Κυριακή, Νοεμβρίου 11

Στις καθυστερήσεις την πρόκριση τα Διλινάτα 2-1 την Σάμη



Σε ένα καλό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και μέτριο στην επανάληψη, αλλά με πολύ αγωνία και σασπένς, έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές και στον επαναληπτικό αγώνα του τοπικού κυπέλλου, τα Διλινάτα στις καθυστερήσεις κατόρθωσαν να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση, απέναντι στην πολύ καλή και ανταγωνιστική Σάμη.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο και τις ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ.
Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν καλό και οι ομάδες κυρίως προσπαθούσαν να μη δεχθούν κάποιο γκολ που πιθανόν να τις άφηνε εκτός θεσμού.
Τα Διλινάτα πατούσαν καλύτερα σε αυτό το διάστημα, είχαν την κατοχή, όμως δύσκολα δημιουργούσαν κινδύνους, εκτός μιας δυο περιπτώσεων στην εστία του Καβαλλιεράτου.
Όσο μάλιστα περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο φαινόταν ότι οι δυο ομάδες θα οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Ώσπου στο 90+3' ο νεαρός Ε. Καλαφάτης βάλθηκε να μας διαψεύσει, πετυχαίνοντας το 2-1, στέλνοντας παράλληλα την ομάδα του στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου.
Φάσεις και γκολ
Στο 16’ στη σέντρα από αριστερά του Διον. Τζωρτζάτου, ο Καραγιαννάκης δεν διώχνει σωστά, ο Βουκελάτος θα πιάσει ένα σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.
Μετά από 18’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, με το μακρινό σουτ του Τούρλα να αιφνιδιάζει τον Καβαλλιεράτο και η μπάλα, αφού πρώτα σκάει στο χόρτο, καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων θα είναι άμεση και στο 22’ θα ξαναφέρουν το ματς στα ίσια και θα ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο.
Κορσιάνος – Περιβολάρης, λίγο πάνω από το κέντρο, συνδυάζονται υπέροχα, ο δεύτερος τροφοδοτεί τον Δ. Βιτωράτο, ο νεαρός επιθετικός της Σάμης θα προχωρήσει και από τα όρια της μεγάλης περιοχής θα πιάσει ένα δυνατό σουτ που θα στείλει την μπάλα πρώτα να χτυπήσει στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Ντερβισάι που έπεσε και στη συνέχεια θα καταλήξει στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 28’ όταν ο Καβαλλιεράτος δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης στο «γέμισμα» του Τούρλα στην περιοχή του, όμως ο Περιβολάρης βάζοντας το σώμα του σωστά εμποδίζει τον Βουκελάτο να την σπρώξει στα άδεια δίχτυα και έτσι περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του.
Στο 31’ ο Ντερβισάι θα σώσει την εστία του, στο τετ α τετ του με τον Ι. Αμούργη, ύστερα από την εκπληκτική ψηλοκρεμαστή πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, του Διον. Βιτωράτου.
Αυτή είναι και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο και τις ομάδες να το ολοκληρώνουν ισόπαλες με σκορ 1-1!
Στο δεύτερο τα Διλινάτα ήταν καλύτερα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ, αν και είχαν στην αρχή του και ένα δοκάρι.
Στο 47’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα κλέψει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και θα βρει έξυπνα τον Βουκελάτο απέναντι από τον Καβαλλιεράτο, όμως το πλασέ του απομακρύνεται από τον νεαρό τερματοφύλακα της Σάμης με τη βοήθεια και του δοκαριού.
Ο Κ. Τζωρτζάτος ύστερα από ωραία ενέργεια στο 82’, θα μπει στην περιοχή, εκεί καθυστερεί με αποτέλεσμα να προλάβει με «ηρωική» προβολή ο Ν. Μωραΐτης και να στείλει την μπάλα κόρνερ, σώζοντας από το 2-1.
Κάτι όμως που δεν μπόρεσε να συμβεί στο 90+3’. Ενώ λοιπόν όλοι είχαμε συμβιβαστεί με την ιδέα της ημίωρης παράτασης, ο Ε. Καλαφάτης, αμαρκάριστος στην περιοχή με κοντινή κεφαλιά θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων, μετά το δυνατό πλάγιο του Τούρλα και με κοντινή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!
Ένα γκολ που δίνει την πρόκριση και φυσικά πανηγυρίστηκε έντονα από την ομάδα του «μεγάλου χωριού».
Έτσι η ομάδα του Γ. Τόγια κλείνει θέση στην επόμενη κληρωτίδα της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., αντίθετα με τη Σάμη, που άφησε όμως πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και έδειξε ότι θα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, που κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Β. Παναγιωτόπουλο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο, Τούρλας, Χαραλαμπόγλου (75’ Δρόσος), Αλεξάτος, Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος (57’ Τζωρτζάτος Χρ.), Λουκάτος (88’ Αναλυτής Δημ.), Καλαφάτης Ε..
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Καβαλλιεράτος, Παπαδημάτος, Καραγιαννάκης (41’ λ.τ. Μετάι), Κοσμάτος, Καππάτος, Αμούργης Αρ., Βιτωράτος, Κορσιάνος (69’ Νικολοβιένης), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου