Σάββατο, Νοεμβρίου 10

Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Εθνικός 2-0 τον Οδυσσέα και πήρε την πρόκριση


Με το 1-3 της Ιθάκης για παρακαταθήκη, ο Εθνικός Κεφαλονιάς ήταν το φαβορί στο σημερινό επαναληπτικό του τοπικού κυπέλλου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, απέναντι στον Οδυσσέα Ιθάκης και το επιβεβαίωσε επικρατώντας με σκορ 2-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι, ανοικτό μεν αλλά χωρίς έντονες συγκινήσεις.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι δημιουργώντας ευκαιρίες να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ωστόσο είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε έναν καταπληκτικό Μαρκαντωνάτο που έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις σε αυτό το διάστημα.
Κομβικό σημείο για την εξέλιξη του αγώνα το πέναλτι και η κόκκινη κάρτα σε βάρος του Οδυσσέα για τον Φατούρο. Μια φάση που ήταν καταδικαστική για την Ιθακήσια ομάδα.
Το δεύτερο ημίχρονο φαινόταν απλά διαδικαστικό και τους γηπεδούχους με αριθμητικό πλεονέκτημα να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα, δημιουργώντας το τελικό αποτέλεσμα και να προκρίνονται με δυο νίκες στον επόμενο γύρο του θεσμού.
Αντίθετα ο Οδυσσέας γίνεται η δεύτερη, μετά και την Πρόοδο ομάδα της Ιθάκης, που αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού και πλέον το νησί του Οδυσσέα δεν θα έχει εκπρόσωπο στη συνέχεια θεσμού.
Φάσεις και γκολ
Στο 4’ οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι, αφού το σουτ του Νικ. Μαυροειδή, μετά την πάσα του αδελφού του Χαράλαμπου, θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κουτσουβέλη.
Μεγάλη απόκρουση από τον Μαρκαντωνάτο στο 9’ στο κοντινό σουτ του Μετσάνι.
Ο Κουτσουβέλης στο 10’, μετά από το κόρνερ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αφού θα σουτάρει από καλή θέση ψηλά άουτ.
Στο 21’ θα έχουμε τη φάση που κατά πολύ θα κρίνει και την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Αναλυτής σε προφανή θέση για γκολ θα δεχθεί το μαρκάρισμα του Φατούρου, ο διαιτητής θα σημειώσει πέναλτι και συγχρόνως θα δείξει και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει εύστοχα ο Ν. Μαυροειδής που πετυχαίνει το 1-0 της ομάδας του και συγχρόνως «κλειδώνει» την πρόκριση της!
Αυτές ήταν οι φάσεις στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη το παιχνίδι έδειχνε μια εικόνα διαδικαστικού πλέον χαρακτήρα και εξελίχθηκε σε πολύ μέτριο.
Ωστόσο στο 50’ οι «κυανόλευκοι» θα πετύχουν το 2-0 με σουτ του Σαββίδη, μετά την έξυπνη πάσα του Ρεμούντη.
Ευκαιρία να μειώσει το σκορ θα χαθεί στο 61’ για τον Οδυσσέα με τον Μαρκαντωνάτο να διώχνει δύσκολα την μπάλα κόρνερ, στο επικίνδυνο ψηλοκρεμαστό βολέ του Σέλα.
Με μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο Άγιο Αντώνη. Συγκεκριμένα στο 87’ ο Ρεμούντης με κοντινή προβολή θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσουβέλη και στη συνέχεια, αφού βρει στη γραμμή τέρματος, απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Σπ. Χρηστάτο.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Μαρκαντωνάτος Δ., Γαβαλάς (46’ Τοζάι), Σιμωτάς Χρ., Ρεμούντης, Σαββίδης, Μαυροειδής Χαρ., Αναλυτής (46’ Σιμωτάς Ι.), Αδηλίνης, Βασιλάτος (60’ Ταφάι), Μαυροειδής Νικ., Μαρούλης.
Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Κουτσουβέλης, Προσαλέντης Γ., Φατούρος, Ρενάτο (55’ Λεκατσάς), Κουτσουβέλης Π. (67’ Κώτσης), Προσαλέντης Ν., Μετσάνι Α., Τσίρος, Λαμπρόπουλος (57’ Βλασσόπουλος), Πατσαλιάς, Σέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου