Τετάρτη, Οκτωβρίου 28

Εύκολη πρόκριση για τον Παλληξουριακό 3-0 στη Ζάκυνθο την Α.Ε. Αγίου Λέοντα

Με το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος, επιστρέφει από τη γειτονική Ζάκυνθο ο Παλληξουριακός, αφού σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Αγίου Λέοντα, επικράτησε εύκολα της τοπικής Α.Ε. Αγίου Λέοντα / Κοιλιωμένου, ομάδας Α’ τοπικής κατηγορίας στην τοπική Ένωση, με σκορ 3-0.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, από την βροχή που έπεφτε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και τον ισχυρό αέρα που έπνεε στην περιοχή, η ομάδα του Ηλία Ζερβού, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της, είχε την πρωτοβουλία, ήταν καλύτερη των γηπεδούχων, έχασε πολλές ευκαιρίες στο β' ημίχρονο και πέναλτι. 

Η νίκη της κρίνεται απόλυτα δίκαιη, απέναντι σε μια ομάδα τοπικού, η οποία όμως προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, όμως που δεν τα κατάφερε, αφού όπως προαναφέραμε, υπήρχε ποιοτική διαφορά, ενώ φάνηκε στα πόδια των ποδοσφαιριστών της (δεν έχουν αρχίσει μέχρι σήμερα, οι επίσημες διοργανώσεις στη Ζάκυνθο) η αγωνιστική τους απραξία και η έλλειψη επίσημων αγώνων.

Σε γενικές γραμμές, στον Άγιο Λέοντα είχαμε ένα μέτριο παιχνίδι, με τον αέρα και την βροχή να παίζουν το ρόλο τους για αυτό και φυσιολογικά νικήτρια αναδείχθηκε, σχετικά εύκολα, καλύτερη ομάδα του γηπέδου!

Τα γκολ

Στο 17’ ο Παλληξουριακός θα αποκτήσει προβάδισμα στο σκορ, όταν στην ωραία κάθετη του Καράι, ο Χ. Μουρελάτος θα πιάσει το σουτ εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Σπ. Ζωντός, δεν κάνει καλή εκτίμηση της φάσης με αποτέλεσμα να του ξεφύγει η μπάλα και να καταλήξει στα δίχτυα του για το 0-1.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν προβάδισμα δυο τερμάτων στο σκορ.

Ο Καράι και πάλι από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Μακρίδης θα την «τσιμπήσει» με το κεφάλι και ο Πεφάνης με ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση θα πετύχει το 0-2 για την ομάδα του, σε ένα χρονικό μάλιστα σημείο, που πολύ εύκολα μπορεί να «κλειδώσει» και τη νίκη, όπως και τελικά έγινε!

Αυτό το 0-2 θα είναι και το σκορ του πρώτου μισού στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, οι Κεφαλονίτες συνέχισαν να έχουν το πρώτο λόγο και την υπεροχή στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να το ολοκληρώσουν με εύκολη νίκη και τελικό σκορ 3-0!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60’) το σκορ θα ανέβει ακόμη περισσότερο και στο 0-3!

Ο νεαρός Μουρελάτος, θα κλέψει την μπάλα στον χώρο του κέντρου και θα πασάρει στον Λυκούδη, με τον τελευταίο να πιάνει ένα πολύ δυνατό, μακρινό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα το Ζωντού Σπ.. Πραγματικά ένα εντυπωσιακό γκολ!

Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί, για να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το μέχρι εκείνη την ώρα σκορ, όταν στο 66’ ο Μακρίδης ύστερα από την σέντρα του Χατζιάι από αριστερά, θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Μπάστα. 

Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος που όμως θα είναι άστοχος, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Παλληξουριακός θα μπει στην κληρωτίδα της Ε.Π.Ο. για την Β’ φάση του θεσμού μαζί με τις 26 νικήτριες των ζευγαριών και την μια που είχε περάσει χωρίς αγώνα.

Στη φάση αυτή συμμετέχουν τα 13 νέα ζευγάρια που θα δημιουργηθούν, ενώ μία θα περάσει και πάλι χωρίς αγώνα, ώστε στην Γ’ φάση να έχουμε 14 ομάδες.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση που κάποιος–ποιοι, ολοκληρωθούν ισόπαλοι θα ακολουθηθεί ημίωρη παράταση και αν και εκεί δεν αλλάξει κάτι θα εκτελεστούν πέναλτι.

Διαιτητής ο κ. Γρ. Ρηγόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Λιάπη και Δημ. Κόρδα. Όλοι από την Ηλεία.

Οι συνθέσεις

Άγιος Λέοντας:(Θ. Δραγώνας), Ζωντός Σπ., Μαλαφούρης (70’ Κακολύρης), Κλάδης Χρ., Βυθούλκας Π., Μπάστας, Παπαδόπουλος, Κλάδης Αλ., Λιβέρης (70’ Βυθούλκας Παν.), Ζωντός Ι. (50’ Φραγκογιάννης), Κάκος (70’ Λιβέρης), Στήθος (33’ Σοφός Λ.).

Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Παπαδόπουλος, Νεστερένκο (46’ Λούλουδας),  Xaxhiaj, Καράι (46’ Λυκούδης), Μακρίδης, Σιμωτάς (68’ Πολλάκης), Μπερναλής, Μαυροειδής Χ., Πεφάνης (68’ Μπράτι), Μουρελάτος Χ., Ρεμούντης (Βιτωράτος).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου