Δευτέρα, Ιουλίου 9

EURO U19: ΣΤΟΥΣ "4" Η ΕΛΛΑΔΑ



Η Εθνική Νέων στους «4» της Ευρώπης!

   Πρόκειται για μια χαρισματική φουρνιά παικτών, για νεαρά παιδιά με ταλέντο και ψυχή. Αυτή η Εθνική Νέων επάξια βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία για να προκριθεί στα ημιτελικά και τα κατάφερε καθώς επικράτησε 3-2. Μπράβο σας παλικάρια!
   Στα ημιτελικά (12/7), η Εθνική θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γαλλία ή την Αγγλία (παίζουν μεταξύ τους αργά το απόγευμα).

   Η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, ασκώντας μεγάλη πίεση στους αντιπάλους. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18΄ με υπέροχο σουτ του Γιαννιώτα, όμως στο επόμενο λεπτό οι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις Πορτογάλοι απάντησαν με το πλασέ του Αντρέ Γκόμες. Η αποβολή στο 37΄ του Μάρτινς με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα, έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά των Ελλήνων παικτών. Η Εθνική εκμεταλλεύθηκε γρήγορα το αριθμητικό πλεονέκτημα, παίρνοντας  στο 42΄ εκ νέου το προβάδισμα με το πλασέ του Κατίδη, ύστερα από σέντρα του Μαυρία.
   Στο δεύτερο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε με τον ίδιο έντονο ρυθμό. Ο Διαμαντάκος στο 63΄ έστειλε με σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βελόσο, για να σημειωθεί το τρίτο ελληνικό τέρμα έξι λεπτά αργότερα και πάλι από τον Γιώργο Κατίδη, αυτή τη φορά με κεφαλιά (τη σέντρα ο Γιαννιώτας). Η Εθνική έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες στο 76΄ λόγω αποβολής του Χάρη Μαυρία με δεύτερη κίτρινη κάρτα (χάνει τον ημιτελικό), όμως αυτό δεν επηρέασε την εικόνα του ματς. Απλά, οι Ίβηρες μείωσαν το σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπετίνιο.
   Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλέν Μπιερί (Ελβετία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Πέδρο Αλμέιδα, Ζοάο Μάριο, Αντρέ Γκόμες, Μπάλλα, Μαυρία, Διαμαντάκο, Κατίδη.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βελόσο, Πέδρο Αλμέιδα (67΄ Κάνσελο), Τιάγκο Φερέιρα, Τιάγκο Ιλόρι, Μάρτινς, Αγκοστίνιο Κα, Μπρούμα, Ζοάο Μάριο (86΄ Το-Ζε), Ρικάρντο Εσγκάιο, Καβαλέιρο (82΄ Μπετίνιο), Αντρέ Γκόμες
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης (85΄ Ρουγκάλας), Μπάλλας (63΄ Μπουχαλάκης), Φουρλάνος, Μαυρίας, Διαμαντάκος, Κατίδης (73΄ Μπακασέτας), Γιαννιώτας.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες)
1. Ισπανία 7-4 7
2. Ελλάδα 8-5 6
3. Πορτογαλία 8-6 4
4. Εσθονία 1-9 0

Δηλώσεις:
Τσάνας: «Ευτυχισμένος που προπονώ αυτούς τους παίκτες»
Την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Εθνικής Νέων στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με θερμά λόγια για τους νεαρούς διεθνείς.
Αναλυτικά: «Όταν έχεις τέτοιους παίκτες στη διάθεσή σου, δεν μπορεί παρά να νιώθεις ευτυχισμένος. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την επιτυχία. Με την είσοδο στην κορυφαία τετράδα πετύχαμε και το δεύτερό μας στόχο. Στο σημερινό αγώνα ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκειά του, δεν χάσαμε σε κανένα σημείο τον έλεγχο και δίκαια προκριθήκαμε στην ημιτελική φάση. Πλέον, ένα μόλις ματς μας χωρίζει από τον τελικό, όμως οφείλουμε από τώρα να σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα της Πέμπτης. Να είναι βέβαιοι όλοι ότι θα δώσουμε τα πάντα για να παίξουμε στον τελικό της διοργάνωσης».

Δηλώσεις Γεωργόπουλου-Κατίδη

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος, συνεργάτης του κ. Τσάνα και ο σκόρερ δύο τερμάτων απέναντι στους Πορτογάλους, Γιώργος Κατίδης μίλησαν στο epo.gr για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Νέων.

Γεωργόπουλος: «Τα γεγονότα ξεπερνούν τα λόγια. Τα παιδιά μάς έκαναν υπερήφανους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να σημειώσω το σπουδαίο έργο από πλευράς της ΕΠΟ, όμως και οι σύλλογοι οφείλουν να πιστέψουν στα παιδιά και να τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες. Είμαστε πανευτυχείς».

Κατίδης: «Είμαι, όπως όλοι στην ομάδα, χαρούμενος. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Το διαφορετικό στοιχείο σε  σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι ότι τώρα, στον αγώνα με τους Πορτογάλους, το πιστέψαμε περισσότερο. Αυτό που προέχει από δω και πέρα είναι η σκληρή δουλειά, η κατάλληλη προετοιμασία για τον ημιτελικό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, μας περιμένει άλλη μια μάχη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου