Δευτέρα, Ιουλίου 16

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ U-19


Στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής Νέων

Επέστρεψε από το Ταλίν της Εσθονίας η αποστολή της Εθνικής Νέων, η οποία έπαιξε χθες το βράδυ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 με αντίπαλο την Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε 0-1 και έμεινε στη δεύτερη θέση. 
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας δήλωσε προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι «τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Θέλαμε να αποδείξουμε πως δίκαια φτάσαμε στο EURO και πήγαμε μέχρι τον τελικό. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτά τα παιδιά και ελπίζω να φτάσουν ψηλά. Παίξαμε πολύ καλά κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως με την Αγγλία. Προκρίθηκαν στον τελικό πανάξια. Πρέπει να έχουν υπομονή για να εξελιχθούν και να φτάσουν ψηλά. Η Εθνική ομάδα τους δίνει κίνητρο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος από την πλευρά του τόνισε πως «ξεκινήσαμε μία πορεία για να πάμε στους οκτώ καλύτερους. Μετά είχαμε σαν στόχο να προκριθούμε στο Παγκόσμιο και από 'κει και πέρα φτάσαμε στον τελικό κάνοντας δύο μεγάλες νίκες. Κερδίσαμε την Πορτογαλία και την Αγγλία. Είναι τεράστια επιτυχία και δείξαμε το ταλέντο του ποδοσφαίρου μας και την καλή δουλειά που κάνουμε στις μικρές ηλικίες. Αυτά τα παιδιά σίγουρα θα στελεχώσουν την Εθνική ανδρών. Οι ομάδες πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα παιδιά. Έχουμε ποδοσφαιριστές διαμάντια». 
Δηλώσεις έκαναν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Γιώργος Κατίδης: «Είμαστε χαρούμενοι για τη δεύτερη θέση, κόντρα σε μία πολύ καλή αντίπαλο. Το μέλλον μας ανήκει και το ξέραμε και πριν το Euro».
Στέφανος Καπίνο: «Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που έγινε. Δείξαμε πως έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να μας εμπιστευτούν. Ήταν πολύ όμορφο ταξίδι. Ήμασταν μία οικογένεια και φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω όλα τα παιδιά να παίξουμε στις ομάδες μας».
Παναγιώτης Μπάλας: «Ζήσαμε μεγάλες στιγμές, βγάλαμε καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και πιστεύω να πάμε καλά. Η Ισπανία είναι σε άλλο επίπεδο. Βγήκαμε δεύτεροι και είναι μεγάλη επιτυχία».
Γιάννης Γιαννιώτας: «Ζήσαμε ένα όνειρο, δεν τα καταφέραμε όμως. Ελπίζω να το καταφέρουμε κάποια άλλη στιγμή. Θέλουμε να φέρουμε διακρίσεις στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κάποιο μυστικό, στα δύσκολα οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω. Χάσαμε δίκαια από την Ισπανία».
Σωκράτης Διούδης: «Έχουμε μία πικρή γεύση από τον τελικό όμως ηττηθήκαμε από την καλύτερη ομάδα. Εχουμε το μέλλον μπροστά μας. Θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε τον τίτλο όμως και εδώ που φτάσαμε πρέπει όλοι να είναι υπερήφανοι για εμάς. Είναι αναγκασμένοι στις ομάδες πλέον να στραφούν σε εμάς».
Πηγή:http://www.epo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου