Κυριακή, Οκτωβρίου 25

"Επαγγελματική" νίκη για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-0 τα Φωκάτα και στο βάθος βλέπει πρόκριση στους "8"

Συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής 25/10, το τοπικό κύπελλο για τη φάση των ομίλων και το παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου μεταξύ Α.Ο. Φωκάτων – Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.

Ήταν ένα αρκετά καλό παιχνίδι τους, τυπικά γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να βρίσκουν μπροστά τους έναν καταπληκτικό Μοσχόπουλο που έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και από την άλλη, έναν αποφασισμένο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, που ήταν σωστά αμυντικά στημένος και χτύπαγε στην κόντρα. Γεγονός που του απέφερε δύο γκολ και στο τέλος μια «χρυσή» νίκη με σκορ 2-0!

Ήταν η δεύτερη στη σειρά των ομίλων για τους τυπικά φιλοξενούμενους,  με αποτέλεσμα να κτίσουν μια διαφορά +3 βαθμούς, από την τρίτη θέση και το σημερινό τους αντίπαλο, κρατώντας πλέον στα δικά τους…… πόδια το δεύτερο «εισιτήριο» που οδηγεί στους «8» και πολύ περισσότερο, με καλή ψυχολογία, να βλέπουν με άλλο μάτι και αισιοδοξία τη συνέχεια.

Από την άλλη, τα Φωκάτα έχασαν την ευκαιρία να γίνουν το φαβορί και πλέον πρέπει να δώσουν δυνατή «μάχη» στη συνέχεια για να τα καταφέρουν!

Φυσιολογικά, όλα αναμένονται να κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Πλήρης αιφνιδιασμός από τους «πράσινους», αφού μόλις στο 2’ θα πάρουν κεφάλι στο σκορ 0-1 με κοντινό πλασέ, στην σχεδόν άδεια εστία, του Φωή μετά το φάουλ του Γασπαρινάτου στην περιοχή και την κακή εκτίμηση της φάσης από Φωκά Χρ. – Μαρκαντωνάτο.

Άμεση ήταν η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων στο 4’, όμως ο Μοσχόπουλος θα πραγματοποιήσει μεγάλη απόκρουση  στη δεξιά του γωνία, στο φάουλ του Κουμαριώτη, από τα όρια της περιοχής, πετώντας την μπάλα κόρνερ.

Ένα σουτ του Π. Κορσιάνου στο 11’, εκτός περιοχής και αριστερά αποκρούεται από τον Μαρκαντωνάτο, χωρίς πρόβλημα.

Στο 16’ σε ένα κόρνερ από δεξιά του Κουμαριώτη, ο Τοζάι θα πιάσει από κοντά την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από την εστία του Μοσχόπουλου.

Άτυχα θα σταθούν τα Φωκάτα στο 27’, όταν στην πανέξυπνη παράλληλη, από δεξιά πάσα του Τούρλα, ο Γ. Μπάμπης στο β’ δοκάρι, σχεδόν σε άδεια εστία θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην επαναφορά, ο Ε. Σπανός θα κάνει το σουτ για να σώσει ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, τερματοφύλακας του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, Δημ. Μοσχόπουλος.

Ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων στο 39’ θα σώσει και πάλι σε ένα εντυπωσιακό γυριστό του Τούρλα μέσα από την περιοχή και θα κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του.

Με το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.

Στην επανάληψη, τα Φωκάτα θα πιέσουν περισσότερο για την ισοφάριση, όμως σε μια αντεπίθεση η ομάδα του Τ. Φωή θα πετύχει το 0-2 και θα πάρει μια σπουδαία νίκη, τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά!

Στο 46’ σε ένα φάουλ από δεξιά του Walker, ο Καλαφάτης μέσα από την περιοχή θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι, αφού θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι και αφού περνάει παράλληλα στην εστία, στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί των Φωκάτων.

Ο Τοζάι στο 56’ από καλή θέση, μετά το κόρνερ του Τούρλα από αριστερά, δεν βρίσκει καλά την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Ο Μοσχόπουλος στο 58’ θα διατηρήσει ανέπαφη την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση στο φάουλ του Κουμαριώτη, από τα όρια της περιοχής.

Και στο 76’ οι «πράσινοι» θα πετύχουν το 0-2 και κάπου εκεί θα κλειδώσουν τη νίκη τους.

Συγκεκριμένα ο Πίρα με καταπληκτική κάθετη πάσα θα βρει τον Ε. Καλαφάτη στην πλάτη της άμυνας, ο τελευταίος θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή και με πλασέ, παρά την προσπάθεια του Μαρκαντωνάτου θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Πίρα στο 85’ θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως σε ετοιμότητα ο Μαρκαντωνάτος πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 90’ ο Μοσχόπουλος, με ωραία εκτίναξη στο σουτ, εκτός περιοχής του Τούρλα, θα στείλει την μπάλα κόρνερ με τη βοήθεια της αριστερής δοκού.

Στο 90+1’ ο Παπαδάτος δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία από την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και από πολύ κοντά πλασάρει άουτ.

Τέλος στο 90+4’, ο Μοσχόπουλος και πάλι θα πει όχι στο σουτ του Τούρλα, ύστερα από το φάουλ του Χρ. Φωκά, αφού θα διώξει και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έτσι, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, που τον χρήζει φαβορί για τη συνέχεια και όλα αναμένεται να κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στον δεύτερο γύρο, όπου εκεί του φτάνει μια ισοπαλία ή ακόμη και ήττα με λιγότερα από δυο γκολ.

 Διαιτητής ο κ. Β. Θωμά με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Χ. Μιχαλιτσιάνου.

Οι συνθέσεις

Φωκάτα:(Γκ. Ρέτσι), Μαρκαντωνάτος, Μπουγάς, Κουμαριώτης, Σπανός Β., Μπούκας (80’ Τσάκος), Φωκάς Χ., Φωκάς Ε., Μπάμπης (53’ Παπαδάτος), Σπανός Ε. (46’ Malshi), Τούρλας, Τοζάι.

Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Μοσχόπουλος, Πάπα, Γασπαρινάτος, Walker, Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου, Μπάμπης (55’ Deraj), Φωής, Κορσιάνος (72’ Πίρρα), Καλαφάτης Ε. (88’ Σακκάτος), Κατσούρης (50’ Τσόχας).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου