Πέμπτη, Νοεμβρίου 12

EURO U-19: Ελλάδα-Μολδαβία 2-1 (Φώτο)


Στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική Νέων, καθώς στο δεύτερό της αγώνα για το τουρνουά του 7ου προκριματικού ομίλου επικράτησε της Μολδαβίας με σκορ 2-1.

Η Ελλάδα προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μεγαρίτη και συνέχισε να πιέζει με τον Ανδρούτσο να χάνει σημαντική ευκαιρία (8΄) να αυξήσει το σκορ. Στο 40΄ η Μολδαβία είχε δοκάρι με τον Μποϊτσιουτς, αλλά η ισοφάριση ήρθε 1 λεπτό αργότερα, ύστερα από αυτογκόλ του Ευαγγέλου.
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η Εθνική μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και στο 49΄ ήταν ο Σταθόπουλος που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 70΄ ο Μανθάτης δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Σταθόπουλος δημιούργησε σπουδαίες ευκαιρίες (63΄ και 89΄), οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Νικολά Πόποβ από τη Βουλγαρία παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Αποστόλ,  Αντρίουχιν, Ουρβάντεβ, Ανδρούτσο και Μεγαρίτη.
Ελλάδα: Αστράς, Κατράνης, Σβαρνάς, Ευαγγέλου, Βιδάλης, Μανθάτης, Ανδρούτσος (87΄ Αγγελόπουλος), Γαλανόπουλος, Μεγαρίτης, Σταθόπουλος (90΄+3΄ Σταθόπουλος), Λάμπρου (76΄ Μελισσόπουλος)
Μολδαβία: Τιμπούρ, Αντρίουχιν, Γκούστιουτς, Τσιόμλι, Μπεγιανάρι, Μαντριτσένκο (74΄ Γιαλμπά), Αποστόλ, Τσομπέτ (79΄ Μπομπρόβ), Ουρβάντεβ, Μποϊτσιουτς, Τουρέα (55΄ Ματέλ)
Επόμενη και τελευταία αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι η διοργανώτρια Πορτογαλία (Κυριακή 15/11, ώρα 17:00).
«Αποδειχθήκαμε ποιοτικότερη ομάδα, τόσο από τη Λιθουανία όσο και από τη Μολδαβία. Σήμερα ήμασταν και πάλι κυρίαρχοι του ματς. Δημιουργήσαμε αρκετές κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ευρύτερο σκορ. Αξίζαμε αυτήν την πρόκριση και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε. Την Κυριακή αντιμετωπίζουμε την Πορτογαλία και στόχος μας είναι εκ νέου η νίκη και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία του ομίλου», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιάννη Γκούμα.
Φώτο από το παιχνίδι











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου