Κυριακή, Σεπτεμβρίου 16

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΗ 3-2 ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ













    Ένα ακόμη φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων του τοπικού ποδοσφαίρου ενόψει των αγώνων κυπέλλου έδωσαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Κεραμειών τα Φωκάτα και η Σάμη. Για τα Φωκάτα ήταν το πρώτο τους ενώ για την Σάμη το δεύτερο (Α.Ο.Κ.Ι. 4-5).
   Οι ομάδες παρουσίασαν αρκετά καλή εικόνα και παρά την κούραση από την σκληρή προετοιμασία έπαιξαν ωραίο και ανοικτό ποδόσφαιρο. Στο α' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ενώ στο β΄η έμπειρη Σάμη ανέβασε στροφές και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2 κατάφερε ακριβώς στο 90' να "κλέψει" την φιλική αυτή νίκη με σκορ 3-2 από τα Φωκάτα.



   Φάσεις και γκολ
   Στο 17' ο Ν. Μωραΐτης με ωραίο γυριστό σουτ προσπαθεί να απειλήσει την εστία των Φωκάτων με τον  Δίλαλο όμως να αποκρούει υπέροχα.
   Σύγχυση στα καρέ της Σάμης στο 19΄και τον Σταμένη από ευνοϊκή θέση να μη μπορεί να πλασάρει τον Καλιβωκά που "μαζεύει" την μπάλα.

   Μια μεγάλη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Σάμης του "γερόλυκου" Αντωνίου θα βρει τον Σταμένη λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή και αυτός με ωραίο τρόπο θα "τσιμπήσει" την μπάλα πάνω από τους αμυντικούς στον Λ. Βανδώρο που πλασάρει στην έξοδο τον Καλιβωκά για το 1-0.

   Ωραίος συνδυασμός Αμούργη Μωραίτη στο 35' με τον τελευταίο να βρίσκει μέσα στην μικρή περιοχή τον Ζησιμάτο που μόνος με τα δίχτυα θα στείλει την μπάλα άουτ.
   Τελευταία φάση για το α΄ημίχρονο για την Σάμη στο 39' όταν το καλοχτυπημένο κόρνερ του Γ. Αμούργη από δεξιά θα βρει τον Μωραίτη απέναντι από τον Δίλαλο αλλά θα σταθεί άτυχος με την κεφαλιά του να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
   Στο β΄ημίχρονο όπως προαναφέραμε η Σάμη ήταν καλύτερη είχε την κατοχή και πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους που όσο περνούσε ο χρόνος τα σημάδια της κούρασης ήταν ολοένα και πιο ορατά.
   Η Σάμη θα απειλήσει και πάλι στο 52' με τον Ν. Μωραίτη όταν το δυνατό συρτό σουτ που θα επιχειρήσει αποκρούει δύσκολα στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πολύ καλός Δίλαλος.
   Και εκεί που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν τα Φωκάτα σε μια ξαφνική τους αντεπίθεση στο 68' θα πετύχουν το 2-0. Συγκεκριμένα ο Σπ. Γαλιατσάτος με πολύ ωραία ατομική ενέργεια θα φτάσει έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια των φιλοξενουμένων όπου με ωραία παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή και αφού η μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών θα καταλήξει στον αφύλακτο Τσακνιά  ο οποίος εύκολα με πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα της Σάμης.
   Στο 78' ο Σέρρας θα ανατρέψει καθαρά μέσα στην περιοχή τον Αραβαντινό και το πέναλτι που θα καταλογιστεί θα εκτελέσει εύστοχα ο έμπειρος Κ. Βιτωράτος μειώνοντας το σκορ σε 2-1.
   Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός στο 83' των Α. Αμούργη - Ν. Μωραίτη θα γίνει η αφετηρία της ισοφάρισης των φιλοξενουμένων, όταν άλλαξαν με ταχύτητα την μπάλα έξω από την περιοχή με τον τελευταίο να βγάζει κάθετη πάσα στον Κ. Βιτωράτο που με ωραίο διαγώνιο πλασέ στο τετ α τετ με τον Γαβριελάτο δεν θα αστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας παράλληλα σε 2-2.
   Καλή ευκαιρία να προηγηθούν θα χάσουν τα Φωκάτα στο 89' με τον Τσακνιά όταν το σουτ που πραγματοποιεί στην δεξιά γωνία των φιλοξενουμένων θα αναγκάσει τον Φιλιππάτο σε πολύ καλή απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
  Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει ισόπαλο στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα η Σάμη θα πάρει τελικά μια φιλική νίκη με σκορ 2-3, όταν σε κόρνερ του Α. Μιχαλίτση η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή και στον αμαρκάριστο Μωραίτη για να την στείλει με ψύχραιμο πλασέ στα δίχτυα του Γαβριελάτου.       
   Οι συνθέσεις
Α.Ο. Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Δίλαλος, Αυγουστάτος, Χασαλινάι, Αντωνίου, Σέρρας, Γαλιατσάτος, Σαρλάνης, Κόμητας, Πολυδωράτος, Βανδώρος, Σταμένης (έπαιξαν και οι Θωμάτος, Γαβριελάτος, Τσακνιάς, Καλιακούδης, Αλεξάτος και Ρικάι).
Α.Ο. Σάμης:(Βαγγ. Μιχαλάτος), Καλιβωκάς, Β. Τουλάτος, Ζησιμάτος, Σταμούλης, Μ. Μιχαλίτσης, Καππάτος, Κόκκαλης, Νικολοβγένης, Μωραίτης, Α. Αμουργης Γ. Αμουργης (έπαιξαν και οι Α. Μιχαλίτσης, Κ. Βιτωράτος, Αραβαντινός, Σ. Τουλάτος, Φιλιππάτος και Κ. Βιτωράτος).
Δηλώσεις προπονητών 


Βαγγέλης Μιχαλάτος














Μιχάλης Αθηναίος















ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ SPORTSTHEA ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου