Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΥΡΩΠΗ...... ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ


«Σφαλιάρα» με το... καλημέρα

«Σφαλιάρα» με το... καλημέρα
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το... αριστερό τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς υπέστη την ήττα, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από τη Σάλκε με 2-1.
Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο παιχνίδι της πρεμιέρας, με αντίπαλο τη Σάλκε, δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ υπέπεσαν σε αρκετά αμυντικά λάθη, ενώ πρόβλημα παρουσιάστηκε και στο δημιουργικό τομέα. Αντίθετα, η Σάλκε φούλαρε όταν έπρεπε και πήρε αυτό που ήθελε. Το γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχε ο Αμπντούν στο 59'.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει το γκολ από το πρώτο, κιόλας, λεπτό. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 5' με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να διώχνει με το κεφάλι το σουτ του Μασάντο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Η Σάλκε ακολούθησε, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι εξαιρετικός για κάθε θεατή, τουλάχιστον μέχρι το 30'. Κάπου εκεί η Σάλκε ανέβασε για τα καλά ρυθμό και προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα να φτάσει στα καρέ του Μέγιερι.
Στο 38' ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ούγγρου τερματοφύλακα, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Ό,τι δεν έκανε ο διεθνής αμυντικός το έκανε τρία λεπτά αργότερα (41') ο Χέβεντες. Η Σάλκε, χάρη στην ολιγωρία των αμυντικών του Ολυμπιακού, κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να πάρει προβάδισμα στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδανικές προϋποθέσεις για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 58' κατάφερε με τον Αμπντούν να ισοφαρίσει σε 1-1.Δυστυχώς, για τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, η Σάλκε στο αμέσως επόμενο λεπτό έφερε και πάλί το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Συγκεκριμένα, στο 59' ο Χούντελααρ έκανε το 1-2 και σαν μην έφτανε αυτό στο αμέσως επόμενο λεπτό η γερμανική ομάδα κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Για τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Σύστημα και διατάξεις πήγαν... περίπατο. Οι μεν για να πετύχουν ένα γκολ και οι δε για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Όπως και να έχει και παρά το γεγονός ότι ο Ζαρντίμ έριξε στη μάχη τους Ιμπαγάσα, Μήτρογλου και Γκρέκο, τίποτα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (69' Μήτρογλου), Μασάντο, Τζιμπούρ.
ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Κ. Παπαδόπουλος, Φουκς, Μάτιπ, Χόλτμπι, Τζόουνς (90' Χέγκερ), Μπαρνέτα (79' Αφελάι), Νοϊστέντερ, Φαρφάν (90+4' Ντρέξλερ), Χούντελααρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου