Κυριακή, Ιουλίου 15

EURO 2012: ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΟΙ U-19

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική Νέων

   Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 21:30 στο Lilleküla Stadium του Ταλίν. Οι νεαροί διεθνείς με ανεβασμένη ψυχολογία από τον «άθλο» τους εναντίον των Άγγλων και χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών θα τεθούν αντιμέτωποι με την κάτοχο του τροπαίου.Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στέφανο Καπίνο εξαιτίας της άδικης αποβολής του στον ημιτελικό. Αντιθέτως, επανέρχεται ο Χάρης Μαυρίας που δεν ήταν στην ελληνική αποστολή στο ματς με την Αγγλία λόγω καρτών. Όμως, λόγω της συμμετοχής του τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσιντώτα, εκτός αποστολής θα τεθεί ο Βασίλης Μπούζας. Διαιτητής του τελικού ορίστηκε από την UEFA ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι (ήταν διαιτητής στον αγώνα Εσθονία-Ελλάδα 1-4).Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στην φάση των ομίλων, με τους «φούριας ρόχας» να επικρατούν 2-1 χάρη στα γκολ των Χεσέ Ροντρίγκες (30΄) και Οσέντε (40΄) σε ένα καλό γι΄ αυτούς πρώτο μέρος. Η ελληνική ομάδα μείωσε με τον Δημήτρη Διαμαντάκο στο 66΄, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει παρά τη σαφή υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο.

Η «μάχη» των αριθμών

   Τα στατιστικά στοιχεία των φιναλίστ δείχνουν ισοπαλία! Υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε επίθεση (από 10 γκολ) και τελικές προσπάθειες εντός εστίας (από 26). Οι Ισπανοί υπερέχουν στις τελικές εκτός εστίας, ενώ η ελληνική ομάδα έχει δεχθεί ένα τέρμα λιγότερο σε τέσσερα ματς. Οι αριθμοί για την ελληνική ομάδα είναι εντυπωσιακοί, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι αγωνίστηκε συνολικά για περισσότερα από 90 λεπτά με παίκτη λιγότερο στα ματς με Πορτογαλία και Αγγλία λόγω των αποβολών του Χάρη Μαυρία και του Στέφανου Καπίνο, αντίστοιχα. 

Αναλυτικά:



EURO U-19 2012: Η συνέντευξη Τύπου των πρωταγωνιστών

   Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Meriton στο Ταλίν η συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών της Ελλάδας και της Ισπανίας, ενόψει του τελικού του EURO 2012. Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Κώστας Τσάνας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε στον τελικό, απέναντι σε μία καταπληκτική ομάδα. Οι Ισπανοί διαθέτουν μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είναι άξια λόγου. Έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Σε κάθε ματς προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουν. Τόσο η ικανότητα των παικτών όσο και του προπονητή είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Αυτό μας κάνει να σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ομάδα, που είναι και η κάτοχος του τροπαίου. Από τη στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε στον τελικό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το παιχνίδι-γιορτή. Ίσως, για την Ισπανία να είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά εμείς βρισκόμαστε στον τελικό μετά από πολλά χρόνια και θέλουμε να ευχαριστηθούμε στο έπακρο αυτή τη συμμετοχή. Σίγουρα, ο ημιτελικός με την Αγγλία ήταν μια υπερπροσπάθεια για εμάς, καθώς χρειάστηκε να υπερβάλουμε εαυτόν. Όμως, έχουμε αφήσει πίσω αυτό το παιχνίδι και πλέον δουλεύουμε σκληρά, ενόψει του αυριανού αγώνα. Το κίνητρο που έχουμε είναι τεράστιο».
Julen Lopetegui: «Φυσικά, έχουμε μεγάλες προσδοκίες γι΄ αυτόν τον τελικό. Περιμένουμε με ανυπομονησία το αυριανό ματς. Θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά, γιατί παίξαμε μαζί στην πρεμιέρα του τουρνουά. Και εμείς, αλλά και η Ελλάδα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στα ημιτελικά. Όταν, όμως, φτάνεις σε έναν τελικό, πρέπει να τα αφήνεις όλα πίσω σου. Επαναλαμβάνω πως η ελληνική ομάδα είναι μια υπολογίσιμη αντίπαλος, με πολύ καλούς παίκτες που βγάζουν πάθος στο γήπεδο. Επίσης, διαθέτουν έναν άξιο προπονητή που κατάφερε να φέρει την ομάδα μέχρι εδώ. Με δεδομένη τη δυναμική των δύο ομάδων, πιστεύω πως θα είναι ένα ισορροπημένο ματς και πως το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Γιώργος Κατίδης: «Η χαρά μας που βρισκόμαστε στον τελικό είναι τεράστια. Επίσης, χαιρόμαστε που θα αντιμετωπίσουμε την Ισπανία, μια τόσο καλή ομάδα, την οποία συναντήσαμε και στην πρεμιέρα του ομίλου. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το αυριανό ματς, γιατί αυτή η συμμετοχή είναι κάτι ασυνήθιστο και πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Ξέρουμε πως πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Εσθονία είχαμε στο μυαλό μας τον τελικό. Πιστεύω πως αυτή η σιγουριά και η δίψα μάς έφεραν μέχρι εδώ».
Juanmi: «Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή αντίπαλο, που μας δυσκόλεψε αρκετά στην πρεμιέρα του τουρνουά. Θα γίνει σίγουρα ένα όμορφο παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και όλοι ανυπομονούμε για την αυριανή μέρα. Σίγουρα, ένας τελικός διαφέρει κατά πολύ από ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων. Εμείς θα έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, ενώ πιστεύω πως η Ελλάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική και θα περιπλέξει αρκετά τα πράγματα».

   Το sportsthea ευχαριστεί από καρδιάς τον φίλο Βαγγέλη για τις φωτογραφίες που στέλνει δίνοντας μια πολύ μεγάλη βοήθεια στο blog.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου