Σάββατο, Οκτωβρίου 31

Δίκαιη "μοιρασιά" στα Φαρακλάτα.... Εύγερος - Οδυσσέας 2-2


Με το παιχνίδι του Α’ ομίλου, μεταξύ Ευγέρου – Προόδου Ιθάκης, σήμερα Σάββατο πρωί, στο Ενωσιακό Φαρακλάτων, συνεχίστηκε το τοπικό κύπελλο με την 4η αγωνιστική ή 1η του δεύτερου γύρου και τη φάση των ομίλων και τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.

Οι δύο ομάδες με αρκετές απουσίες στη σύνθεση τους.

Σε γενικές γραμμές είχαμε ένα ισορροπημένο δυνατό και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι από τις δύο ομάδες, ενώ χάθηκαν καλές ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές για να πάρουν τη νίκη.

Έτσι η "μοιρασιά" σε γκολ και βαθμούς και γκολ κρίνεται δίκαιη.

Φάσεις και γκολ

Στο 6’ στο πρώτο σουτ του αγώνα από τον Γασπαράτο, μέσα από την περιοχή, η μπάλα μπλοκάρεται από τον Χαϊδεμενάτο.

Στο 9’ ο Βαγγελάτος θα κάνει ένα δυνατό σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά θα σταθεί άτυχος, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στη ρίζα της αριστερής δοκού των φιλοξενούμενων.

Στο 20’ στην σέντρα του Cela από δεξιά ο Γ. Προσαλέντης χάνει μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα.

Στην επόμενη φάση ο Κώτσης, θα εκμεταλλευθεί το λάθος διώξιμο στην έξοδο του Καραχάλιου και θα στείλει, εύκολα με κοντινό πλασέ την μπάλα στην κενή εστία και στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 26’ ο Κουγιανός θα πιάσει ένα δυνατό σουτ, εντός περιοχής και δεξιά, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, ελάχιστα έξω από την απέναντι γωνία της εστίας του Οδυσσέα.

Εντυπωσιακή ενέργεια του Κώτση στο 32’, όμως απέναντι από τον Καραχάλιο θα χάσει το κοντρόλ και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο Ενωσιακό.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παγουλάτος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, εκεί ο Ν. Προσαλέντης διώχνει την μπάλα, ο διαιτητής κ. Θωμάς βλέπει χέρι και υποδεικνύει πέναλτι.

Εκτελεί εύστοχα ο Χρ. Παπαναστασάτος για την ισοφάριση και το 1-1.

Στο 57’ οι «κιτρινόμαυροι» από την Ιθάκη θα πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ σε 1-2.

Ο Cela μετά από εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά θα βρει τον Κώτση στην περιοχή και δεξιά, αυτός θα κάνει το διαγώνιο σουτ, αρχικά ο Καραχάλιος απομακρύνει εντυπωσιακά, όμως η μπάλα θα στρωθεί στον Γ. Προσαλέντη που θα την στείλει εύκολα στα δίχτυα.

Μάλιστα στο 65’ παραλίγο να πετύχουν και το 1-3, όταν  ο Κώτσης θα βρει πολύ ωραία κάθετα στην περιοχή και δεξιά τον Π. Κουτσουβέλη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ θα αναγκάσει τον Καραχάλιο σε νέα φανταστική απόκρουση, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο επόμενο λεπτό, νέες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους που ζήτησαν χέρι του Ψάλτη στην περιοχή, τον διαιτητή κ. Θωμά κοντά στην φάση να δείχνει «παίζεται» και συγχρόνως τον β’ βοηθό να υποδεικνύει οφσάιντ, με την φάση πλέον ως μη γενόμενη.

Ο Βαγγελάτος στο 67’ θέλει να απειλήσει με ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Χαϊδεμενάτος διώχνει την μπάλα με γροθιές.

Νέα ατυχία για τους γηπεδούχους στο 69’ με την κεφαλιά του Papa να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Χαϊδεμενάτου.

Η ισοφάριση θα έρθει στο 75’ με περιπετειώδη τρόπο για τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα ο Papa εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Λ. Καλαφάτης θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα, εκεί ο Plepi θα διώξει μέσα από τη γραμμή και με μια μικρή καθυστέρηση ο α’ βοηθός, θα υποδείξει σέντρα και θα μετρήσει το γκολ για το 2-2.

Μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού δεν θα έχουμε κάποια αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες και έτσι θα μείνει αυτό το 2-2 σαν τελικό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα που αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς στον όμιλο!

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Καναλάτο και Ν. Αντωνιάδη.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος Λ., Παπαναστασάτος Χρ.,  Πολλάκης (61’ Τανουσάι), Ψάλτης, Καραντινός, Βαγγελάτος, Papa, Παγουλάτος, Παπαναστασάτος Α. (34’ Τσιαμπάος), Κουγιανός Δ. (53’ Καλαφάτης), Γασπαράτος.

Οδυσσέας:(Σπ. Ζερβός), Χαϊδεμενάτος, Προσαλέντης Ν., Μετσάνι Α. (76’ Καραντζής Ν.), Plepi, Κώτσης, Cela, Τσίρος, Λυκούδης, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης Γ., Λεκατσάς.

Αργότερα πλούσιο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου