Κυριακή, Νοεμβρίου 15

Δίκαιη μοιρασιά στις Κεραμειές Διλινάτα - Φωκάτα 1-1


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  1-1
                                         
Πρώτος βαθμός για τα Φωκάτα που άνοιξαν "λογαριασμό" στον βαθμολογικό πίνακα
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν πριν από λίγο στις Κεραμειές Διλινάτα-Φωκάτα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο και το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί δίκαιο, αν και οι τυπικά φιλοξενούμενοι «σπατάλησαν» την μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» τη νίκη, αφού αστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι στο 76’.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο. 
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο α’ ημίχρονο αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν πρώτοι γκολ. 
Στο β’ τα Διλινάτα ήταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσαν να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Φωκάτων και να δημιουργήσου την ευκαιρία που θα φέρει το γκολ της νίκης.
Στο διάστημα αυτό, όπως προαναφέραμε, οι "κυανόλευκοι" του Μιχ. Αθηναίου θα χάσουν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφού ο Χρίστο δεν θα ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του Παρισιού. 
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι θα έρθει στο 21’, όταν ο Τσάκος από δεξιά θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή, εκεί ο Σκριβάνος απομακρύνει δύσκολα με το κεφάλι για να στρωθεί η μπάλα στον Σπ. Κουρκουμέλη με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει στα χέρια του Καρλή.
Οι τυπικά γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ πετυχαίνοντας το 1-0 στο 25’ με τον Σπ. Κουρκουμέλη να σουτάρει και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Καρλή, μετά την σέντρα από αριστερά του Λουλάι και την κεφαλιά πάσα του Τσάκου.
Οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν στο 34’ όταν το σουτ του Χρίστο, μετά την πάσα του Σαλαπάτα, θα στείλει την μπάλα στα σώματα των αμυνομένων που σώζουν την εστία του Καρλή στην πορεία της προς τα δίχτυα.
Η ισοφάριση δεν θα αργήσει να έρθει για τα Φωκάτα που σε αυτό το διάστημα έδειχναν πιο ορεξάτα. Έτσι στο 36’ ο Αραβαντινός θα βγάλει μια πολύ επικίνδυνη συρτή σέντρα από αριστερά  παράλληλα με την εστία του Καρλή και εκεί ο Δεστούνης δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να την σπρώξει στην σχεδόν άδεια εστία του Λ. Καλαφάτη για την ισοφάριση και 1-1.
Ο Λ. Καλαφάτης στο 42’ θα σώσει την εστία του αποκρούοντας με τα πόδια το σουτ του Μερολάι που βρέθηκε απέναντι του μετά την έξυπνη κάθετη πάσα του Ντουκάι.
Τελευταία φάση στο 44’ με τον Αραβαντινό να βγάζει από δεξιά την σέντρα σουτ αλλά ο Καλαφάτης θα προλάβει στο πρώτο δοκάρι και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Με ισόπαλο 1-1 το σκορ του πρώτου ημιχρόνου οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο  και συγκεκριμένα στο 48’ ο Τσάκος μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από την εστία του Καρλή και θα καταλήξει άουτ.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 57’ θα πιάσει άλλο ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ αλλά και πάλι η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ πάνω από την εστία του τερματοφύλακα των Φωκάτων.
Στο 76’ σε μια φάση που θα φέρει αρκετές διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Δημ. Τζωρτζάτου-Α. Γερασιμάτου μέσα στην περιοχή ο διαιτητής κ. Στάθης θα υποδείξει πέναλτι.
Μετά από ένα λεπτό την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Χρίστο που θα νικηθεί όμως από τον Λ. Καλαφάτη, ο οποίος με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία διώχνει την μπάλα και κρατάει το 1-1 για την ομάδα του.
Στο επόμενο λεπτό και συγκεκριμένα στο 78’ ο Κ. Τζωρτζάτος, που ήταν στον πάγκο της ομάδας του, θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, μετά από υπόδειξη του πρώτου βοηθού για διαμαρτυρία.
Η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι στο 85’, ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Λουλάι από δεξιά εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, εκεί θα υπάρξει μια αμυντική σύγχυση, η μπάλα θα σκάσει λίγο πριν την γραμμή τέρματος και θα περάσει άουτ, σύριζα από το δεξί «Γ» της εστίας του Καρλή ο οποίος στην προσπάθεια που κάνει φαίνεται να διώχνει την μπάλα και κακώς δόθηκε άουτ.
Στις καθυστερήσεις και στο 90+1’ τα Φωκάτα θα μείνουν με δέκα αφού θα δει την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Χρ. Τζωρτάτο ο Μερολάι και θα αποβληθεί από τη συνέχεια.
Διαιτητής ο κ. Ε. Στάθης με βοηθούς τους Π. Κομητόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Δημ. Κουρκουμέλης), Λ. Καλαφάτης, Κατσούρης (66’ Χρυσανθακόπουλος), Σπ. Κουρκουμέλης, Δημ. Τζωρτζάτος, Θ. Αναλυτής, Λουλάι, Φωτ. Τζωρτζάτος, Τσάκος, Γεωργόπουλος (Γ. Αναλυτής), Παππάς (52’ Βαγγελάτος).
Φωκάτα:(Μιχ. Αθηναίος), Καρλής, Μάστορας, Malshi, Τούρλας, Σκριβάνος, Ντουκάι (66’ Γερασιμάτος), Χρίστο, Αραβαντινός, Μερολάι, Σαλαπάτας (70’ Σελενίτσας), Δεστούνης (88’ Λάτσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου