Δευτέρα, Δεκεμβρίου 6

Νέα νίκη η Εύγερος 1-0 έσπασε το αήττητο του Πυλαριακού

Νέα νίκη για την Εύγερο, η 3η συνεχόμενη και 4η στο πρωτάθλημα φέτος, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, όπου στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής επικράτησε του Πυλαριακού με σκορ 1-0, σπάζοντας το φετινό του αήττητο, ενώ η ίδια ανέβηκε στην 3 θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη της Σάμης.

Ήταν ένα αρκετά καλό και ανοικτό παιχνίδι, θα το λέγαμε σχεδόν ισορροπημένο, εκτός το πρώτο 20λεπτο που οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κινητικοί και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες να προηγηθούν στο σκορ.

Φάσεις  γκολ

Οι φιλοξενούμενοι, όπως προαναφέραμε στην αρχή, μπήκαν δυνατά και δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Μόλις στο 7' ο Κλειτογιάννης θα βρει στα αριστερά τον Γιαννάτο, αυτός θα μπει στην περιοχή, θα πλασάρει τον Καρβούνη με το τερματοφύλακα της Ευγέρου να σώνει με το σώμα και στην επαναφορά το πλασέ του ίδιου στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Και πάλι ο Κλειτογιάννης στο 10' με μεγάλη πάσα θα βρει στην περιοχή και λίγο δεξιά τον Θωμαϊδη που θα κάνει πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση, αλλά και πάλι ο Καρβούνης θα σώσει, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ στην αριστερή του γωνία.

Νέα καλή στιγμή για τον Πυλαριακό στο 15'. Ο Κλειτογιάννης εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα θα περάσει μπροστά από πολλά πόδια, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος επιθετικός να την στείλει στα δίχτυα με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 18' στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων. Ο Βαλεντής θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Κορσιάνος αμαρκάριστος δεν κάνει καλή προβολή και η μπάλα θα καταλήξει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καλιβωκά.

Και στο 32', οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα, ύστερα από το απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κορσιάνου, από πολύ πλάγια και αριστερά, θα αιφνιδιάσει τερματοφύλακα και αμυντικούς και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά από 2' ο Γιαννάτος θα βγει στην κόντρα, όμως ο Καρβούνης θα βγει και θα διώξει την μπάλα με το σώμα στο πλασέ του επιθετικού της Πυλάρου.

Τέλος, στο 41' θα χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για τον Πυλαριακό, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Κ. Νικολοβιένη, ο Γ. Καλιβωκάς θα κάνει την κεφαλιά για να σώσει ο Καρβούνης και να διατηρήσει το 0-0 στο α' ημίχρονο.

Στην επανάληψη έπεσε κάπως ο ρυθμός και οι γηπεδούχοι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους, χτυπώντας στην κόντρα.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, σε μέτρια ημέρα δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την πρώτη τους φετινή ήττα.

Στο 54'  ο Κορσιάνος θα εκτελέσει το φάουλ από αριστερά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα, έξω στην απέναντι γωνία της εστίας του Καρβούνη.

Στο 62' ο Γιαννάτος θα βγει στην κόντρα και ο Καρβούνης με έξοδο σώνει, αφού θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

Μετά το κόρνερ και την απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς, θα φτάσει στον Θωμαΐδη, που θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή για τον αμαρκάριστο Ποταμιάνο, η κεφαλιά του οποίου καταλήγει άουτ.

Σε ένα δυνατό σουτ του Βαλεντή, εκτός περιοχής στο 65' η μπάλα θα απομακρυνθεί δύσκολα σε κόρνερ, από τον Δ. Καλιβωκά.

Νέα καλή στιγμή και πάλι για τον Βαλεντή στο 75', μέσα από την περιοχή και δεξιά θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Δ. Καλιβωκάς.

Και φτάνουμε σε ένα χιτσοκικό φινάλε και τον Καρβούνη να είναι το πρόσωπο του αγώνα με τις φανταστικές του επεμβάσεις, ιδιαίτερα στις καθυστερήσεις, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του.

Στο 90+1 ο Κλειτογιάννης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά στην περιοχή, ο Ποταμιάνος θα βρεθεί μόνος απέναντι στον Καρβούνη, θα κάνει την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, σε μια ενστικτώδη απόκρουση θα στείλει την μπάλα με το πόδι σε κόρνερ.

Τέλος, τον επίλογο στο παιχνίδι θα γράψει στο 90+3' ο εκπληκτικός Καρβούνης, ο οποίος με φοβερή επέμβαση στην κοντινή νέα κεφαλιά του Ποταμιάνου, μετά το φάουλ από δεξιά του Π. Σταμούλη, θα πετάξει την μπάλα κόρνερ και στην κυριολεξία κρατάει το πολύτιμο 1-0 και τους τρεις βαθμούς της ομάδας του.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα των "κυανέρυθρων", η οποία τους απομακρύνει από την κορυφή, ενώ για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου η νίκη αυτή θα είναι η 4η φετινή στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να ανέβει βαθμολογικά και να πιάσει την δεύτερη θέση, συγκάτοικος της Σάμης.

Διαιτητής ο κ. Α. Βουτσινάς με βοηθούς τον κ. Απ. Καραΐσκο και την κ. Ιρ. Δούλου.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καρβούνης, Μπούκας, Πάπα, Ψάλτης, Καραντινός, Τσιαμπάος, Ηλιόπουλος, Βαγγελάτος (73' λ.τ. Αλαφοστέργιος), Βαλεντής (88' Μόκας), Κορσιάνος (56' λ.τ. Μοσχολούρης), Θεοδωρόπουλος.

Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκας Δ., Τουλάτος Στ., Κλειτογιάννης, Αλυσανδράτος Σπ., Καλιβωκάς Γ., Γονατάς, Θωμαΐδης, Saliaj, Γιαννάτος, Νικολοβιένης Κ., Σταμούλης.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου