Παρασκευή, Ιουλίου 27

"ΝΤΟΠΕ" Ο ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ
   Μια από τις ελπίδες της Ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ο Δημήτρης Χονδροκούκης όπως ενημέρωσε ο πατέρας και προπονητής του Κυριάκος βρέθηκε ντοπέ. Ο Χονδροκούκης βρέθηκε θετικός στην ουσία στανοζολόλη κάτι που ο πατέρας του αρνείτε κατηγορηματικά ότι έχει ληφθεί από τον γιό του. 
   Η Ανακοίνωση του Κυριάκου Χονδροκούκη είναι η παρακάτω:

«Αξιότιμοι Έλληνες φίλαθλοι» 

Παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς από την ΙΑΑΦ μεσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία.
Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο. 
Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε. 
Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο. 
Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες. 
Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής. 
Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη. 
Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής 
Με τιμή 
Κυριάκος Χονδροκούκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου