμπινσον, Θορν, Κατίδη, Σταφυλίδη, Μπουγαΐδη, Γιαννιώτα.
ΑΓΓΛΙΑ: Τζόνστον, Ντάιερ (57΄ Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπα, Μπεραΐνο (76΄ Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (91΄ Θορν)
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71΄ Μπουχαλάκης), Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45΄+3 Διούδης), Κατίδης (104΄ Μπακασέτας), Γιαννιώτας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Πιλάβιος: «Η Ελλάδα νιώθει περήφανη για τα παιδιά της»

    < ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την πρόκριση της Εθνικής Νέων στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012: «Σήμερα όλη η Ελλάδα νιώθει περήφανη για τα παιδιά της. Τα παιδιά που έδειξαν πως ξέρουν να αγωνίζονται, να τα δίνουν όλα, να κερδίζουν.
    Η σπουδαία αυτή νίκη και πρόκριση στο τελικό της Εθνικής Ομάδας Νέων, δίνει ένα πολύ θετικό  και αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δικαιώνοντας απόλυτα τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις της ΕΠΟ στον τομέα των υποδομών.
    Είναι όμως κι ένα ευρύτερο μήνυμα. Οι νέοι της Ελλάδας δε συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από αυτό που πραγματικά αξίζουν». 

    Τσάνας: «Πανάξια πρόκριση»

      < ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
      Πανάξια χαρακτήρισε την πρόκριση της Ελλάδας στον μεγάλο τελικό του EURO U-19 2012 o ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας. Ο κ. Τσάνας δεν παρέλειψε να μιλήσει με θερμά λόγια για τους νεαρούς διεθνείς παίκτες.
      «Ήταν μια πανάξια πρόκριση γιατί παίξαμε με δέκα παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Υπήρχε θέληση, πάθος, ψυχή και οι παίκτες έβαλαν την ομάδα πάνω και από τον εαυτό τους και έδωσαν ό,τι είχαν. Νιώθω καταπληκτικά. Ήταν μια νίκη που την ήθελα και την πίστευα. Τώρα, θα φροντίσουμε να ξεκουραστούμε και να ανασυγκροτηθούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον τελικό».
      «Δώσαμε την ψυχή μας»

        < ΕΠΙΣΤΡΟ
        Μετά τη λήξη του νικητήριου αγώνα με την Αγγλία που χάρισε στην Εθνική Νέων την πρόκριση στα τελικά του EURO 2012, οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης έκαναν δηλώσεις στο epo.gr.
        Μπουγαϊδης: «Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Αυτό το ματς ήταν η υπέρβαση του τουρνουά. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ένοιωθα την καρδιά των συμπαικτών μου να χτυπά μέσα μου. Γι΄ αυτό νικήσαμε, γιατί όλοι νοιώθαμε και θέλαμε το ίδιο. Γιατί είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια».
        Λυκογιάννης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί παίξαμε με παίκτη λιγότερο για 75 ολόκληρα λεπτά. Όμως, πιστεύαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε και δε φοβηθήκαμε. Σήμερα δώσαμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Είμαι πανευτυχής που σκόραρα και καταφέραμε να πάμε στον τελικό».
        Διούδης: «Αισθάνομαι τεράστια χαρά και περηφάνια. Στη φάση του πέναλτι, απλώς προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα  μου. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Δε σταματήσαμε να κυνηγάμε τη νίκη ούτε για ένα λεπτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλα τα μέλη της αποστολής, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι σα γροθιά».
        ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ
             Το sportsthea συγχαίρει την Ε.Π.Ο., το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος U-19 για την πρόκριση της ομάδας μας στον τελικό της διοργάνωσης και εύχεται ολόψυχα νίκη και "κούπα" στον τελικό. Για άλλη μια φορά το Ελληνικό ποδόσφαιρο μας έκανε υπερήφανους!!!!!!
             Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και το επίσημο site της Ομοσπονδίας για την βοήθεια του καθώς και όλο το team του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το δώρο που έκαναν στο blog μας το οποίο θα αναρτήσουμε μετά τον τελικό. Έτσι για γούρι!!!

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου