Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Κ.Α.Η.


"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΠΑΝ. ΚΑΜΗΤΣΟ

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΟΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ;"ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ" ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΕ 2Χ2 ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ

ΝΕΟΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 58-60

Α.Σ.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 54-61
Η "πέτρα" του σκανδάλου
   "Βράζει"το Ληξούρι με τον Παναγιώτη Καμήτσο και την "σφαγιαστική" διαιτησία του εις βάρος τους στον αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών στην αυλαία του φετινού παιδικού πρωταθλήματος της Ε.Σ.Κ.Α.Η.. Ας δούμε τι αναφέρει το Blog της ομάδας:
   Παιχνίδι-παρωδία ήταν αυτό που παίχτηκε σήμερα στο κλειστό του Ληξουρίου, για τον 5ο Όμιλο του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΣΚΑ-Η, ανάμεσα στο ΝΕΟΛ και την Ολυμπιάδα (1η αγωνιστική) και νικητές τους φιλοξενούμενους με 58-60.

   Το παιχνίδι κρίθηκε στην ΤΡΑΓΙΚΗ διαιτησία του Παναγιώτη Καμήτσου, που πραγματικά σφύριζε αυτό που ήθελε, και αυτο φάνηκε ξεκαθαρα σε ολη την διαρκεια του αγώνα απο ολους όσους βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Παλικής και ηταν αρκετοί.(οι κερκίδες ήταν γεμάτες από κόσμο).
 Η ΕΣΚΑΗ αποδεικνύει με το καλημέρα του πρωταθλήματος ότι πραγματικά είναι αυτό που δηλώνουν  τα αρχικά της. Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης ΑΧΑΙΑΣ και ΗΛΙΕΙΑΣ μόνο γιατί αγνοεί την ύπαρξη των ομάδων που ανήκουν στην δύναμη της (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) αλλά μόνο στα χαρτιά και εξηγούμαστε:
1) Η καλαθοσφαίριση είναι παιχνίδι που διεξάγεται με 2 ομάδες, 10 παίκτες, 1 μπάλα και 2 διαιτητές.
Η ΕΣΚΑΗ όρισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι έναν διαιτητή, κάτι που ρητά απαγορεύεται από τους κανονισμούς, με την γνωστή πια δικαιολογία,δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε διαιτητές κ.α. την στιγμή που σε όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου που διεξάγονται σε Πάτρα και Ηλεία οι διαιτητές είναι 2.
2) Όλα τα σωματεία για να συμμετέχουν στα παιδικά ή εφηβικά  ή ανδρικά πρωταθλήματα καταβάλουν ένα κόστος συμμετοχής για να υποστηρίξουν τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης, και φυσικά η Ένωση με την σειρά της εξασφαλίζει τις ίδιες συνθήκες παιχνιδιού για όλα τα σωματεία και όχι ανάλογα με την απόσταση της από το κέντρο της Πάτρας.
3) Ο κος Καμήτσος, αξιολογημένος διαιτητής υψηλού επιπέδου; παιδαγωγός στο επάγγελμα, κατόρθωσε να εκνευρίσει με τις αποφάσεις του τους παίκτες, τούς γονείς, τούς φιλάθλους και όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένοι παίκτες της παιδικής ομάδας του ΝΕΟΛ δεν εχουν δώσει ποτέ στο παρελθον δείγματα μεμπτής συμπεριφοράς. Ήταν φανερή η αδυναμία του διαιτητή να ανταποκριθεί στο έργο του- περιττά κιλά, έλλειψη φυσ. κατάστασης, περίεργες υποδείξεις συνεχή σφυρίγματα  τεχνικές ποινές αμέτρητα φάουλ μόνο σε βάρος του γηπεδούχου.. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 6,20 και τελείωσε στις 8:20, χωρίς παρατάσεις., ενώ ο διαιτητής αποχώρησε από το γήπεδο μετά τις 9.00.
4) Η συμπεριφορά του κου Καμήτσου οδήγησε δυστυχώς σε αντεγκλήσεις μεταξύ των νεαρών παικτών που ενώ ξεκίνησαν για να χαρούν το παιχνίδι, κατέληξαν να διαπληκτίζονται μεταξύ τους.
   Θα σταθούμε στο παιχνίδι ελάχιστα, όχι γιατί δεν άξιζε, ίσα, ίσα ήταν από τούς πιο συναρπαστικούς αγώνες, αντάξιος υψηλότερων κατηγοριών αλλά σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί στο παιχνίδι οι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι τα παιδιά και όχι οι ενήλικες.
ΝΕΟΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 58-60 ( 24 -31)
α' περίοδος 18-16
β' περίοδος 6-15
γ' περίοδος 18-5

δ' περίοδος 16-24
ΝΕΟΛ (Δούλιας): Παγώνης 18,  Μαρούλης Σ. 5, Μαρούλης Α 10, Καπάτος 13, Δρακόπουλος 6, Αραβαντινός 6
Ολυμπιάδα:(Ροδόπουλος) Στάθης 6, Γιαλέλης 6, Κουμανιώτης 20, Μακρής 6, Αθανασόπουλος 20, Σιμωνοβίκης 2, 
Διαιτητής: ο κ. Π. Καμήτσος.

Α.Σ.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ 54-61
ΑΓΡΙΑ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΗ "ΜΑΧΗ" ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ-ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
  Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου "Αντώνης Τρίτσης" σήμερα το μεσημέρι οι παίδες του Α.Σ.Κ. ξεκίνησαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις στο παιδικό πρωτάθλημα με ήττα από την Ολυμπιάδα Πατρών η οποία τελικά  αναχώρησε με γεμάτες "βαλίτσες" από το νησί μας έχοντας 2Χ2 με τις δυο ομάδες του νησιού μας βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη της 1ης θέσης του ομίλου.
   Στην αρχή η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Γ. Καλαφάτη να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο έχοντας μάλιστα ένα σερί εντυπωσιακών τρίποντων (3Χ3) πήρε "κεφάλι" στο σκορ. Τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30 πόντους (1) στην άγριας ομορφιάς μάχη του με τον Αθανασόπουλο. 
   Στη συνέχεια όμως και πολύ γρήγορα στο α΄δεκάλεπτο ο νεαρός άσσος του Α.Σ.Κ. χρεώθηκε με τρία φάουλ κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξει "στροφές" φοβούμενος τα πέντε φάουλ. Αυτό ήταν κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι Πατρινοί και έχοντας στις τάξεις τους έναν εντυπωσιακό Αθανασόπουλο (πέτυχε 36 (1) πόντους) πήρε "κεφάλι" στο σκορ το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος παίρνοντας δίκαια ένα ακόμη "ροζ" Φ.Α.
  Πρέπει όμως να τονίσουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια των "μικρών" του Λ. Παπαδάτου που έκαναν ότι μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο  για να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση άσχετα αν τελικά δε τα κατάφεραν. Το χειροκρότημα των φίλων τους στο τέλος ήταν μια επιβράβευση των παραπάνω. 
Τα δεκάλεπτα:18-14, 26-34, 41-50, 54-61.
ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Λάλης Β. 9, Ντιήλ Ντ., Φραγκιάς, Πολλάτος 2, Καλαφάτης 30 (4), Μπενετάτος, Ντιήλ Α., Ντεράι, Λάλης Χ. 4, Μουίκης Γερ. 2, Βαλλιανάτος.
Ολυμπιάδα Π. (Φίλιππος Ροδόπουλος): Στάθης 2, Δαουλάρης, Γιαλελής 3, Λανταβός, Κουμανιώτης 8, Μακρής 11, Αθανασόπουλος 36 (1), Σιμονοβίκης, Νικολακόπουλος 1, Σταθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου