Κυριακή, Νοεμβρίου 29

Εντυπωσιακοί Σάμη -Κοσμάτος πήραν το ντέρμπι με τον Παγκέ 3-1 (Φώτο)


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  3-1
                                           
Επανήλθαν στις επιτυχίες οι Σαμικοι... Δεύτερη συνεχόμενη ήττα ο Παγκέ
Μια πολύ καλή Σάμη, έχοντας στις τάξεις της ένα «φονικό» όπλο που λέγεται Ηλίας Κοσμάτος, στο σημερινό ντέρμπι των Φαρακλάτων επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 3-1 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα ύστερα από τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη.
Το σημερινό παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν καλό με τους γηπεδούχους ανώτερους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε αρκετή δύναμη, πάθος  και αρκετές διαμαρτυρίες.
Οι γηπεδούχοι είχαν επίσης σήμερα στην επίθεση τους έναν καταπληκτικό Ηλία Κοσμάτο ο οποίος πήρε προσωπικά το παιχνίδι και το «καθάρισε» με δυο προσωπικά του τέρματα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και τα τρία γκολ όπως ήρθαν το έκαναν πολύ ενδιαφέρον.
Στο δεύτερο η εικόνα άλλαξε, έπεσε αρκετά ο ρυθμός με αποτέλεσμα να γίνει πολύ μέτριο και με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.
Ο Παγκέ μετά το εκπληκτικό 4Χ4 κλείνει για δεύτερη συνεχή φορά την αγωνιστική με ήττα, στο δεύτερο φετινό του ντέρμπι.
Φάσεις και γκολ
Ο Μινέτος στο 10’ θα περάσει μια εξαιρετική πάσα στον Κοσμάτο κάπου στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, αυτός θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ που στέλνει τελικά την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
Και η επόμενη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 17’, ο Α. Αμούργης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Μαγδαληνός διώχνει προσωρινά την μπάλα που θα καταλήξει στον Ν. Μωραίτη, το δυνατό σουτ του οποίου την στέλνει να περάσει λίγο άουτ, πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Πάγκε. 
Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο (29’) ο Παγκέ θα διαμαρτυρηθεί έντονα για πέναλτι, όταν ο Ν. Μοσχόπουλος φαίνεται να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Περιβολάρη, όμως ο διαιτητής διέταξε τη συνέχεια του αγώνα.
Στο 31’ ο Νικολοβιένης θα βρει στην περιοχή τον Κοσμάτο με τον επιθετικό της Σάμης να σουτάρει διαγώνια, η μπάλα θα βρει ισάριθμες φορές αριστερό δεξί δοκάρι του Μαγδαληνού και θα καταλήξει στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Στο 34’ ο Βασιλάκης θα σώσει την ομάδα του από το 2-0, όταν θα διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή σε κόρνερ στο δεύτερο σουτ του Μινέτου μετά από πάσα του Κοσμάτου (το πρώτο είχε αποκρουστεί από τον Μαγδαληνό).
Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Κοσμάτος κίνδυνος θάνατος στην περιοχή των γηπεδούχων θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ.
Το 2-0 για τη Σάμη θα έρθει με εντυπωσιακό τρόπο από τον Νικολοβιέννη, ο οποίος θα κάνει ένα πολύ μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μαγδαληνού που ήταν εκτός θέσης.
Και πάλι ο Βασιλάκης στο 41’ θα διώξει την μπάλα κόρνερ πάνω από την γραμμή του τέρματος του, στο φάουλ από αριστερά του Κοσμάτου.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα δηλώσουν ξανά παρόν στο ματς αφού καταφέρνουν και μειώνουν σε 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρμάντο ύστερα από χέρι του Ν. Μωραίτη στην σέντρα του Σπανού από δεξιά. Και εδώ υπήρξαν διαμαρτυρίες για κολλημένο χέρι του ποδοσφαιριστή της Σάμης.
Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο τα πολλά νεύρα, οι συχνές διακοπές, τα δυνατά μαρκαρίσματα και οι πολλές διαμαρτυρίες δεν άφησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.
Ο Κλειτογιάννης θα απειλήσει στο 52’ όταν η επικίνδυνη σέντρα σουτ που επιχειρεί από αριστερά, θα περάσει λίγο άουτ από την εστία του Δ. Καλιβωκά.
Μια καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 57’ όταν το κοντινό πλασέ του Κοσμάτου καταλήγει άουτ, λίγο έξω από την εστία των «κυανόλευκων».
Στο 81’ ο Κοσμάτος θα «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Βασιλάκη και έφερε σωρεία διαμαρτυριών και πάλι από την πλευρά του Παγκεφαλληνιακού.
Κακιά στιγμή για τον Περιβολάρη, όταν στο 86’ αποχωρεί του αγωνιστικού χώρου τραυματίας.
Στο 89’ ο Ν. Μωραίτης θα δει την κόκκινη κάρτα του κ. Καπογιαννόπουλου (δεύτερη κίτρινη) και θα αποβληθεί από τη συνέχεια του ματς.
Στο 90+3’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν μια καλή ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ όταν ο νεαρός Γιαννάτος θα βρεθεί απέναντι από τον Μαγδαληνό και θα σουτάρει στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Σάμη: (Κ. Βιτωράτος), Καλλιβωκάς Δ., Καππάτος (81’ Καλλιβωκάς Κ., Ποταμιάνος, Βιτωράτος, Κοσμάτος, Μωραΐτης Ν., Αμούργης Τ., Νικολοβγένης Κ., Γιαννάτος, Περιβολάρης (86’ Μιχαλίτσης), Μινέτος (60’ Μπεκατώρος).

Παγκέ: (Θ. Βουκελάτος), Μαγδαληνός, Βασιλάκης, Κλειτογιάννης, Κοψίνης (55’ Κορσιάνος), Αντωνίου, Αρμάντο (73’ Μούκα), Μοσχόπουλος, Σπανός, Ντετλάλα, Τριανταφυλλίδης (46’ Κουλουμπαρίτσης), Κατσιγιώργης.
Φώτο
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου