Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

Η Pre game της πρεμιέρας του Σαββατοκύριακου στο τοπικό κύπελλο 2022-2023

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 29-30/10/2022 στο τοπικό κύπελλο 

Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο 29-30/10/2022 στο τοπικό κύπελλο, Α' φάση 1η Σειρά, με δράση σε τέσσερα γήπεδα και σε ισάριθμα προγραμματισμένα παιχνίδια.

Φέτος, στο κύπελλο συμμετέχουν μόλις εννέα ομάδες, δηλαδή τρεις λιγότερες από πέρυσι που διεξήχθη μόνο το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, αλλά και ο συγκεκριμένος θεσμός με 12!

Ο περυσινός νταμπλούχος 

Στα πολύ θετικά για το ποδόσφαιρο μας, η συμμετοχή στη διοργάνωση των Ιθακήσιων ομάδων Α.Ο. Προόδου - Π.Α.Ο. Οδυσσέα, οι οποίες την περυσινή περίοδο είχαν δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Στη φετινή διοργάνωση, σε πρώτη φάση συμμετέχουν 8 ομάδες, οι οποίες θα παίξουν την πρόκριση σε διπλούς αγώνες και τρεις που πέρασαν bye, σε μια καινοτομία της διοργανώτριας για τις τρεις πρώτες του περυσινού βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας.

Σε άλλη μια φετινή καινοτομία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., ένας από τους τέσσερις ηττημένους, ο οποίος θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό βαθμών ή σε περίπτωση ισοβαθμίας τα περισσότερα τέρματα, θα παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης!

Οι ομάδες που πέρασαν bye είναι, ο νταμπλούχος Παλληξουριακός, ο Πυλαριακός και Εικοσιμία, οι οποίες πήραν, χωρίς να "ιδρώσουν" το εισιτήριο για την 8αδα!

Τέλος, Αργοστόλι - Καραβόμυλος -  Ληξούρι και Σκάλα θα φιλοξενήσουν τα τέσσερα παιχνίδια της πρεμιέρας το Σαββατοκύριακο 29-30/10/2022.

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων 

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 29-10-2022  ώρα:11:30

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης

Χρηστάτος

Σπύρος

Μενεγάτος Ε.

Χαρίση Κ.

2.

Σάββατο  29-10-2022  ώρα:16:00

Δημοτικό Καραβομύλου

Α.Ο. Σάμης - Π.Α.Ο. Εύγερος

Κατερέλος

Ελευθέριος

Χρηστάτος Σπ.

Καραΐσκος Απ.

3.

Κυριακή  30-10-2022  ώρα:12:30

Δημ. Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός»

Α.Ο. Αστέρας - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Κατερέλος Ε.

Κομητόπουλος Π.

4.

Κυριακή  30-10-2022  ώρα:15:30

Δημοτικό Σκάλας

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Μενεγάτος Ε.

Μάστορα Μ.


         
Σάββατο  29/10
                                

Την αυλαία της 1ης αγωνιστικής της 1ης Φάσης – 1ης Σειράς, αλλά και της φετινής περιόδου, θα ανοίξει το παιχνίδι Διλινάτων - Προόδου Ιθάκης, αύριο Σάββατο 29/10 στις 11 και 30 το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

Ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, τόσο για τη νίκη, όσο και την πρόκριση.

Αρκετά ενισχυμένη φέτος η ομάδα του «μεγάλου χωριού», έχει βάλει ψηλά τον πήχη και εκτός της νίκης θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» και την πρόκριση στην 8αδα από το πρώτο παιχνίδι, ώστε να πάνε άνετοι στο Βαθύ μετά από μία εβδομάδα.

Η Πρόοδος, τη φετινή περίοδο, μετά από απουσία ενός χρόνου από το τοπικό ποδόσφαιρο, θα συμμετάσχει στη Β’ κατηγορία και το ρόστερ της αποτελείται από ένα κράμα παλιών – έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών.

Στόχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι να κερδίσουν εμπειρίες οι νεαροί ποδοσφαιριστές και παράλληλα να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Μεγάλο φαβορί για τη νίκη οι γηπεδούχοι. Οι φιλοξενούμενοι είναι σίγουρο ότι θα παλέψουν για το καλύτερο!

         
                          

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 16:00, στο γήπεδο Καραβομύλου και στο πιο ενδιαφέρον «ζευγάρι» της σειράς, ο Α.Ο. Σάμης με νέο προπονητή στον πάγκο του τον Γ. Καρελάκη, θα φιλοξενήσει τη δυνατή Εύγερο του Θ. Βουκελάτου.

Οι γηπεδούχοι πολύ ενισχυμένοι φέτος με αρκετές ποιοτικές μεταγραφές, έχουν βάλει σαν στόχο την διάκριση τους στη διοργάνωση, αλλά και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας στη συνέχεια, ενώ με όπλο την έδρα και τον κόσμο τους θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, αποτελούν μια παραδοσιακά ισχυρή δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο, έχουν ενισχυθεί αρκετά, σε σχέση με την περυσινή περίοδο και έχουν τους ίδιους στόχους με τον αντίπαλο τους.

Στον Καραβόμυλο περιμένουμε ένα δυνατό, ανοικτό, επιθετικό παιχνίδι με όλα τα αποτελέσματα πιθανά.

Και οι δύο θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους δίνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σε μια εβδομάδα.

         
Κυριακή  30/10

                                     

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής μεταφέρεται πλέον για την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την Κυριακή 30/10, όπου στις 12 και 30 στο Δημοτικό Ληξουρίου «Α.Ο. Παλληξουριακός», ο φιλόδοξος τοπικός Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Οδυσσέα Ιθάκης σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι, με αρκετά νέα παιδιά στη σύνθεση τους και στόχο να προχωρήσουν, όσο πιο πολύ γίνεται στο θεσμό, θα επιδιώξουν μέσα από μια καλή εμφάνιση να διεκδικήσουν το καλό αποτέλεσμα που θα τους χρήζει φαβορί για τον επαναληπτικό και την πρόκριση τους στην 8αδα!

Η ομάδα του Σταυρού από την άλλη, μετά από ένα χρόνο αποχής, επανέρχεται δυνατή και θα διεκδικήσει στο Ληξούρι ότι, καλύτερο της αναλογεί και το οποίο θα την κρατάει ζωντανή στο όνειρο για πρόκριση.

Να αναφέρουμε εδώ ότι, οι φιλοξενούμενοι τη φετινή περίοδο θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, θεωρούμε ότι, οι Ληξουριώτες είναι ένα βήμα πιο μπροστά για τη νίκη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι από μόνο του, μιας και ο Οδυσσέας θα κατέβει αποφασισμένος να διεκδικήσει ότι του αναλογεί και θα το παλέψει.

         

                                 

Τέλος, το παιχνίδι που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Α.Ο. Πρόννων και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, θα διεξαχθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό Σκάλας.

Ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περυσινή περίοδο, αλλά και με έναν πολύ ικανό προπονητή στον πάγκο τους, τον Γκόνι Ρέτσι.

Οι γηπεδούχοι, με ξεκάθαρο στόχο φέτος να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά της περιοχής, αλλά και διάκρισης τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας που ακολουθεί, θέλουν μέσα από μια καλή αγωνιστική παρουσία, να αποδείξουν ότι, μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

Έτσι, θα προσπαθήσουν εκτός της νίκης να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα εκείνο που θα τους δίνει πιο άνεση στη ρεβάνς.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, θα επιδιώξουν μια καλή εμφάνιση και ένα αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» για τον επαναληπτικό και την πρόκριση.

Βάσει όσων διαπιστώσαμε στην περίοδο της προετοιμασίας των δύο ομάδων, δεν δείχνουν ακόμη 100% έτοιμες και σίγουρα αυτό δεν είναι υπέρ του θεάματος.

Οι γηπεδούχοι, φαίνονται να είναι το φαβορί στο παιχνίδι, όμως οι «πράσινοι» είναι σίγουρο ότι, δεν θα πάνε στην όμορφη Σκάλα για τουρισμό και θα το παλέψουν.

         

Η επόμενη αγωνιστική

(5-6/11/2022)

α/α

Ομάδες

1.

Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης - Α.Ο. Διλινάτα

2.

Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ. - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

3.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι

4.

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου