Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30

ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: ΔΙΚΗ ΤΗΣ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 3-0 ΤΗΝ ΑΝΩΓΗ ΣΤΟ "ΚΑΜΙΝΙ" ΤΟΥ Δ.Α.Κ.










   Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με πάρα πολλές φάσεις που διεξήχθη το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για τις δυο ομάδες λόγω της υπερβολικής ζέστης η Εικοσιμία έκανε απλή διαδικασία τον επαναληπτικό αφού νίκησε την Ανωγή με σκορ 3-0 και μόνο από θαύμα μπορεί να χαθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του τοπικού κυπέλλου.

   Στο α' ημίχρονο η ομάδα της Εικοσιμίας ήταν καλύτερη έπαιξε την μπάλα κάτω και σε γενικές γραμμές καλό ποδόσφαιρο. Η Ανωγή στο ίδιο διάστημα προσπαθούσε αλλά κάτι της έλειπε. Στο β' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω της υπερβολικής ζέστης αλλά και της ανετοιμότητας των ομάδων με αποτέλεσμα να γίνεται ένα παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο αγγαρεία, ενώ η τυπικά γηπεδούχος Ανωγή ισορρόπησε και θα μπορούσε να είχε μειώσει σε 2-1 το σκορ μπαίνοντας ξανά στην διεκδίκηση κάτι καλού. 
   Φάσεις και γκολ
   Στο 9' η ατομική ενέργεια του Ντουκάϊ από αριστερά θα φέρει την παράλληλη πάσα μέσα στην μικρή περιοχή και τους αμυντικούς τελευταία στιγμή να διώχνουν.
   Ένα φάουλ στο 14' από αριστερά του Αντ. Κορσιάνου θα φέρει τον Αντωνάτο σε θέση "βολής" αλλά το πλασέ του τελευταίου θα καταλήξει άουτ.
   Μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό Αντ. Κορσιάνου-Κ. Αντωνάτου στο 16' η μπάλα θα καταλήξει στον Π. Κορσιάνο που από καλή θέση με διπλή προσπάθεια και διαδοχικά σουτ θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάτι που δεν του επέτρεψαν τα σώματα των αμυνόμενων στα οποία κόντραρε η μπάλα.
   Στο 18' η πίεση της Εικοσιμίας θα φέρει αποτέλεσμα και θα πάρει "κεφάλι" στο σκορ όταν ο Παν. Κορσιάνος με ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον Κ. Αντωνάτο μόνο στην περιοχή απέναντι στον Αντωνέλο Σπ. και το πλασέ του έμπειρου επιθετικού να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.
   Άδικες οι διαμαρτυρίες της Ανωγής στο 24' όταν ο Ηλ. Αντωνάτος έφυγε μόνος του προς την αντίπαλη εστία και τον α' βοηθό Α. Σπανόπουλο να υποδεικνύει σωστά οφσάιντ τον επιθετικό της ομάδας τους. ήταν λίγο πάνω από την σέντρα, όμως ήταν σε αντικανονική θέση.
   Το 0-2 για την Εικοσιμία θα πετύχει στο 36' ο Ντουκάϊ με ένα μακρινό δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Αντωνέλου.
   Στις καθυστερήσεις ο Ηλ. Αντωνάτος θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι καλό με ένα μακρινό σουτ που όμως δεν ανησύχησε τον Καραίσκο.
   Στο β' ημίχρονο όπως αναφέραμε παραπάνω η Ανωγή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι πίεσε και έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί με αξιώσεις στο παιχνίδι στο 48' όταν ο Ηλ. Αντωνάτος ύστερα από κάθετη πάσα θα βγει μόνος στην αντεπίθεση, θα περάσει τον Καραίσκο που πραγματοποιούσε έξοδο όμως θα προλάβουν οι αμυντικοί που τον έκλεισαν σωστά και το χλιαρό πλασέ του θα αποκρούσει πάνω στην γραμμή ο Κουλάκης.
   Έτσι ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύθηκε για μια ακόμη φορά αφού όταν χάνεις γκολ θα δεχθείς και η Εικοσιμία βάλθηκε να το επιβεβαιώσει αφού ήταν αυτή που πέτυχε τελικά το γκολ στο 60' και το 0-3 όταν στην παράλληλη πάσα από δεξιά του Κονόμη στην μικρή περιοχή ο Π. Κορσιάνος με σουτ στην κίνηση από πολύ κοντά θα την στείλει στα δίχτυα.
   Δυο δοκάρια για την Εικοσιμία και τον Ντουκάϊ που στάθηκε άτυχος στο 60' και 71' σε ισάριθμα μακρινά σουτ.
   Νέα ευκαιρία για την Εικοσιμία στο 72' όταν η κεφαλιά του Π. Κορσιάνου από καλή θέση φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αντωνέλου στην σέντρα από του Κονόμη.
   Στο 75' η Εικοσιμία θα έχει την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ όταν σε πέναλτι που κέρδισε ο Ντουκάϊ στην ανατροπή του από τον Μαρούλη ο Αποστολάτος δεν θα ευστοχήσει αφού αποκρούει ο εξαιρετικός τερματοφύλακας της Ανωγής Σπ. Αντωνέλος.
   Άλλη μια ευκαιρία θα έχει η Ανωγή να μειώσει το σκορ με τον Ηλία Αντωνάτο να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων στο 80' και να σουτάρει στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Καραίσκου.
   Τελευταία φάση του αγώνα στο 89' όταν στην σέντρα από δεξιά και πάλι του Κονόμη ο Γ. Τζιβράς από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Ανωγής.
   Οι συνθέσεις:
Ανωγή:(Γ. Μαρούλης), Αντωνέλος, Παπαδάτος Δ., Σαβράμης (73' Γερολυμάτος), Μαλλιώρης, Αδειλίνης, Γιακουμάτος, Σούπας, Μαρούλης, Αντωνάτος Ηλ., Μπερδεμπές (37' Αντωνάτος Γερ.), Καλέντζος (46' Διονυσάτος).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Καραίσκος, Κουμαριώτης, Βολτέρας (73' Κόρμαλης), Κονόμη, Αποστολάτος, Αντωνάτος Κ. (64' Στεφανάτος Παν.), Κορσιάνος Αντ., Κορσιάνος Παν. (84' Τζιβράς), Ντουκάϊ, Γερασιμάτος Διον., Κουκλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου