Σάββατο, Νοεμβρίου 21

Χωρίς δυσκολία η Α.Ε.Κ. 5-0 τον Πυλαριακό στα Φαρακλάτα (Φώτο)


Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ  5-0
                                                                 
Εύκολο απόγευμα για την πρωταθλήτρια που επανήλθε στις νίκες
Επανήλθε στις νίκες η Α.Ε.Κ. μετά τη σημερινή της, εύκολη και δίκαιη επί του Πυλαριακού με το σκορ να σταματάει στο 5-0.
Οι τυπικά γηπεδούχοι καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μπήκαν δυνατά από την αρχή με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, αφού για περίπου 30’ ο Πυλαριακός αμύνονταν δυναμικά και κρατούσε την εστία του Φλαμιάτου ανέπαφη.
Οι «κιτρινόμαυροι» παρ’ ότι δημιουργούσαν ευκαιρίες δεν μπορούσαν να πετύχουν  κάποιο γκολ. Όμως ήρθε στο 28' ο "κεραυνός" του Λυκούδη, να λύσει το «γόρδιο δεσμό» και να ανοίξει τον δρόμο της ομάδας του για τη νίκη. Απαλλαγμένοι πια όλοι από το άγχος στη συνέχεια όλα έγιναν απλά. Άλλωστε από την αρχή ήταν το φαβορί και οτιδήποτε άλλο θα ήταν μια έκπληξη από τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν όσο μπορούσαν για το καλύτερο αλλά η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων δεν επέτρεπε την υπέρβαση.
Φάσεις και γκολ
Στο 5’ θα χαθεί διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Βουκελάτος με ωραία ενέργεια από αριστερά και έξω από την περιοχή θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και θα σουτάρει, ο Φλαμιάτος αποκρούει προσωρινά με τα πόδια και στην επαναφορά, ο Μπάμπης δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πυλαριακού.
Μετά από ένα λεπτό ο Λυκούδης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Κίριο στο δεύτερο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά-πάσα με την μπάλα να στρώνεται στον Πολλάκη αλλά το σουτ που επιχειρεί από πολύ κοντά καταλήγει άουτ.
Στο 10’ ο Φωκάς θα χάσει διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο κόρνερ του Λογκόνη θα πιάσει μια καρφωτή κεφαλιά που θα αναγκάσει τον Φλαμιάτο σε μια εντυπωσιακή απόκρουση στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στη νέα εκτέλεση πάλι ο κεντρικός αμυντικός της Α.Ε.Κ., θα πιάσει μια νέα κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα σύριζα άουτ από την εστία του Πυλαριακού.
Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να διώξουν σωστά την μπάλα που φτάνει στον Βουκελάτο, αυτός όμως από το ύψος του πέναλτι θα σουτάρει λίγο άουτ.
Το σκορ θα ανοίξει για τους κιτρινόμαυρους στο 28’ με τον Δρόσο να εκτελεί το φάουλ πολύ γρήγορα στον Λυκούδη και τον τελευταίο να πιάνει μια «φωτοβολίδα» που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φλαμιάτου για το 1-0. Εδώ οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα ότι η μπάλα παίχθηκε χωρίς σφύριγμα από τον διαιτητή.
Και στο 35’ οι "κιτρινόμαυροι" θα βάλουν γερά θεμέλια για τη νίκη τους αφού θα πετύχουν το 2-0 με σουτ του Πολλάκη μέσα από την περιοχή και πλάγια και μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του.
Έτσι με τους πρωταθλητές μπροστά στο σκορ 2-0 τα πράγματα φαίνονται να έχουν πάρει τον δρόμο τους και τις ομάδες τον δικό τους για τα αποδυτήρια και το ημίχρονο.
Στο δεύτερο και στο 51’ ο Λογκόνης θα περάσει την μπάλα στον Βουκελάτο που θα πιάσει το σουτ και τον Φλαμιάτο να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Λογκόνης που φέρνει την μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Φωκά, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του τελευταίου θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Φλαμιάτου.
Στο 62’ τα διαδοχικά σουτ του Πολλάκη αποκρούονται από Φλαμιάτο και αμυντικούς και έτσι χάνεται μια καλή ευκαιρία για ακόμη ένα γκολ.
Αυτό όμως δεν αργεί να γίνει αφού στο 67’ ο Π. Σταμούλης βρίσκει την μπάλα με το χέρι στην περιοχή του και υποδεικνύεται το πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Βουκελάτος για να πετύχει το 3-0 της Α.Ε.Κ..
Ένα δυνατό σουτ του Λυκούδη στο 77’ στέλνει την μπάλα να καταλήξει σύριζα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Πολλάκης θα αστοχήσει από καλή θέση σε σουτ που έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 85’  σε σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο κόρνερ του Λυκούδη, θα εκμεταλλευθεί ο Πολλάκης και με σουτ από κοντά θα πετύχει το δεύτερο δικό του γκολ στο παιχνίδι και το 4-0 της ομάδας του.
Τέλος στο 85’ Πολλάκης-Λυκούδης-Βουκελάτος συνεργάζονται άψογα και ο τελευταίος από κοντά δεν χάνει την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τελικό 5-0 για την ομάδα του.
Διαιτητής ο κ. Ε. Στάθης με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρος και Σπ. Χρηστάτος.
Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: (Γιώργος Τόγιας), Σκαμαντζούρας, Στεφανάτος (61’ Χαλιώτης), Νεστερένκο, Κίριο, Δρόσος, Φωκάς, Πολλάκης, Λυκούδης, Λογκόνης (72’ Βεζάι), Μπάμπης (69’ Μήλας), Βουκελάτος.
ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ: (Κώστας Κουγιανός), Φλαμιάτος, Ρέξα (70’ Δεπούντης), Γασπαρής Ν., Γασπαρής Γ., Φούκας, Ντελάι, Σολδάτος, Παππάς, Σταμούλης Ν. (70’ Μιχελής), Σταμούλης Π., Κουλουμπής.
(Φώτο)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου