Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Διεθνές τουρνουά ΑμεΑ.... Κάτι διαφορετικό, αλλά και επιτυχημένο.... Γράφει ο Ν. Γιαννόπουλος

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΜΕΑ ΠΙΝΓΚ - ΠΟΝΓΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Αρχισυντάκτης Αθλητικών Ειδήσεων ΕΡΤ        

Τελικά ναι. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν η ευχάριστη έκπληξη του φθινοπώρου για το όμορφο νησί μας. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, όμως στέφθηκε με επιτυχία.

Βοήθησαν πολλοί: Δήμος-Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια-Ομοσπονδία-Ιδιωτική πρωτοβουλία-Εθελοντές..."Ψυχή" της διοργάνωσης ήταν, όμως, ο καταξιωμένος προπονητής κ. Χρόνης Πολίτσης.

Ένας Χιώτης, που ζει εδώ και χρόνια στο Αργοστόλι και νιώθει, ήδη Κεφαλονίτης. Μιλήσαμε μαζί του μετά τη διοργάνωση και μάς είπε ενδιαφέροντα πράγματα:

........................................................................................

-Κύριε Πολίτση, θεωρείτε ότι το μήνυμα που θέλατε να περάσετε μέσω του τουρνουά εστάλη με επιτυχία;

- "Ήταν ηχηρό το μήνυμα και ειδικά σε τοπικό επίπεδο. Με τεράστιο ενθουσιασμό πληθώρα παιδιών, αλλά και εθελοντών αγκάλιασαν τις προσπάθειες των αθλητών με αναπηρίες. Ο κόσμος τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και με θετικότατη διάθεση. Όχι όπως το 2004, τότε που οι αθλητές αντιμετωπίζονταν με οίκτο. Αυτό έχει αλλάξει".

-Πόσοι συμμετείχαν συνολικά στη σπουδαία αυτή διοργάνωση;

- "Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 139 αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία από 30 χώρες. Το συνολικό νούμερο φθάνει τους 220 αν συμπεριλάβει κανείς τους προπονητές, τους συνοδούς των αθλητών, αλλά και άλλους ανθρώπους που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης".

-Μείνατε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου;

- "Ήταν πράγματι εντυπωσιακή! Πολυάριθμοι γονείς και παιδιά γέμισαν τις κερκίδες. Έρχονταν με αγάπη και προσμονή, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Αυτό συνέβη από την πρώτη, έως την τελευταία ημέρα. 

Πολλοί, μάλιστα, ήθελαν να βοηθήσουν και εθελοντικά. Και παιδιά, αλλά και γονείς. Είμαι πράγματι κατενθουσιασμένος από την αγάπη του κόσμου".

-Ποιά πιστεύετε ότι ήταν η πιο συγκινητική στιγμή;

- "Προσωπικά ήμουν φορτισμένος συναισθηματικά με την ολοκλήρωση του τουρνουά. όπου και βράβευσα με την ομάδα μου τους εθελοντές, τον Αντιδήμαρχο κ. Διονύση Μινέτο, τον πάντοτε δραστήριο σε Πολιτιστικά και Αθλητικά θέματα κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, καθώς και τον πολύ καλό μου φίλο και αρχηγό των εθελοντών κ. Ιορδάνη Γεμενετζή. Ένιωσα ότι δεν ήμουν μόνος, αλλά μαζί με πολύ καλούς φίλους".

-Ποιές ήταν οι εντυπώσεις των ξένων που ήρθαν στη Κεφαλονιά για το τουρνουά;

- "Σχεδόν όλοι οι αθλητές ήταν κατενθουσιασμένοι και μιλούσαν για ένα μαγικό τοπίο! Εστίασαν στην εξαιρετική φιλοξενία και στη φιλικότατη διάθεση όλων των εθελοντών. Οι Γάλλοι υποστήριξαν ότι αυτό ήταν το κορυφαίο τουρνουά που πήγαν τα τελευταία χρόνια. Γερμανοί και Ολλανδοί είπαν τα καλύτερα. Οι Ινδονήσιοι περιμένουν πως και πως να έρθουν και του χρόνου! Στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξε, βέβαια, μεγάλο ρόλο και ο καλός καιρός, καθώς όλοι ένιωθαν ότι είναι στην καρδιά του καλοκαιριού".

-Πιστεύετε ότι τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν τον Αθλοτουρισμό;

- "Αναμφίβολα ναι, όταν είναι επιτυχημένες. Κι όταν συμπίπτουν με την έναρξη ή με το φινάλε της τουριστικής περιόδου. Πολλοί συνδυάζουν τις διακοπές τους με τις διοργανώσεις αυτές και παραμένουν στον τόπο διεξαγωγής επιπλέον ημέρες. 

Αρκετοί έρχονται και νωρίτερα. Οπότε επιτυγχάνεται έτσι η διαφήμιση του νησιού και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο Αθλητισμός είναι εφικτό να συνδυαστεί με τον Τουρισμό".

-Κύριε Πολίτση, ετοιμάζετε κάτι ανάλογο για το μέλλον;

- "Πιστεύοντας ότι το συγκεκριμένο τουρνουά πήρε άριστα στους περισσότερους τομείς, θα προχωρήσουμε για το επόμενο μέσα στο 2023. Σ’ αυτό θα διορθώσουμε και όποια λαθάκια ή παραλείψεις έγιναν. Πάμε γερά για τα τέλη Απριλίου λοιπόν. Θα γίνουν, πάντως, κι άλλες αθλητικές δραστηριότητες στο νησί. Με τη βοήθεια της Περιφέρειας δρομολογείται, επίσης, η κατασκευή γηπέδων τένις στην Κεφαλονιά. Πρόθεση μας είναι να γίνει στο νησί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου