Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Ένα δίλεπτο έφτανε και περίσσευε στην Πρόοδο να φύγει με το "2" από τις Κεραμειές και τα Φωκάτα


Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  0-2
                                       
2η νίκη για την Πρόοδο στο πρωτάθλημα.... 
Τα Φωκάτα θα περιμένουν ακόμη
Μέτριο και νευρικό παιχνίδι είχαμε σήμερα το πρωί στις Κεραμειές με την Πρόοδο μεγάλη πρωταγωνίστρια αφού επικράτησε των δυνατών Φωκάτων με σκορ 2-0 και ανάσανε βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν «διπρόσωποι», αφού στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να κάνουν την μεγάλη διαφορά ήταν καλύτεροι και είχαν την κατοχή αλλά χωρίς να δημιουργούν κινδύνους στο τέρμα του Γ. Τσιντήλα.
Στο δεύτερο έμειναν.... στα αποδυτήρια, αφού στον αγωνιστικό χώρο έκαναν ελάχιστα αισθητή την παρουσία τους. 
Επίσης στο ίδιο διάστημα παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα αλλά και τις αντεπιθέσεις, έβγαιναν επικίνδυνα και εύκολα στην «κόντρα», πετυχαίνοντας δυο γκολ, ενώ έχασαν πέναλτι και δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
Να τονίσουμε ότι και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές και σημαντικές ελλείψεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για καμία, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που όπως προαναφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τραγικοί!
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ θα έχουμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα και θα είναι για τα Φωκάτα, όταν ο Σαλαπάτας με διαγώνιο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή θα αναγκάσει τον Γ. Τσιντήλα να πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα, αφού θα απογειωθεί στην δεξιά του γωνία και θα διώξει εκπληκτικά την μπάλα σώζοντας την εστία του από το 1-0, ενώ στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί του.

Και η δεύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, αφού όπως είπαμε δυο υπήρξαν όλες και όλες, θα είναι για τους γηπεδούχους με τον Σκριβάνο να πασάρει παράλληλα και μέσα στην περιοχή, αριστερά στον Malshi, αυτός θα πιάσει το δυνατό φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ από την εστία του Γ. Τσιντήλα.
Τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα το υπόλοιπο του αγώνα, αφού ο Τ. Τσιντήλας θα δεχθεί την δεύτερη κίτρινη, (κόκκινη) κάρτα από τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο για ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Φραντζή.
Έτσι χωρίς άλλες φάσεις ολοκληρώνεται ένα πολύ νευρικό α’ ημίχρονο και οι ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη όλοι περίμεναν ότι οι γηπεδούχοι με τον παίκτη παραπάνω θα είναι αυτοί που θα μπουν δυνατά για να καθαρίσουν το ματς. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού τα Φωκάτα έμειναν..... στα αποδυτήρια και οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που θα χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και σε ένα μόλις δίλεπτο θα «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη με δυο γκολ και τελικό σκορ 2-0!
Στο 48’ ο Κιοράι θέλει να τελειώσει μόνος του μια φάση, αφού θα σουτάρει από δύσκολη θέση και θα στείλει την μπάλα άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Καρλή, ενώ  θα μπορούσε να πασάρει στους αμαρκάριστους Ηλιόπουλο-Λίλα που ήταν μόνοι με τα δίχτυα. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το 0-1.
Το επόμενο δίλεπτο θα είναι καταστροφικό για τους γηπεδούχους αφού θα δεχθούν δυο γκολ που ποτέ δεν βρήκαν απάντηση. Συγκεκριμένα στο 52’ ο Πρεβεζιάνος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί μια στιγμιαία αμυντική αδράνεια θα φέρει τον Λίλα να κατεβάζει ανενόχλητος την μπάλα και να σουτάρει με τον Καρλή να αποκρούει εντυπωσιακά. Όμως στην επαναφορά δεν θα σταθεί τυχερός και ο Κιοράι με ένα δυνατό «ψηλό» σουτ θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1 δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Πλήρης αιφνιδιασμός των γηπεδούχων αφού στο επόμενο λεπτό και πριν προλάβουν να σιγήσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, θα γίνει και το 0-2.
Ο Λίλα θα βγει με μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα και θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, απέναντι από τον Καρλή που προσωρινά θα αποκρούσει, όμως πιο τυχερός ο επιθετικός της Προόδου θα κερδίσει την κόντρα και εύκολα θα την σπρώξει στην άδεια εστία και στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
Στο 66’ θα αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο, αφού είναι η σειρά του Τούρλα των γηπεδούχων να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) του κ. Κομητόπουλου με αποτέλεσμα να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους που είχαν να καλύψουν αυτό το 0-2.
Ένα δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής του Παγουλάτου στο 69’ θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γ. Τσιντήλα.
Στο 77’ ο Φραντζής μετά την σέντρα από αριστερά του Σκριβάνου, μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν κάνει καλό πλασέ και ο τερματοφύλακας της Προόδου θα διώξει δύσκολα την μπάλα με γροθιές.
Στο 78’ ο Τασιούλης εκτελεί το φάουλ από αριστερά, ο Σελενίτσας θα πεταχτεί στο δεύτερο δοκάρι και μόνος απέναντι από τον Γ. Τσιντήλα βάζει λάθος πόδι με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Προόδου.
Ο Καρανίκας στο 83’, που ήταν από τους διακριθέντες των Ιθακησίων σήμερα, κάπου κοντά στο κόρνερ θα κερδίσει την μπάλα από τον Φραντζή, θα μπει με ταχύτητα στην περιοχή και εκεί ο Παγουλάτος θα τον ανατρέψει για να υποδειχθεί αμέσως η παράβαση από τον κ. Κομητόπουλο. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κιοράι ο οποίος με ένα κακό σουτ θα δώσει την ευκαιρία στον Καρλή να τον νικήσει μιας και αποκρούει την μπάλα με τα πόδια και την στέλνει κόρνερ.
 Ο ταχύτατος και πολύ δυναμικός Λίλα στο 86’ θα βγει πολύ δυνατά στην κόντρα, μετά την κάθετη του Καρανίκα και θα πιάσει το σουτ από τα όρια της περιοχής, μόνο που η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Χωρίς άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι και τους Θιακούς, που στους δυο τελευταίους τους αγώνες κάνουν το 2Χ2, να ανασαίνουν βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Αντίθετα η ομάδα της Λακήθρας ακόμη πρέπει να περιμένει για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και κάποια στιγμή πρέπει να «ξυπνήσει» πριν μπει σε περιπέτειες.
Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους Δ. Βασιλόπουλο και Π. Τούρλο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα: (Μιχ. Αθηναίος), Καρλής, Ντουκάι (70’ Αθηναίος), Mashli (46’ Τασιούλης), Φρανζής, Σκριβάνος, Τούρλας, Χρίστο, Αραβαντινός (57’ Παγουλάτος), Σελενίτσας, Σαλαπάτας, Δεστούνης.
Πρόοδος: (Κ. Πίππος), Τσιντήλας Γ., Τσιντήλας Τ., Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Τσάμης, Καρανίκας, Κιοράι, Ηλιόπουλος (64’ Παξινός), Λίλα (90+2’ Μολφέσης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου